Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Darius VS Renekton VS Yorick na topa

Lajkk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

darius czy renekton a moze yorick? która postac sobie radzi?

Moze byc solo top ale tezmoge grac w grupie.. jesli nie bd jungli

1352328162-U673632.jpg
Opublikowano

Darius :

+ Przyciąganie

+ Dobry DMG z Q i R

+ Krwawienie

- za Mobilność [ słaba mobilność ]

- brak slow'ów , stunów i innych pierdułek

Rene :

+ brak many [ długo trzymamy linię ]

+ Dobry DMG

- za mobilność

Yorick :

+mobilny

+dobry DMG

+ ulti , po śmierci tworzy naszego klona na 10 sec podajrze dobre do dobitek

+Slow z skilli

+Kradzież życia ze skilla jednego

Bierz Yoricka ;) On kontruje Darka i inne silne chempy ;) Ciężki jest i nie raz go blokują właśnie na rankedach ;)

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Darius. Jeżeli ogarniesz spamowanie R tak, by zabic przeciwnika, i harrasowanie z Q by trafiac ostrzem, to będziesz ownić wszystko i wszystkich, nawet jeżeli będziesz miał double topa.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Darius :

+ Przyciąganie

+ Dobry DMG z Q i R

+ Krwawienie

- za Mobilność [ słaba mobilność ]

- brak slow'ów , stunów i innych pierdułek

Rene :

+ brak many [ długo trzymamy linię ]

+ Dobry DMG

- za mobilność

Yorick :

+mobilny

+dobry DMG

+ ulti , po śmierci tworzy naszego klona na 10 sec podajrze dobre do dobitek

+Slow z skilli

+Kradzież życia ze skilla jednego

Bierz Yoricka ;) On kontruje Darka i inne silne chempy ;) Ciężki jest i nie raz go blokują właśnie na rankedach ;)

Więc tak:

Yorick nie jest wcale mobilny, jedyne co może zrobić to zeslowować przeciwnika

Renekton jest mobilny, może użyć 2x E jeśli za pierwszym razem zrobi to przez miniony (2x mini flash)

Darius ma slowa z W

@top weź Yoricka, nie jest wcale taki trudny (W+E+Q+Auto Ataki), przydatny w teamfightach (ult na ADC i macie 6vs5), topa przegrywasz tylko z Cho'Gathem i Jaxem

Opublikowano

Dariusa zżera to co jest range więc odpada.

Yorick to dobra inwestycja, niezły sustain, świetny harras, niestety manożerny, ale po złożeniu konkretnych itemsiaków jest git.

Ulti castujesz na adc w tf'ach i gitara.

Opublikowano

Renekton wedlug mnie jezeli nauczysz sie nim grac to jest najlepsza postacia z tych 3

Po pierwsze sam mozesz bez problemu ubic adc a potem nawet ap w tf,jest tankowy przez ulti,ciezko z nim wygrac na linii,leczy sie z q a w early ma jednego z najwiekszych dmg ze wszystkich offtankow :)

sstwc.jpg

Gość ArronBaDo
Opublikowano

Yorick, sam go mam i jest to jeden z najlepszych solo toperów.

Ma slowa, przyśpieszenie się, ogromny dmg z Q (przelicznik ponad 100% twojego AD), mocne leczenie i dużą wytrzymałość.

Jego minus to manożerność, poza tym Yorick ma łatwą farmę i sam nie pozwala przeciwnikowi farmić napieprzając w niego ghulami, jest świetny w TF, ma ulta, który sprawia, że tworzy klona siebie lub innej osoby z teamu (przykładowo dwóch AD carry - walka 6v5), a gdy ona zginie to odradza się jeszcze na chwilę i może walczyć dalej !

Z tej trójki Yorick jest najlepszy, Darius co prawda ma ulta, skacze po głowach i napierdala pentakille, ale jest łatwy do skontrowania i nie jest wcale taki dobry jak się zagra, a Renekton ssie w late game.

Renekton jest dobry tylko na początku gry, ma dobre ulti, stuna, ale kosmicznie małe przeliczniki, własnie dlatego Renekton jest useles.

Bierz Yoricka, jest najlepszy z tych wszystkich.

Opublikowano

Yorick counter all i tego się trzymam ;> nigdy jeszcze nie przegrałem yorikiem topy jak zgankowali mnie we 2 dałem tylko r padłem ale za to zabiłem 2 tak więc yorik :> (darius w late słaby) aha i jeszcze w "fajtach" jest lepszy ponieważ klonujesz swojego adc i nie mają szans ;]

Click It Or DIE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...