Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Kha'Zix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kha'Zix:

2im5q4z.jpg

Masterki/Skille/Runy/Spelle/Build:

bgtx89.png

Runy:

33uq4pi.png

Spelle:

2a98glj.png1z6fuc1.png

Build:

15nlk5c.png

Skille:

1ptts8.png

Historia:

"Nikczemny drapieżca Pustki, Kha'Zix przedostał się do Valoran, aby pożreć najbardziej obiecujące stworzenia tej krainy. Pochłania moc każdego gasnącego życia, a tym samym staje się coraz bardziej potężny. Kha'Zix wprost dyszy żądzą unicestwienia i pożarcia Rengara - bestii którą uważa za równą sobie.

Kiedy Kha'Zix przekroczył granice tego świata, był wątły i wygłodniały. Stworzenia, które początkowo napotykał na swej drodze, były zbyt drobne, aby zaspokoić jego potrzebę szybkiej ewolucji. Właśnie dlatego Kha'Zix postanowił zacząć polować na najbardziej niebezpieczne z napotykanych stworzeń. Przemożna chęć ewolucji kazała mu tańczyć ze śmiercią. Każdy żer był ucztą zmieniającą go w coraz to silniejszego i szybszego drapieżcę. Nie minęło wiele czasu, a Kha'Zix polował na swoje ofiary z niepohamowaną już agresją, podsycaną przeświadczeniem o swojej absolutnej mocy. Nadszedł jednak dzień, kiedy Kha'Zix z myśliwego stał się ofiarą. Zajęty pochłanianiem świeżo upolowanej zdobyczy, nie zauważył przyczajonej bestii. Ta rzuciła się na niego jednym susem i przygniotła go do ziemi. Z rykiem wpiła się weń stalowymi pazurami, rozszarpując jego ciało. Po raz pierwszy w życiu Kha'Zix poczuł zapach własnej krwi. W furii rozciął oko bestii, odpierając tym samym jej atak. Walczyli od zmierzchu do świtu. W końcu oboje ledwo uchodząc śmierci, niechętnie się rozdzielili. Kiedy Kha'Zix wylizał już swoje rany, jego umysł rozpaliła żądza pożarcia tego, którego siła może równać się z siłą Pustki. Z jeszcze większym zapałem wyruszył na poszukiwania mocodajnego żeru. Nadejdzie dzień, gdy to Rengar stanie się żerem Kha'Zixa.

''Zabić. Pożreć. Pochłonąć moc.''

-- Kha'Zix"

Źródło: leagueoflegends.com

Opis skilli:

Ukryte Zagrożenie (bierne): Gdy Kha'Zix nie jest widoczny dla drużyny wroga, dostaje Ukryte Zagrożenie sprawiające, że jego następny atak podstawowy na bohatera przeciwnej drużyny zadaje dodatkowe obrażenia magiczne oraz spowalnia ofiarę.

Zakosztuj Ich Strachu: Zadaje fizyczne obrażenia pojedynczemu celowi. Obrażenia zadawane pojedynczym celom są nieco większe. Kha'Zix pasywnie oznacza wrogów, którzy są odizolowani od swoich najbliższych sojuszników.

Rozwijające się pazury zadają jeszcze większe obrażenia pojedynczym celom. Zarówno umiejętność Zakosztuj Ich Strachu, jak i podstawowy atak Kha'Zixa mają zwiększony zasięg.

Kolec Pustki: Kha'Zix wystrzeliwuje kolec, który wybucha przy kontakcie, zadając fizyczne obrażenia wszystkim pobliskim wrogom. Kha'Zix zostaje uzdrowiony, jeśli znajdzie się w promieniu wybuchu.

Rozwijające się koło zamachowe z kolcami pozwala Kolcowi Pustki wystrzelić naraz trzy pociski. Kolce również uaktywnią Ukryte Zagrożenie dla wszystkich wrogów złapanych w zasięgu działania efektu.

Skok: Kha'Zix skokiem pojawia się w danym miejscu, zadając fizyczne obrażenia wrogom znajdującym się tam, gdzie wyląduje.

Rozwijające się skrzydła znacznie zwiększają zasięg Skoku i sprawiają, że dzięki zabiciu lub asyście Kha'Zix może znów natychmiast użyć umiejętności Skok.

Atak Pustki: Każdy poziom Ataku Nicości pozwala Kha'Zixowi rozwijać jedną z jego aktywnych umiejętności, sprawiając, że otrzymują dodatkowe efekty. Po aktywacji Kha'Zix wchodzi w ukrycie i otrzymuje Ukryte Zagrożenie, co zwiększa jego prędkość ruchu. Kha'Zix może znów użyć Ataku Pustki w niedługim czasie po aktywacji.

Rozwijający się aktywny kamuflaż pozwala Kha'Zixowi rzucać Ukryte Zagrożenie trzy razy podczas czasu jego trwania oraz redukuje wszelkie obrażenia otrzymywane, gdy znajduje się w ukryciu.

Efekt dodatkowy, jaki otrzymuje Kha'Zix za złapanie w zasadzkę wroga, to zmiana w naturalnego walczącego w dżungli. Jego podstawowa umiejętność inicjacyjna, Skok, pozwala mu na gankowanie z nieoczekiwanego kąta, nawet z dalekich dystansów lub przez bariery. Jeśli jego ofiara okaże się samotnym bohaterem, Kha˘Zix będzie w stanie zadać dodatkowe obrażenia dzięki umiejętności Zakosztuj Ich Strachu połączonej z obrażeniami od zderzenia z Ukrytego Zagrożenia, co da naprawdę potężny efekt. Pamiętajcie, że zasięga obrażeń obszarowych z Ukrytego Zagrożenia może wam pomóc oczyścić teren z wszelkich pozostałych stworów, aby odizolować wroga, co sprawia, że są podatne na dodatkową karę.

Gdy zostanie zainicjowany, mądre przemieszczanie się pozwoli Kha˘Zixowi zniknąć z widoku, czym odnowi Ukryte Zagrożenie. Unikanie przeciwników i chowanie się w zaroślach, używanie Skoku do wycofania się i ponownego aktywowania lub wchodzenie w ukrycie, rzucając Atak Pustki pozwala Łowcy Pustki bezustannie spowalniać wrogów oraz powiększać ilości obrażeń jego umiejętności biernej. Sprytne użycie Ukrytego Zagrożenia jest kluczem do maksymalnego zwiększenia potencjału obrażeń, jakie może zadawać Kha˘Zix.

W późniejszych fazach meczu Atak Pustki pozwala Kha˘Zixowi na bezpieczne, acz agresywne sterowanie walkami drużynowymi. Po dołączeniu do walki Kha˘Zix może użyć swojej superumiejętności, aby unikać ataków, podczas gdy sam będzie eliminował po kolei ważnych bohaterów drużyny przeciwnej. Gdy zabije przeciwnika, aktywacja Ataku Pustki pozwoli mu albo na bezpieczne wycofanie się, albo na ponowną aktywację Ukrytego Zagrożenia i zaatakowanie kolejnego celu.dzi34l.jpg

Przygotowałem ten duży tutorial razem z informacjami z sieci.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Powieksz te obrazki masterko i run oraz buildu bo nic nie widac. Nie podales counterpickow.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Gość Menesterowy
Opublikowano

Nie rozumiem, przecież Ty w tym tucie skopiowałeś tylko wszystko z portalu z poradnikami do LoLa (Lolking, Mobafire, solomid, idk.) i dodałeś polskie opisy skilli i jego historię, wut?

Gość ArronBaDo
Opublikowano

IDZ PISAĆ PORADNIKI GDZIE INDZIEJ.

Znów piszesz jakiś zjebany tutorial, który w 1/60 nie jest zrobiony przez ciebie.

Kopiuj, wklej.

Poza tym są lepsze buildy na tą postać, NIC NIE OPISAŁEŚ !

Pisze reporta na ciebie do moda, bo to co ty kurwa robisz to jest popierdolone, kopiujesz już kolejny poradnik z jakiejś strony i nic do niego nie wkładasz, liczysz na kida albo zdjęcie % ?

Opublikowano

IDZ PISAĆ PORADNIKI GDZIE INDZIEJ.

Znów piszesz jakiś zjebany tutorial, który w 1/60 nie jest zrobiony przez ciebie.

Kopiuj, wklej.

Poza tym są lepsze buildy na tą postać, NIC NIE OPISAŁEŚ !

Pisze reporta na ciebie do moda, bo to co ty kurwa robisz to jest popierdolone, kopiujesz już kolejny poradnik z jakiejś strony i nic do niego nie wkładasz, liczysz na kida albo zdjęcie % ?

Sam wycinam obrazy, wklejam. Po co mam sam opisywac skoro wiekszośc ludzi nie wchodzi na forum lola, a ja wziałem informacje prosto od Admina? Jak na razie to Ty masz reporta za kulturę. Bez przesady, można krytykować, ale nie w taki sposób.

2ufgk6u.png

Gość ArronBaDo
Opublikowano

Sam wycinam obrazy, wklejam. Po co mam sam opisywac skoro wiekszośc ludzi nie wchodzi na forum lola, a ja wziałem informacje prosto od Admina? Jak na razie to Ty masz reporta za kulturę. Bez przesady, można krytykować, ale nie w taki sposób.

Tak ? Obrazy, a co poza tym ?

Nic to nie wnosi, absolutnie nic !

Osoba, która widzi po raz pierwszy postać chce wiedzieć fazy gry, skoro wszystko jest na forum lola i każdy sobie wchodzi to tam również jest build i poradnik do postaci, a tamten jest już lepszy od twojego.

0 jakiegokolwiek opisu, wkurwia człowieka takie coś, gdzie człowiek robi kopiuj wklej i ucieszony, że ma poradnik

informacje z forum, obrazki można znaleźć w internecie, doslownie 2 minuty roboty.

takie coś jest obrazą dla wszystkich ludzi robiących poradniki samemu opisującymi wszystko krok po kroku, a nie na odwal się !

Opublikowano

Zasmiecasz to forum . 90proc. ludzi, ktorzy tu wrzucaja poradniki nie maja 30lv i nie wiedza co to runy lub siedza na low elo. Poza tym jak juz chcesz byc taki dobry to napisz cos sam a nie kopiujesz.

Opublikowano

OK, jestem po dziesieciogodzinnej lekturze(przyslali mi wersje przedpremierowa) i szczerze, wiem juz wszystko o tej postaci, a moje elo skoczylo gwaltownie z 1k na 3k.

10/5 i pjona za takie cudo.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...