Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Ban za zakładanie wielu kont?

PeVe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Postanowiłem sobie dzisiaj zrobić smurfa. . Jednakże przydzieliłem go jako "reff" na główne konto. Oprócz tego mam jeszcze może z 7 konta jako "reffki". Dodatkowo id konta smurfa jest takie samo jak głównego tylko dodana jest 1 cyferka. Moje pytanko brzmi : Czy mogę za to dostać jakiegoś bana ?

.

Opublikowano

Sam mam ponad 5 takich kont i do dzisiaj się nie przyczepili.

Dopóki nie skorzystałem z Internetu,

nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.

Stanisław Lem

sygna_hnhpqsw.gif

Opublikowano

Obecnie robienie reffków jest w pełni legalne.

Firma RIOT udostępniła opcję ich robienia po to aby na tym zarobić np. dopalacze expa itd.

Udostępniając tę opcję dobrze wiedzieli ,że pojawią się multi-konta.

Waszym zdaniem nikt nie kupuje dopalaczy na reffki? Jeśli tak to się mylicie.

Pozdrawiam.

rsdgx1.jpg

Opublikowano

Obecnie robienie reffków jest w pełni legalne.

Firma RIOT udostępniła opcję ich robienia po to aby na tym zarobić np. dopalacze expa itd.

Udostępniając tę opcję dobrze wiedzieli ,że pojawią się multi-konta.

Waszym zdaniem nikt nie kupuje dopalaczy na reffki? Jeśli tak to się mylicie.

Pozdrawiam.

Przywoływacze!

Niedawno udostępniliśmy drugą edycję naszego programu ?Zaproś znajomego? i zdecydowaliśmy, że teraz jest dobry czas na to, by powiedzieć co czeka tych którzy planują wykorzystać ten system do niecnych celów. Oszukiwanie w programie ?Zaproś znajomego? jest nie tylko nie fair w stosunku do przywoływaczy którzy korzystają z systemu w przeznaczony do tego sposób, ale jest również szkodliwe dla wszystkich graczy ? szczególnie gry wykorzystane metody mogą potencjalnie zniszczyć zabawę z gry innych graczy.

Uznajcie to za jedyne ostrzeżenie. Będziemy traktować próby oszustwa w ?Zaproś znajomego?, na równi z innymi próbami wyłudzania. Oznacza to, że nasz zespół Zapobiegania Wyłudzeniom będzie ciągle monitorował system zaproszeń, będąc w gotowości by zająć się jakimikolwiek przypadkami przewinień i osobami które się ich dopuszczą. Osobnicy których zidentyfikujemy jako oszustów, mogą spodziewać się dość ostrych kar, wliczając w to:

• Utrata wszystkiego co uzyskali poprzez oszustwo.
  • Bezterminowe wykluczenie z systemu ?Zaproś znajomego?.
  • Zawieszenie, lub w niektórych wypadkach bezterminowe wykluczenie z League of Legends.

Nasza dedykacja w stosunku do uczciwych graczy, była zawsze jednym z naszych głównych ideałów jako firmy, i ?Zaproś znajomego? nie jest w tym wypadku wyjątkiem. Traktujemy to bardzo poważnie i mamy nadzieję, że wy też.

Czyli można za to dostać bana, ale riot bodajże od 50+ refflinków sprawdza czy sam je robiłeś.

652601399840421198520.png

Opublikowano

@up

nie wiem czemu "szkodliwe dla wszystkich graczy"

@topic

do 50 refów nie bój się robić kont. ;) Ja zrobiłem 10 2 tyg temu i bana nie widzę do dnia dzisiejszego

Opublikowano

Jezeli bedziesz mial pecha to moga nawet przy 20sprawdzic. Polecam zalozyc konta z innego adresu ip np. kolegi czy w kawiarni.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Gość ArronBaDo
Opublikowano

Jak już pisałem wczoraj nie ma dowodów na to, że za refy są bany.

Co prawda jest napisane, ze system monitorujący sprawdza to czy użytkownicy używają tego systemu do niecnych planów (robienie reffow samemu, wyłudzanie itp.) i banują, ale znam wiele osób, które zrobiły sobie same refy i bana nie maja.

A to, że mówicie ze po 50 sprawdzanych mogą dawać bany to tylko wasz wymysł i na to żadnych dowodów nie ma, więc takie info to wiecie co możecie sobie z nim zrobić :P

Nawet przed chwilą wysłałem ticket do supportu czy ten system monitorujący to w ogóle sprawdza i banuje (bo nikt banów za refy nie dostaje) i czy jest to faktycznie od 50 refów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...