Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ZAPOWIEDŹ] Ksekowo [NO-VIP/NO-IS][LAUNCHER][NO-WL/NO-PREMIUM][SURV/MODY][IN DEVELOPEMENT][ICONOMY]

mc-isgood

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tJQqr.png

Cześć, graczu minecrafta! Chcielibyśmy zaprezentować Ci serwer Ksekowo S1, na którym spędzisz być może swój minecraftowy czas!

Serwer powstał z inicjatywy crazyguya - programisty c++ i gracza minecrafta od jego początków, wiecie - czemu nie

Wybór padł na najnowszą stabilną wersję minecrafta, 1.4.6 oraz na mody, no właśnie! A jakież to zobaczymy?...

Dbmgv.png

Balkon' Weapons Mod - modyfikacja dodaje do gry nowe rodzaje broni, od halabard, przez noże do rzucania, zarzucenia, działka po młotki i dużo więcej.

Industrial Craft2 - Myślę, że jeśli chodzi o mody dodające nowe możliwości do gry, jakieś bajerki to ten jest jednym z najpopularniejszych i nie ma co się dziwić. Ten też zagośći u nas na serwerze, jednak będzie on tylko do tego, żeby się dobrze bawić. QuantumSuit, NanoSuit, NanoSaber, Laser zostaną zablokowane. Chodzi nam głównie o to, aby rozwijała się gospodarka. Na początek miała być tylko dostępna maszynka Trade-O-Mat, ale potem zmieniliśmy zdanie.

IronChests - zaś ten mod dodaje do gry nowe typy skrzynek, każda z nich cechuje się większą pojemnością i stosunkowo ładniejszym wyglądem od poprzedniej i od drewnianych skrzynek.

Ba! Jeśli masz pomysł na mod który może być na serwerze, napisz! Z góry mówię: BuildCraft,RedPower oraz RailCraft odpadają.

Pełną listę recipsów na każdą broń będziecie z pewnością mogli znaleść na naszej wiki która już niedługo będzie dostępna!

aZDhI.png

Myślę, że jak przystało na dobry serwer nie obejdzie się bez launchera, przygotowałem również i takiego. Posiada funkcję autoupdate przez co nie będziecie musieli się martwić o złą wersję. Jest no-premium, nie chciałem wprowadzać i tego i tego. Wpisujesz po prostu nick i grasz. Dochodzi do tego jeszcze autozapisywanie nicku i najpotrzebniejsze odnośniki do strony serwera. Dodatkowo, launcher zapisuje pliki nie do folderu .minecraft, a do .ksekowo, przez co można nadal rozkoszować się swoim starym klientem, jak i jednocześnie nowym, takie małe udogodnienie dla ludzi którzy nie chcą usuwać swojego starego klienta na potrzeby gry u nas. W niedługim czasie dodamy jeszcze opcję dzięki której wybierzecie ile ramu chcecie przeznaczyć na grę (jest to w kodzie, ale zapomniałem o radiobuttonie i tak wyszło. ;o)

Krótka prezentacja na youtube z launchera (40s)

Wybaczcie jakość, no ale nagrało się w niezwykle zajebistej rozdzielczości 16:9 i nie mogę sobie pozwolić na większą co mnie niezwykle podirytowało. :angry:

iJ8IH.png

Lockette / LWC - będzie jeszcze wybór - pluginy do zabezpieczania skrzynek, piecyków i innych dóbr. Lockette używa się w systemie tabliczkom i nie wymagają bazy, zaś LWC nie wymaga tabliczek a bazy. Wybór będzie należał do graczy, dostosujemy się.

- Serwer będzie no-premium

- Każdy gracz który przegrał jakiś czas na serwerze i ma doświadczenie oraz kilka osób chętnych może stworzyć własną wieś. W niej będzie mógł robić działki dla rolników którzy będą odprowadzać podatek, czy też zbierać haracze w postaci minerałów. Cuboid może być duży, jeśli są naprawde ciekawe pomysły, co na pewno to będzie musiało być CENTRUM. Każa wieś może rządzić się swoimi zasadmi po wcześniejszych uzgadnieniach z administratorami serwera.

- Każdy gracz będzie mógł dodawać memberów do swojej działki na własną odpowiedzialność, bez ingerencji @

- Sprawa cuboidów będzie jeszcze omówiona, na pewno pierwszy będzie za darmo i będzie to jakieś 15x15, zaś będzie można go powiększyć za pieniądze z iConomy, jednak nie każdy od razu będzie mógł sobie na to pozwolić.

- Tak, będzie iConomy, jobsy jeszcze nie wiemy, chyba najlepszym sposobem będzie sprzedawanie zakupionych minerałów do sklepów graczy bądź administratorów.

- VIP? Nigdy! Myślę tylko nad małym, skromnym ISem.

Cóż więcej dodać, gdy będziemy mieć coś dopisywać będzie na bieżąco aktualizowane!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...