Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Resetowanie ...

donikonikTHC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano.

Wie ktoś może co jest nie tak gdy podczas gry na prywatnym serwerze metin2 na przykład MoltenMt2 czy jakimś innym gram chwilę i komputer mi się resetuje.Czasami ujdzie pograc troche dluzej.Mam tez problem z tym ze gdy wcisne spacje (atak) odrazu mi sie komp resetuje(nie zawsze, czasami mozna pograc jakis czas ale komputer resetuje mi sie notorycznie).Prosze o pomoc ^^.

No i pozdrowienia ;D

Dla ciekawskich tak to wyglada

Poziom intelektualny niektórych ludzi mnie wręcz przeraża...

Opublikowano

moze cos w kopmie :/.Zdejmij obudowe kompa i sprawdz czy moze cos zakurzone i to powoduje jakies zciecie/awarje kompa.Mialem tak samo w cs gram pare min i mi komp sie resetuje ....

???

Co opadła kopara?

Weź nie wnerwiaj mnie tylko daj like

Nie bądź noobs

Opublikowano

Sek tkwi w tym ze mam tak tylko z metinem.Kompa to wczoraj czyscilem zrobilem formata i dalej to samo :/..Licha sprawa

Opublikowano

dozo18 umiesz czytać? napisałem ze wczoraj go czyscilem calego i robilem format..Wszystko od nowa robione...Reinstall metina tez nie pomoze

TEKKEN5... pod spacja jest ustawiony atak...

Opublikowano

Zasilacz na 80%, 20% przegrzanie któregoś z elementów komputera. :) Podaj parametry komputera, model płyty, markę i moc zasilacza.

Sygnatura.

Opublikowano

Przegrzewać to się nie może bo chodzi cichutko strasznie i wczoraj zalatwialem sprawe z tym ze sie przegrzewal :P.

http://speedy.sh/2HSsa/DonikonikTHC.rar

A tutaj skan zeby nie było hehe

https://www.virustotal.com/file/8eef51773372dd556a69fe3bbc0e822c316f175e096b12165952917dd445ec44/analysis/1357587465/

Sorry ze tak to wrzucilem ale nie znam sie az tak bardzo wiec log z dxdiag i everesta ;).

Opublikowano

Wystarczy zdjąć obudowę i tam gdzie masz kabel od zasilania jest taka skrzynka.. :D Chodzi o ram, karta graficzna, model płyty głównej itd.

Sygnatura.

Opublikowano

Skoro ci resetuje kompa za wciśnięciem spacji to znaczy że skróty klawiszowe zą zepsute. Przywróć domyślne ustawienia fabryczne czyli format :P

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Silver..umiesz czytać? bylo to proponowane juz pare razy a juz to robilem wczoraj...To mpc schodzi na psy jak tacy kidmodzi tu sa..

Zasilacz Model API4PC07 id 020 100-240v 50.6 Hz 5.0A max

Płyta główna:

Typ procesora Intel Pentium 4 530, 3000 MHz (15 x 200)

Nazwa płyty głównej Hewlett-Packard HP Compaq dc7100 SFF(DX878AV)

Mikroukład płyty głównej Intel Grantsdale-G i915G

Pamięć fizyczna 1015 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Typ BIOS'u Compaq (06/16/04)

Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1)

Port komunikacyjny Port drukarki ECP (LPT1)

Ekran:

Karta wideo Intel? 82915G/GV/910GL Express Chipset Family (128 MB)

Karta wideo Intel? 82915G/GV/910GL Express Chipset Family (128 MB)

Akcelerator 3D Intel GMA 900

A Ramu mam 1016 :) 2x 512mb

@edit

Silver look na moja sygnature.. ;)

Opublikowano

Jeszcze takie pytanie... W innych grach też tak się dzieje? Od początku gry w metina tak masz? Czy od konkretnego momentu? Bo jeżeli od zawsze, to widzę, że zasilacz cieniutki.. Firma HP?

Sygnatura.

Opublikowano

Ta caly komputer HP biurowy komp.Tak mi sie dzieje tylko w metinie.Hmm od momentu od kiedy zaczalem w niego grac:D.Jak gram w Quake 3 to wszystko dziala bez zarzutu.

@Edit

No to pewnie wina zasilacza ;(.Kurwa

Opublikowano

Tylko właśnie dziwi mnie, że metin aż tak dużo energii ciągnie... No cóż, na razie możesz wypróbować przełożyć mocniejszy zasilacz z innego komputera, jeśli to możliwe, od kolegi czy cokolwiek. No i potem to już logiczne, że jeżeli na tym mocniejszym zasilaczu normalnie pociągnie, to pozostaje wymiana zasilacza. Zwróć się na jakimś profesjonalnym forum z prośbą o dobranie zasilacza do Twoich wymagań płyty głównej, pozdro i powodzenia :)

Sygnatura.

Opublikowano

wątpię aby zasilacz miał coś do gry :D możliwe że coś z ram jest nie tak albo jest też inna wersja choć mało prawdopodobna, może twój anty wir jest mocno uczulony na jakiś plik i reaguje wyłączaniem komputera chroniąc go, możliwe ale bardzo mało prawdopodobne. ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...