Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Drużyna rankingowa, co i jak ?

Gość ArronBaDo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś przedstawie wam tutorial - drużyna rankingowa, co i jak ?

Drużyna rankingowa jest to jak sama nazwa wskazuje grupa, w której mamy kilka osób i gramy rankedy 5v5.

Drużynę zakładamy w ten sposób. Przedstawie go obrazkowo

Pierw klikamy na to : 5d528276913fb193med.jpg

Później wpisujemy nazwę drużyny i jej tag.

Gotowe, zrobiliśmy drużynę !

Jeśli chcemy kogoś do niej zaprosić to klikamy "Manage" 713aff724936e445med.jpg , tam mamy listę znajomych, klikamy na nich i wtedy zaproszenie leci do znajomego.

Żeby grać rozgrywki rankingowe z drużyną wszyscy muszą mieć 30 lvl !

Żeby zacząć grę rankingową z drużyną musimy kliknąć : 715f6d11ea40fd1dmed.jpg i zapraszamy ludzi z teamu.

Ciekawostka : banuje osoba, która zapraszała, a nie osoba z najwyższym ELO, więc jeśli chcecie żeby się zmieniać postaciami i picknąć komuś szybciej jakiegoś AD carry itp. to lepiej żeby to robiła pierwsza osoba.

Mamy zakładkę ze statystykami, gdzie widać postaci najczęściej brane i ich statystyki (na prawo), obok (na lewo) mamy statystyki ogólne teamu - kille, deady itp.

Aby rozwiązać drużynę musimy pierw wywalić każdego członka drużyny, później wrócić do głównego menu drużyny i wcisnąć Leave team.

Tam wpisujemy hasło i klikamy DISBAND.

Elo w drużynie wlicza się tak jak zwykła gra rankingowa, dostajemy tyle samo IP za wygraną, nie zmienia się nic poza tym, że gramy 5v5.

Liczę, że przyda się komuś ten mini poradnik, bo już kilka osób się pytało co i jak.

Mam nadzieje, że to wam rozjaśni coś na temat drużyn rankingowych.

Niektórzy nie wiedzą dla kogo jest ten poradnik i nie potrafią pomyśleć, dlatego podkreślam :

Poradnik stworzony dla osób, które spotykają się z drużyną rankingową po raz pierwszy

Dla MPCforum.pl , Arronbado

Opublikowano

Kazda osoba z przeciętnym iq sama sie tego domysli no ale jednak moze sie przydac patrzac na tematy w glownym dziale. Sprobuj cos jeszcze tutaj napisac bo na razie skromny tut.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

W czym może przeszkadzać ADHD przy tworzeniu drużyny? Już bardziej zrozumiem osobę z zespołem Touretta ,ale nie z ADHD *_*

Co do poradnika. Podoba mi się to ,że opisałeś jak się usuwa drużynę i kto pierwszy pickuje. To może okazać się przydatne :)

Diss_Stream.png

Opublikowano

poradnik bez sensu nawet moj kolega ktory ma adhd zrobil sam druzyne (nie zartuje)

Hahaha. Tak samo, nawet ja to wiedziałem. Poradnik jakoś zbytnio nie przydaje się.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Widać, że nie zrozumieliście komu ma pomóc ten poradnik.

Poradnik ma pomóc nowym graczom, którzy nie wiedzą co i jak, a są tacy.

Jeśli nie umiecie pomyśleć to specjalnie dla was napiszę pogrubionym tekstem, że poradnik jest dla nowych.

Opublikowano
Aby rozwiązać drużynę musimy pierw wywalić każdego członka drużyny, później wrócić do głównego menu drużyny i wcisnąć Leave team.

Tam wpisujemy hasło i klikamy DISBAND.

a jesli mi wyskakuje rozwiąż i wpisuje caly czas disband i nie dziala, co wtedy zrobic?

Opublikowano

a jesli mi wyskakuje rozwiąż i wpisuje caly czas disband i nie dziala, co wtedy zrobic?

najlepiej uciekać z kraju, usunąć lola i wyrzucić komputer do morza.

Pisać do supportu, próbować do skutku, zrobić relog.

trzeba to pisać z capslockiem

Opublikowano

"poradnik do nowych graczy" Problem w tym że drużynę tworzy się od 30 lvla. So sad :{

True

Jak pan wyzej, mysle ze osoba z 30 lvlem (bo taki musi miec by zalozyc team lub do neigo dolaczyc) potrafi sie swobodnie poruszac w launcherze ktory wcale tak wiele funkcji nie posiada, jesli nie to tym bardziej odradzam mu probe gier rankingowych bo wpadnie na pomysl zagrania soloq (moze napiszmy poradnik jak zagrac duo) a potem bedzie placz o elo hell.

Opublikowano

poradnik fajny, w dodatku jest wątek o papieżu, ogólnie całokształt nie wygląda źle ale przydałoby się dojebać z 20 kolorów, aby wyglądało estetycznie

ps. poproszę o poradnik dotyczący jak obsługiwać chat w grze

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

poradnik fajny, w dodatku jest wątek o papieżu, ogólnie całokształt nie wygląda źle ale przydałoby się dojebać z 20 kolorów, aby wyglądało estetycznie

ps. poproszę o poradnik dotyczący jak obsługiwać chat w grze

Następny poradnik w drodze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...