Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Nowy patch w przyszłym tygodniu (7-13.01.12)

Vaxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

W przyszłym tygodniu ma się pojawić nowy patch:

-Zostanie naprawiony bug który sprawiał, że otrzymywaliśmy obrażenia schodząc w dół np. z gór.

-Zostanie naprawiony bug który sprawiał, że jeżeli wylogowywaliśmy się w powietrzu nie mogliśmy wrócić do gry.

-Ostrzenie o wyłączeniu serwerów będzie się pojawiać na 5 minut przed faktem.

-Zostanie zoptymalizowany rendering cieni dla lepszej wydajności.

-Kolejne drobne poprawki zwiększające ilość FPS.

-Zoptymalizowano rendering zombie.

-Jeżeli teraz uruchomisz grę pierwszy raz na swoim komputerze, jakość grafiki zostanie dostosowana do twojej karty graficznej, wcześniej te ustawienia zostawały automatycznie ustawiane na najniższe.

Autor: prawdopodobnie administrator strony

Źródło: thewarz.pl

test

Opublikowano

Najlepiej jakby wszystko zoptymalizowali bo teraz ta gra ma wymagania jak Far Cry 3 i się grać nie da :X

deadspacewallpaperbysup.png

Opublikowano

Z optymalizacją jest spoko ja nie mam problemów. Ale każda aktualizacja jest dobra.

600925.png

Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π.

Opublikowano

ja ja mam na ultra i tez nie mam zadnych spadkow fps wiec nie wiem o co wam chodzi z ta optymalizacja moze trzeba zainwestowac w nowy sprzet ? ja bym tam chcial aby w koncu wprowadzili jakies wieksze zmiany

96718168.jpg
Opublikowano

bloodrane, miło wytlumacz mi teraż

Q6600 oc na 3,6 Ghz

HD 7970 3Gb (Gigabyte)

4 Gb ram

Win 7 64 bit.

Campos, 15-20 fps - Medium/Low/High etc. obojetnie co ustawie.

98% młodzieży słucha hip-hopu, techno, rap'u, jeśli jesteś wśród tych 2% które słucha prawdziwej muzyki ustaw to jako Twój opis.

Opublikowano

Ja mam Phenom X4

8Gb DDR 3

GTX 460

Win 7 64bit

Na ultra mi chodzi i nie spodkalem sie jeszcze ze spadkiem FPS-ów

Ale przewaznie kazda karta graficza reguje inaczej np. Dym, Cienie itd...

Opublikowano

Ogolnie mysle ze procesor spowalnia grafike :0 + ddr2...

98% młodzieży słucha hip-hopu, techno, rap'u, jeśli jesteś wśród tych 2% które słucha prawdziwej muzyki ustaw to jako Twój opis.

Opublikowano

Ja mam Phenom X4

8Gb DDR 3

GTX 460

Win 7 64bit

Na ultra mi chodzi i nie spodkalem sie jeszcze ze spadkiem FPS-ów

Ale przewaznie kazda karta graficza reguje inaczej np. Dym, Cienie itd...

Miło że znów wprowadzasz ludzi w błąd , mam taki sam sprzęt co ty i low + Full HD = 30 fps w campos city . Albo High + HD = 45 fps w campos city. Nie ma mowy żeby na tym sprzęcie który JA i TY masz dało radę odpalić tak źle zoptymalizowaną grę na ULTRA. Gra w chwili obecnej przez swoją optymalizacje ma na pewno większe wymagania od Far Cry 3 czy Hitmena Absolution.

Opublikowano

jak dla mnie to powinniscie sprawdzic aktualizacje dla karty graf, plyty glownej i procka a nawet dziwiekowej nie raz mialem tak ze cos mi mulilo i gry te nie mialy jakis kosmicznych wymagan po aktualizacji sterow i to najsmieszniejsze dziwieku wszystko chodzilo i buczalo jak trzeba

Sprzet:

procesor: AMD Fx 4100 cuad-core 3,60GHz

ram: 16Gb

karta graf: MSI GeForce GTX 560 Ti Twin Frozr II - 1 GB (N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC)

plyta glowna:ASUS M5A 78L-M USB3

96718168.jpg
Opublikowano

jak dla mnie to powinniscie sprawdzic aktualizacje dla karty graf, plyty glownej i procka a nawet dziwiekowej nie raz mialem tak ze cos mi mulilo i gry te nie mialy jakis kosmicznych wymagan po aktualizacji sterow i to najsmieszniejsze dziwieku wszystko chodzilo i buczalo jak trzeba

Sprzet:

procesor: AMD Fx 4100 cuad-core 3,60GHz

ram: 16Gb

karta graf: MSI GeForce GTX 560 Ti Twin Frozr II - 1 GB (N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC)

plyta glowna:ASUS M5A 78L-M USB3

Czym jest "cuad"? :O

A gra jest okropnie zoptymalizowana bo mi na troche lepszym sprzęcie działa przy ~30 FPS kiedy BFa odpalam full hd na ultra z ~80 fps przy nagrywaniu

<span style="font-family: lucida sans unicode" ,="" 'lucida="" grande',="" sans-serif'="">Handluję tosterami, mikrofalówkami oraz wodą w proszku.

Opublikowano

Do kolegi reevo :) Kolego mylisz. Ale chętnie wyśle ci gameplaya tylko jak coś na jutro ci go wrzucę bo... niestety Neostrada ma słaby upload.

Opublikowano

nie wiem po co wam wiecej jak 30-40 fps jak ludzkie oko powyzej 30 klatek nie zauwaza roznicy, fakt faktem moze i gra plynniej chodzi bla, bla lepiej sie laduje itd, ale zeby grac normalnie 30 fps starcza :s na low leci mi na 170 fps na high pod 40 i jakos duzej roznicy nie widze w lagowaniu gry itd

ZAPRASZAM SERDECZNIE NA SERVER !
24521_8.png

Opublikowano

nie wiem po co wam wiecej jak 30-40 fps jak ludzkie oko powyzej 30 klatek nie zauwaza roznicy, fakt faktem moze i gra plynniej chodzi bla, bla lepiej sie laduje itd, ale zeby grac normalnie 30 fps starcza :s na low leci mi na 170 fps na high pod 40 i jakos duzej roznicy nie widze w lagowaniu gry itd

Tak się wydaje, że nie zauważa. ale pograj z 30 FPS a pograj ze 120. Wtedy, przynajmniej ja osobiście zauważam ogromną różnicę.

<span style="font-family: lucida sans unicode" ,="" 'lucida="" grande',="" sans-serif'="">Handluję tosterami, mikrofalówkami oraz wodą w proszku.

Opublikowano

Proszę bardzo jakoś nie posiadam spadków fps. Nawet do filmiku odjąłem 4 gb ram. A fraps jeszcze obciąża komputer więc raczej tej gry nie porównujmy do Far Cry 3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...