Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] m95 czy m82

krycha17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam do was pytanie czy oplaca sie kupic m95 albo m82 jak byscie mogli to podajcie mi opinie tych broni obecnie kozystam z zestawu z l96 ale chcialbym cos lepszego

Opublikowano

A ja proponowałbym ci zostać przy L96 jedynie predator barrel zamień na precision , no chyba że chcesz najłatwiejszą broń w obsłudze to bierz m95....

Opublikowano

m95 lepsze na niższy lv znacznie się nie różnią każda z nich nie zabije jednym strzałem w tors, a w głowe tak :D l96a1 najlepsze, ponieważ najszybciej strzela, a szybkość jest najważniejsza. Z m82 łatwiej mi się strzelało head shoty ale tylko przez celownik :)

Opublikowano

podobno z m82 pociski przechodzą przez szkło co dla mnie jest wręcz zajebiste :) + to że po strzale lufa nie ucieka tylko dalej możesz patrzeć gdzie gość biegnie(nie wiem jak to wytłumaczyć)

przy l96 strasznie wkurwiające jest odgłos strzału.... może dla ludzi co kupili niedawno to fajne ale mi się osobiście znudził odłos.... a odłos m82 jest przyjemny że tak napisze :)

m95 nie polecam ;) na niski lvl lepiej gola/m24 i potem l96 i jak kto woli to m82 ( ja bym chyba wolał kupić m82 grałem 1 dzień bez dodatków i lepiej mi się grało niż z l96 z dodatkami ;) ale że prawie 19k funds to prawie 5 dych to...... za dużo ;) wole już slota na 2 bronie kupić i l96 and vss vintorez/shotgun :)

YAY

Opublikowano

Co do odrzutu, to zależy jaką kolbę zastosujesz, a co do penetracji szkła to nwm od czego to zależy, ale ja np dalej z l96, czy sks potrafię ubić kolesia w apachu, fakt z m82 jest łatwiej, ale jak dla mnie najlepiej pozostać z l96+ lufa precyzyjna i luneta snajp. RangeAce, jeżeli chcesz się pobawić w snipera na range kille:)

A i tak btw ciągle nie umiem tego przeboleć, że m82 ma mniejszy zasięg niż sks.

I jeszcze jedno mnie interesuje... na yt widziałem filmik, gdzie koleś z m82 strzelił na 406m, a na alchemical podają, że max to 367,9m.

436951440626370320491.png

Opublikowano

witam mam do was pytanie czy oplaca sie kupic m95 albo m82 jak byscie mogli to podajcie mi opinie tych broni obecnie kozystam z zestawu z l96 ale chcialbym cos lepszego

Grałem obydwoma i na stałe wybrałem m95, ponieważ jak dla mnie ma większą celność.

Opublikowano

Grałem obydwoma i na stałe wybrałem m95, ponieważ jak dla mnie ma większą celność.

Się nie dziwie by dobrze grać m95 nie potrzeba żadnego "skilla" bulet drop jest tak przewidywalny że każdy sobie z nim poradzi. Dla tego mojej L96 nigdy nie zamienie jest trudniejsza w opanowaniu za to daje więcej frajdy zwłaszcza jak się przez całą runde nie siedzi w miejscu campiąc ^_^
Opublikowano

Się nie dziwie by dobrze grać m95 nie potrzeba żadnego "skilla" bulet drop jest tak przewidywalny że każdy sobie z nim poradzi. Dla tego mojej L96 nigdy nie zamienie jest trudniejsza w opanowaniu za to daje więcej frajdy zwłaszcza jak się przez całą runde nie siedzi w miejscu campiąc ^_^

Trudniejsza do opanowania? Chyba, że grasz codziennie z innym celownikiem :D

Opublikowano

Każdą snajperkę po pewnym czasie opanujesz do perfekcji, ale 2x UP ma rację, L96 jest trudniej opanować niż M95 czy M82, chodzi o bullet drop, który L96 ma nieco "dziwny" (kto gra ten wie o co chodzi - do pewnego czasu pocisk opada słabo, potem mocniej i znowu leci prościej, takie przynajmniej odniosłem wrażenie) i większy, ale ja też swojej L96 nie zamienię na żadną inną broń.

@TOP

Jezeli masz zestaw z L96 to mozliwe, że nie znajdziesz lepszej snajperki, tak jest w moim przypadku. Jeżeli jednak nie sprawdzasz się jako agresywny snajper i wolisz posiedzieć w miejscu, to sam musisz zdecydować, na czym Ci zależy. Większy damage, celność i mniejszy odrzut - M82, większa szybkostrzelność i gra na nieco bliższym dystansie - M95. M95 jest też sporo tańsze.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

W sumie to takie pierwsze spostrzeżenie co do l96, ale jak dla mnie, jeśli wystarczająco długo nią grasz, to wszystko będziesz robił na pamięć, w szczególności, jak ja cisnę z uporem maniaka oman:D

Opublikowano

jak u reszty prof można opanować bronie do perfekcji czyli brak odrzutu( nie u wszystkich) to u snipera można opanować opadanie :) choć racja l96 ma jakiś dziwaczny opad ;(

daj ktoś na pw ten film co gosc z m82 strzelił 406 metry ;0

YAY

Opublikowano

Ja tam nie odczówam opadania w l96 ta broń + jtiger = pro broń .Mam te 5.4k + kili z tej broni i gra mi sie nią bardzo dobrze . A co do tematu to polecam m82a3 ale dopiero jak wbijesz 27lvl wcześniej sie nie opłaca , a do 27 l96 lub sks

Opublikowano

jak kupie lufe precyzyjna to zmniejszy sie bullet drop w l96

Czy się zmniejszy, chyba tak na 100% nie jestem pewien, ale na 100% będziesz jakieś 100m dalej strzelał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...