Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] czy windows 86x jest stabliniejszy od 64x?

homeg3289

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

zlozylem moj stary komputer bo nowy sie popsul (napisalem temat) i zauwazylem ze na windowsie xp 32 bity przegladarka nie crashuje sie tak jak w 64 bitowej wersji systemu windows 7.

jak co to mam 4 kompy 2 nowe i 2 stare.

2 pytanie

chy 64x jest szybszy niz 86x?

jak uruchamialem tf2 to mi na win 7 64x wlacza sie szybko. to nie wina procesora bo na slabszym kompie z 64x tez szybko sie wlacza.

3 pytanie ale nie jest zwiazane z tematem (nie mam czasu aby napisac nowy)

spalila mi sie chlodnica od karty graficznej nvidia 7300gt ale jak sie grzeje to dobrze czy zle?

wczesniej miala temperatore 34 stopnie a terazod 62 do 84 jak gram za duzo.

Opublikowano

nie ma znaczenia system, pod kazdym wywalają się programy i co nie napiszesz to tylko ci się zdaje bo akurat tak jest u ciebie

każdy windows taki sam tylko inna architektura obsługiwanych procesorów, dla niektórych programów x64 zwiększona wydajność

logiczne wymień a nie patrz jak piecze się karta

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

http://support.microsoft.com/kb/946765/pl to masz różnice między 32 i 64 bit na przykładzie Visty.

W skrócie. Dla 64 bitowego systemu potrzebne są lepsze graty w kompie + niektóre aplikacje są stabilniejsze.

Na 32 bitach nie odpalisz aplikacji dla 64 bit.

A co do grafy, to wymieniaj. Albo same chłodzenie albo całą. Chłodzenie taniej, ale jak będziesz po niej orał jak rolnik to ciemno widzę jej dalsze życie.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

Upy już odpowiedzieli. Na tym gracie lepiej 32 bitowy zainstaluj.

#Na 64 bitowym mi np. nie działa większa większość czitów do CS'a :D

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

A co do grafy, to wymieniaj. Albo same chłodzenie albo całą. Chłodzenie taniej, ale jak będziesz po niej orał jak rolnik to ciemno widzę jej dalsze życie.

karta graficzna dziala ale jak zaczyna zacinac to albo bsod lub gra nie odp.

mialem wentylator z rozwalonego kompa ale paletka sie urwala, i uszkodzilo kabel od zasilanie dysku HDD.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

co ty nie powiesz ? piszesz nowe zasady używania programów? działa KAŻDY

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

co ty nie powiesz ? piszesz nowe zasady używania programów? działa KAŻDY

Każdy 16bitowy na 64 bitowym? Nie byłbym tego pewien bo powinieneś wiedzieć, że Microsoft zrezygnował z wsparcia 16-bitowych aplikacji w wersji 64-bitowej.

jqeuR.png

Opublikowano

zrezygnował ale jednak nadal sa używane jeśli potrzebne od tego jest tryb XP w windows, samo środowisko tez można sobie bez problemu skonfigurować od tego w końcu jest autoexec.bat i config.sys

bez problemu można zmusić takie aplikacje do działania, jednak bez znajomości starszych systemów się nie obejdzie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

zrezygnował ale jednak nadal sa używane jeśli potrzebne od tego jest tryb XP w windows, samo środowisko tez można sobie bez problemu skonfigurować od tego w końcu jest autoexec.bat i config.sys

bez problemu można zmusić takie aplikacje do działania, jednak bez znajomości starszych systemów się nie obejdzie

No tak, tylko mało kto ma legalne Windows 7 Professional (od tej wersji jest XP MODE). Domyślnie sprzedają komputery i laptopy z Win7 HP. Jedynie jakieś wypasione mają Win 7 Pro.

jqeuR.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...