Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Plugin OTHERDROPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM ! Mam problem z pluginem OTHERDROPS wczoraj gdy go wgrałem na serwer normalnie działał nie grałem bo kolegów nie było dzisiaj dodałem 2 nowe pluginy no i patrze działają :) ale ja chce sprawdzić czy działa otherdrops to nie nic się nie wyświetla nawet jak mam napisane, że z diamentowej rudy ma lecieć cobblestone to leci diax :( usunałem te 2 pluginy (myślałem, że to ich sprawka) ale nie ! No więc od nowa wszystko zrobiłem i tez nie pyka (WTF ?!) No więc o co biega ?! mam swój config i wszystko działało aż do wczoraj dziś już niestety nie :((

I mam pytanie poda ktoś config, żeby z krowy leciała książka tak z 1-3 ?

i żeby z zombiaka leciał żelazny miecz ale żeby nie cały czas tylko tak 1-2%

THX Z GÓRY ^^

Opublikowano

Nie jestem 100% pewien ale ten plugin można ustawić jedynie na lot przedmiotów z bloków itd... Ja zrobiłem że mamy 40% na podwojony lot z rudy diamentu to ci mogę podać.

Ale też powiem że ten nowy bukkit jest zabugowany trochę i występują niestety problemy.

Opublikowano

no cóż za wiele nie pomogłeś ale miałem ten sam config i dziś przestał działać :/

otherdrops:
   DIAMOND_ORE:
    - drop: COBBLESTONE
	  tool: [ANY_PICKAXE]
   STONE:
    - drop: DIAMOND
	  chance: 0.3
    - drop: GOLD_ORE
	  chance: 0.9

To właśnie mój config jak chcesz moge podesłać cały folder i możesz sprawdzić czy działa a jeśli byś mogł to podeśli swój cały folder otherdrops .

Opublikowano

I teraz widzę czego może być wina bo w "chance" wartość powinna być wyrażona w % np mój config dla stone:

STONE:
    - drop: DIAMOND
	  tool: [iRON_PICKAXE, DIAMOND_PICKAXE, GOLDEN_PICKAXE, WOODEN_PICKAXE, STONE_PICKAXE]
	  chance: 0.05%
    - drop: GOLD_ORE
	  tool: [iRON_PICKAXE, DIAMOND_PICKAXE, GOLDEN_PICKAXE, WOODEN_PICKAXE, STONE_PICKAXE]
	  chance: 1.0%
    - drop: EMERALD
	  chance: 0.5%
    - drop: IRON_ORE
	  chance: 3%
   IRON_ORE:
   EMERALD_ORE:
   GOLD_ORE:

Opublikowano

@up sprawdze jak zadziała dostaje łapkę :)

nie działa mam pytanie podeślesz swoją paczkę serwera?

wgram tylko swoje permissons i usune niektóre :)

Z GÓRY THX

Dobra może //close udało mi się błąd TKWIŁ w nie zaaktualizowanej wersji BUKKITA :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...