Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] shen vs pantheon

pns

Rekomendowane odpowiedzi

Rekrut
Opublikowano

Tak jak w temacie. Który według Was lepszy? i kto sie przyda bardziej pod rankedy? bo juz powoli dobijam do 30 poziomu:)

Gość ArronBaDo
Opublikowano

Shen jest banowany na każdym rankedzie więc sobie odpuść.

Bierz Pantheona, ma fajny passyw, nie da się go trafić, stuna, globalnego ulta, harras.

jest raczej offtankiem, solotoperem, fanie się nim gra, ale są lepsze postaci.

Ps. nie graj rankedów po wbiciu 30 lvlu, wbij jakies 300 winów pierw, bo będzie z tobą jak z każdym nowym - wbiłem 30 lvl, poszedłem na rankeda i przegrałem przez noob team. i tworzy się 1231273 tematów na mpc jakie to noob teamy się trafiają.

Rekrut
Opublikowano

Wiem, wiem. Tak od razu na te rankedy mi się nie śpieszy. Skoro mówisz, że są lepsi, to kogo mi polecisz? I dzięki już za odpowiedź leci "lubię to".

Gość ArronBaDo
Opublikowano

Za 3k IP polecam Xin Zhao - ma doskok, podrzucenie i zwiększone DMG z Q, ma zwiększenie speed ataku z W i odrzucenie z ulta.

Dobrze radzi sobie na jungli i na topie, w late potrafi rozwalić AD carry na combo. Serio !

Poza tym jest tankowaty i ma ogromny DMG.

Jako inna postać mogę polecić Jarvana IV

co prawda jest droższy, bo 4,8k IP, ale tez jest mocny

Jarvan jest raczej tankiem, ale mozna mu zrobić coś pod dmg.

ma doskok+podrzucenie - może podrzucić w linii prostej więcej niż 1 osobę.

jego ulti blokuje wszystkich tworząc arenę i poza flashem nie da się wyjść (chyba, że ma się system ucieczki jak Ezreal, Zed czy Fizz) i zadaje obrażenia.

Jest dobry na jungli jak i na topie.

Jeśli chcesz droższe postaci to napisz, a opiszę coś dodatkowo, napisz też czy to postać na topa, mida czy inną linię, to będzie mi łatwiej opisywać :P

Rekrut
Opublikowano

Xina już mam, zapomniałem napisać. Jarvanem grałem jak był w rotacji i jakoś mi nie podszedł. W sumie nie wiem na jaką linie, ale napewno za 3150. Zastanawiam się własnie nad shenem pantheonem ewentualnie o akali mogę pomyśleć i nie wiem kto tam jeszcze:P

Jaxa już mam, dobra postać

Opublikowano

Ja osobiście bym Ci polecił twicha. Dobre skille,duży dmg,nawet dobre slow,niewidzialność oraz silne ulti,które w teamfight'ach bardzo dobrze się sprawdza.

Opublikowano

Akali.

Świetna hybryda, heal ze skilli, harras z q, po 6 lv ogromny harras na lane.

Niewidka + slow dzięki bańce, dobra farma.

Opublikowano

Ja tam polecam shena, ma tarcze, sustain, taunta, redukcje dmg, globalne ulti które wywiera presje na innych linia gdyż z przegrane sytuacji 2v2 potrafi zrobić wygraną 3v2. Do tego z dobry buildem jest tankowaty i zadaje w miarę dobry dmg oraz ma zajebisty splitpush.

652601399840421198520.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...