Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] Problem z komputerem podczas gry.

Howker_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.Po mojej przerwie z combatem wróciłem i combat wyłącza sie po 30 min.Nwm zasilacz dobry wszystko gra.Ale może to od tego że stoi w biórku a biórko stoi obok łóżka i wentylacji nie ma?.Nwm co zrobić poradzcie coś

Opublikowano

Tak gram gram a tu buch czarny ekran.Dobra przeczyszcze to wszystko.A i sprawdzam temperature przez game bostera to jak włączyłem kompa to było 23 stopnie C a jak pograłem z 15 minut to 45.

Opublikowano
jak pograłem z 15 minut to 45.

To normalna temperatura PC to raczej nie jest spowodowane temp. PC.

Opublikowano

Piecu raczej jest bo nie dodałem ze kompa włączyłem po 40 min dopiero od wyłączenia.A i nic mi się nie crashuje wszystko ładnie śmiga i czarny ekran.

Opublikowano

Napisz to wszystko z sensem bo nic nie rozumiem z twoich wypowiedzi. Wyłącza się komputer czy gra? Jaki czarny ekran??

Podaj temperatury z HWMonitor, zrób testy OCCT i podaj wyniki.

Opublikowano

To wina zbyt wysokich temperatur albo zasilacza.

Podaj specyfikacje sprzętu zobaczymy czy nie masz układu zasilaczopodobnego.

@Edit

i przy testowaniu OCCT sprawdzaj non stop temperatury żeby coś tam sie nie przepaliło.

Opublikowano

Komputer nadal gaśnie podczas gry.Zaraz sprawdze zasilacz.Nie wiem zasilacz jest filmy Lester modelu nie p[amiętam ale chodziło o prąd znamioniowy 230v?Jak coś to Ci podam model

Opublikowano

Zasilacz na 100% do wymiany.. Zrób test w programie OCCT "Power Supply" i zobacz czy komputer się wyłączy. Jeśli tak to zbieraj kasę na nowy zasilacz, lub jeśli masz to podaj specyfikację całego komputera i coś wybierzemy.

@Edit

Jeśli możesz to rozkręć zasilacz i sprawdź czy kondensatory na nim nie są napuchnięte.To samo na płycie głównej

Opublikowano

Tak kondesatory są dobre i kdy robiłem ten test nie wyłączył sie komp.Moge grać tak bezproblemowo z 1,5h-2h potem przerwe trzeba zrobić z 2h i jakoś leci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...