Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kha'Zix vs Fizz !

MrBananovy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obydwie postacie bardzo dobre jednak ja bym wybrała Kha'Zixa.

- mobilny

- ewolucja skilli

- escape system

- dmg

- jak ktoś jest oddalony od reszty zadajesz mu większy dmg(taki assasyn:))

- haras/farma z w

Opublikowano

Sam kupiłem Kha Zixa i grałem nim dużo razy. Ale Fizzem też grałem i jest bardzo dobrą postacią. Lecz wziąłbym Kha zixa mobilny, ewolucja skilli sie przydaje, duże dmg, dobry w Tfach.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Kha Zix

+ Świetny system escape

+ Slow

+ Ewolucje skilli dzięki ulti

+ Po ewloucji "w" niezły sustain, heal i harras

+ DMG z q potrafi być nieziemskie

+ Dodatkowe magic dmg z pasywu

Opublikowano

Super , a teraz może jakieś + dla Fizza :)

Taki Naffedowany też dużo robi :)

I pare pytań

1.jesli gracze nie widza khazixa z enemy to jego passyw sie odnawia tak ? gram solo topa wejde w krzaki i juz mam passyw ? Tak to działa ?

2.Po co są oznaczenia graczy lub minionow w kha,zixie ? To szare kółko cieńkie.

1e448722.png

Opublikowano

No wiadomo.

Fizz ma doskok, odskok, świetny system ucieczki, w chuuuuj mocnego bursta, zmniejszenie heala i aoe potrzucenie.

łatwo się nim nafeedować, ma troche trudniej farmić od khazixa, ale latwiej zbiera kille.

jego E sprawia, że nie da się go niczym trafić, przykladowo unikniemy ulti karthusa, graba blitza itp.

na 3 lvlu rzuca się na papiery typu lux, brand i bierze im ponad połowę życia.

Ja polecam Fizza, jeśli chcesz postać AP to jest idealny, a jest rzadko banowany i pickowany, polecam go :P

Teraz jest sporo khazixów na midzie, więc można się wykazać takim Fizzem na inne postacie i pokazać, że to też jest niezła kosa

Mam obydwie postaci i powiem, że obydwie są super dobre, a co najważniejsze są zbalansowane, nie są ani słabe ani OP.

Opublikowano

pare pytań

1.jesli gracze nie widza khazixa z enemy to jego passyw sie odnawia tak ? gram solo topa wejde w krzaki i juz mam passyw ? Tak to działa ?

Poczekaj z zakupem i tak do wtorku , być może będzie któraś z tych postaci . UPY Like :D

1e448722.png

Opublikowano

pare pytań

Poczekaj z zakupem i tak do wtorku , być może będzie któraś z tych postaci . UPY Like :D

1. tak, dokładnie tak. Właśnie dlatego trzeba po zaatakowaniu iść do krzaków żeby aktywować passyw :P

2. oznaczają, że działa passyw i po zaatakowaniu będzie slow+dodatkowe obrażenia.

Opublikowano

Ja wziąłbym Fizza

+ Podwójne dmg z Shenem ( tym itemem )

+ doskok

+ Ulti dobre do TF

+ Unik prawie każdego skilla albo normal hita z E

+ Niezły Burst

+ Nafeedowany Fizz = 1 combo w enemy i pada ;)

d113e6bd9c03f.png

Opublikowano

Posiadam oby dwie postacie ale wiadomo Fizz mider a Kha raczej solo top / jungla :)

Ja osobiscie wybralbym Kha'Zixa poniewaz jest super mam na mysli system ewolucji.

Z jego skili mozna niezle harrasowac a jego escape to marzenie ulti oraz skill e.

To raczej jest assasyn i swietnie nadajacy sie do eliminowania wrogich ad/ap carry.

Fizz:

Niezły harras z pasywki skilla w

Calkiem niezly escape

Ulti podrzucenie i slow.

Opublikowano

Weź to do czego Cie bardziej "ciągnie" grałeś kha' zixem więc musisz się zastanowić czy był na tyle fajny żeby go kupić jak Ci się nie spodobał to kup tego fizza :P twój wybór.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...