Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cpp, OpenGL - Kursy on-line

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hello kitty!

Możecie mi powiedzieć czy te kursy są jeszcze aktualne? Można je przerabiać?

http://aklimx.sppieniezno.pl/nehepl/display.php?id=1

http://cpp0x.pl/kursy/Kurs-C++/1

http://cpp0x.pl/kursy/Kurs-OpenGL-C++/101

Jeszcze jak możecie to podeślijcie mi inne linki do kursów OpenGL i Cpp :)

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

cpp0x.pl Jest aktualny. Nawet powiem, że autor tego kursu go co jakiś czas aktualizuje :) Co do tego pierwszego, pierwszy raz widze.

Opublikowano

co do OpenGL, jest to tylko biblioteka graficzna tzw. np. efektów dźwiękowych nie zrobisz, dlatego czasem, najczęściej używa się do tego DirectX

Opublikowano

Jak podeślesz mi linki do kursów DirectX to zacznę się uczyć, puki co nie mogę nic ciekawego znaleźć. Poza tym słyszałem że OpenGL nie daleko odbiega od directx, a co do tych dźwiękowych to chyba można użyć oddzielnej biblioteki. :)

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

A jest może program do tworzenia tych obiektów w trybie graficznym? A później importowanie ich? (opengl albo directx)

Więcej pod PM.

Opublikowano

Czy w programie milkshape 3d czy 3ds max 2013 można wykorzystać w którejś bibliotece? W programach jest mozliwosc wyexportowania .obj.

Więcej pod PM.

Weteran
Opublikowano

Sam w sobie opengl nie ma funkcji do wczytywania modeli, ale można skorzystać z jakiejś dodatkowej biblioteki, która to umożliwi. Samemu również możesz taką napisać.

Directx potrafi wczytywać modele jedynie w formacie .x. Nie wiem czy któryś z tych programów może eksportować modele do takiego formatu, ale od czego masz konwertery.

Opublikowano

Czyli opengl ma zdolność do ładowania .obj?

Więcej pod PM.

Opublikowano

Przecież Xaulin wyraźne ci napisał, że nie bezpośrednio, ale jest duża szansa, że istnieje dodatkowa biblioteka, która to umożliwia. Gdy by się jednak okazało inaczej zawsze sam możesz sobie takową zrobić.

mjut.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...