Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Iphone 3GS Jailbreak, ios, simlock. pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam Iphone 3Gs z IOS 4.1 (8b117) Firmware modemu 05.13.04 i chciałbym go zaktualizować do IOS 6.0.1. Czy pierw muszę go zaktualizować przez Itunes do 6.0.1 a potem robić Jailbreak przez redsn0w i pobrać oddzielnie softa ? Drugie pytanie mój iphone jest na zagraniczną sieć czy po zaktualizowaniu do ios 6.0.1 jest możliwy zdjęcie simlocka ? oczywiście samemu ?

Proszę o pomoc dzieki

PS: Czy jest możliwość jak bym zrobił te operacje poprawnie na utracenie GPS lub WI-FI ?

Opublikowano

lepiej jakiś servis, ściągną ci przy okazji simlock na stałe i z aktualizacjami też się z nimi dogadasz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nie aktualizuj iPhone'a, zrób Jailbreak'a tego systemu bo na iOS 6.0.1 nie ma trwałego Jailbreak'a. Musisz pobrać oddzielnie system ( ten iOS jaki masz obecnie ) i wprowadzić go do redsn0w. Żeby zdjąć simlocka nie mozesz podnieść baseband'u, a aktualizujac system właśnie go podniesiesz. Jak juz masz Cydie w iphonie to pobierz ultrasn0w dzięki niemu zdejmiesz simlocka. Jeśli zrobisz wszystko poprawnie to wszystko bedzie działać bez komplikacji. A co najważniejsze zrobisz to sam i teoretycznie za darmo ( bo płacisz za internet :) ) No to życzę Ci powodzenia ...

Opublikowano

Mam jailbreka na swoim obecnym sofcie. Po co mam pobierać ios 4.1 jak ja chce mieć ios 6.0.1. Mógł byś mi to prościej wyjaśnić nic nie rozumiem z tego co mi napisałeś.

Mam pobrane redsn0w_win_0.9.13dev4 i iPhone2,1_6.0_10A403_Restore.

A i chce podpierać się tymi forami.

http://appleiphones.pl/2012/10/jak-zrobic-unlock-na-ios-6-iphone-4-3gs/

http://appleiphones.pl/2012/10/jak-wykonac-oficjalny-jailbreak-na-ios-6/

Czy jak wszystko zrobię tu jak jest napisane to będzie mi wszystko działać ?

Opublikowano

Po pierwsze, jeżeli zaktualizujesz stystem i wykonasz Jailbreak'a z podanego forum bedzie wszystko działać:... do pierwszego wyłączenia iPhone'a, potem zrobisz z niego "cegłę" i będziesz potrzebował komputera by to naprawic.

Po drugie nic Ci nie da aktualizacja, nic nie zyskasz, możliwe że stracisz ( stracisz trwałego Jailbreak'a ). Masz możliwość zdjecia simlocka na tym systemie co posiadasz. Po prostu zainstaluj ultrasn0w w Cydii i po simlocku.

Opublikowano

OK zrobiłem. Mam ios 4.1 i zdjąłem simlocka.

ostatnie pytanie bo ja ten telefon kupiłem juz z jailbreak. A jak bym chciał zrobić re-instal systemu i jailbreka to co porezebuje ?

Opublikowano

Gratki ...

Najnowsze iTunes, redsn0w'a i pobrany obecny iOS. Tyle że jak wcześniej pisałem tylko sobie zaszkodzisz. No ale cóż, ja też eksperymentowałem, a telefon nadal żyje :)

Opublikowano

no to macie szczęście, ja już dwa ucegliłem od nowego roku ale na szczęście szły do wymiany z powodu usterek mechanicznych zgłoszonych wcześniej w "transporcie"

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...