Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] RP w Lol-u anonimowo nie tylko za SMS

Spociuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was bardzo serdecznie w moim skromnym poradniku na temat łatwych płatności w grze League of Legends, które być może pozwolą wam zaoszczędzić kilka złotych .

Spis Treści :

1. Po co to wszystko?

2. PaySafeCard. Czyli jak zaoszczędzić kilka złotych.

3. Podsumowanie

Zaczynajmy !

1. Po co to wszystko?

Postanowiłem stworzyć ten poradnik mając na względzie młodych użytkowników i nie tylko. Jak pewnie zauważyliście w League Of Legends istnieją dwie waluty. PZ - Punkty zasług ( zdobywane za przeprowadzone rozgrywki ) oraz RP - Riot Points ( Możliwe do zakupienia za realne pieniądze ). Dziś zajmiemy się RP.

Za RP możemy kupić unikalne skórki, bohaterów, dodatkowe miejsca na runy oraz do wszelkiej maści wyprzedaży.Przypominam ,że kupno RP nie jest obowiązkowe. Nie zakupienie RP nie psuje nam zabawy w rozgrywce nie dając widocznych "SUPER PRO" bonusów. Coraz częściej wielu graczy postanawia zakupić RP. Jednakże wśród nabywców coraz częściej znajdują się dzieci. ( Wiek <15 )

Riot do zakupienia RP daje nam kilka różnych sposobów płatności. Tzn. SMS, PaySafeCard (PSC), PayPal, Ukash itd. Dzisiaj skupimy się na tych dwóch pierwszych ( SMS i PSC ). Wielu ludzi nie wie iż płacąc SMS zapłacimy zdecydowanie więcej niż np. Pay Palem lub PSC! ( I to dwa razy więcej ) Dajmy dla przykładu :

SMS :

14,76 ZŁ = 237 RP

PSC :

10,00 ZŁ = 400 RP

PAYPAL:

10.00 ZŁ = 400 RP

Patrząc na powyższą tabelkę możemy zauważyć sporą różnicę cen. Dlaczego tak się dzieje ? Tutaj pozwole sobie skopiować wytłumaczenie różnicy cen przez Riot :

Jedną z kluczowych wartości dla Riot Games jest otwarte mówienie o tym, co robimy i dlaczego podejmujemy pewne decyzje. Jeśli mieszkasz w Europie, zauważysz, że liczba Riot Points, otrzymywana za tę samą cenę, różni się w przypadku odmiennych metod płatności. 10 zł przy użyciu karty kredytowej da więcej Riot Points niż zakup dzięki SMS.

Decyzja o tym była przemyślana. W sumie tak czy siak płacisz 10 ZŁ więc czemu nie dostajesz takiej samej liczby Riot Points? Mamy różne umowy z firmami, które pośredniczą w opłatach. Zazwyczaj pobierają prowizję, ale w różnym stopniu (zazwyczaj też w zależności od kraju). Mogliśmy ustalić średnią liczbę Riot Points dla różnych metod płatności na podstawie różnych prowizji, ale nie chcieliśmy karać i podnosić cen dla „najtańszych” sposobów - kart kredytowych i PayPala. Rozsądne jest też popieranie tych form płatności, gdyż mamy z nich największy procent zysku.

Już właściwie wszystko jest wytłumaczone. Do czego zmierzam? Ano dlatego ,że coraz więcje ludzi kupuje RP za SMS. Jest to bardzo niemądry wybór. Wiele osób decyduje się na coś takiego ze względu na : Ukrycie przed rodzicami kupna RP lub "nie chce aby moja żona/dziewczyna zobaczyła, że wydaje naszą kasę z konta bankowego na jakieś głupie gry"....

Co zrobić aby anonimowo zapłacić za RP? Z pomocą przychodzi nam magiczny sposób płatności! PaySafeCard...

2. PaySafeCard

Co to jest ?

Jest to nowoczesna forma płatności ,która polega mniej więcej na tym samym co doładowania do telefonu. Aby zakupić doładowanie PSC musimy udać się do sklepu ( może być to nawet najprostszy kiosk ! ) Jednak aby lepiej poznać miejsca w ,których będziecie mogli zakupić doładowanie PSC zapraszam was pod ten link :

Po wpisaniu miejsca zamieszkania ukaże się wam lista punktów w ,których będziecie mogli kupić PSC obok waszego miejsca zamieszkania.

______________________________________________________________________________________________

Ok, przypuśćmy ,że znalazłeś takowy sklep/kiosk. Wystarczy tylko ,że powiesz do kasjerki : "Poproszę doładowanie Pay Safe Card o wartości xxx ."

Proszę uważać aby Kasjer nie pomylił doładowania PSC z doładowaniem Play ( Tak, zdarzają się takie osoby :D.

Załóżmy ,że trzymasz w ręku doładowanie PSC ,które wygląda mniej więcej tak :

Właściwie tylko tyle trudności. Teraz powinno pójść jak z płatka.

______________________________________________________________________________________________

UWAGA, WAŻNA INFORMACJA ! :

Kupując doładowanie PSC dostajesz PIN. Jest to coś w rodzaju "konta na papierze". Doładowania PSC występują tylko w nominałach : 20 , 50 , 100 i 300 zł . Jak już pewnie zauważyłeś aby kupić np. 1780 RP w LoL-u potrzeba 40 zł ,a my mamy doładowanie za 50 zł . Nic się nie martw! Kiedy kupisz RP za 40 zł na twoim "papierowym koncie" zostanie jeszcze 10 zł. Czyli będziesz mógł zakupić sobie jeszcze doładowanie za 10 zł tym samym kodem PIN! ( Czy to nie jest proste i korzystne ^.^

:D )

Przejdźmy dalej. Zakładamy ,że jesteś już przy komputerze z kodem PSC. Musisz tylko :

1. Odpalić Lol-a

2. Nacisnąć Przycisk GRAJ

3.Zalogować się na swoje konto.

4. Wejść w sklep.

5. Kliknąć zakładkę "kup RP"

6. Zaznaczasz sposób płatności PSC

post-749279-0-20465800-1357325486.png

7. W prawym górnym rogu zmieniasz walutę na PLN

post-749279-0-52511700-1357325697.png

8. Wybierasz kwotę na ,którą Cie stać.

9. Akceptujesz warunki umowy oraz w odpowiednim oknie wpisujesz kod PIN z doładowania.

post-749279-0-22779700-1357325678.png

10. Czekasz na ID transakcji. ( Możesz sobie ją skopiować, lecz nie musisz ^^ )

11. Doładowałeś konto w LoL-u :D

3. Podsumowanie

To już koniec tego poradnika. Chciałem sprawić abyś zaczął korzystać z tej anonimowej metody, głównie po to by zakończyć kupno RP za SMS. Jest to sprawdzona i wg. mnie najlepsza metoda. Nie potrzebujesz konta bankowego, dostajesz tyle samo RP jak za np. PayPal, szybki sposób kupna i doładowania. Mógłbym znaleźć jeszcze więcej plusów tej metody , lecz zaraz na TVen leci jeden z moich ulubionych filmów :D

Także pozdrawiam was i życzę miłego oszczędzania za pomocą PAY SAFE CARD.

W razie jakichkolwiek pytań/problemów pisz pod tematem lub na PW. Postaram się na nie odpowiedzieć jak najszybciej.

Zastrzegam sobie prawo do tego poradnika. Wszelkie kopiowanie proszę konsultować ze mną.

Pozdrawiam i licze na LIKE

Spociuś

Diss_Stream.png

Opublikowano

Wszystko ładnie , przejrzyście i estetycznie wyjaśnione . TuT przydatny dla tych , którzy nie za bardzo wiedzą "co i jak" . ;)

Oczywiście lajk .

8zbv.png

f1zzy here.

'Hodor hodor hodor!' ~Hodor

Opublikowano

A w skrócie, przychodzisz do najbliższego sklepu Vobis lub Inmedio i kupujesz kod o wartości 20/50/100/300zł potem kupujesz za te pieniądze RP

Opublikowano

Mesye. To prawda ,ale ten poradnik powstał właśnie po to aby potem nie było żadnych nie potrzebnych pytań. Po to aby wszystko bylo jasne i wizualnie ukazane :)

Diss_Stream.png

Opublikowano

Było xxxxx razy

Poza tym 70% osob nie wie nawet co to jest psc i jak je "wydrukowac" wiec nie wiem czy juz nie bardziej oplacaja sie inne metody platnosci.

Poradnik dobry

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Zacząłem zauważać ,że PSC pojawia się coraz częściej. Zależało mi też na tym aby wszystkie informacje zostały zawarte w jednym, konkretnym, rzetelnym i potwierdzonym poradniku :)

Diss_Stream.png

Opublikowano

Pominmy juz to, ze 100 z kolei taki poradnik, ale po chuj to komu ? Jak ktos ma za male IQ to nie da rady sam tego zrobic i lepiej tak dla niego juz bedzie.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co prawda ten poradnik pokazuje rzeczy dość oczywiste... ale starannie i przejrzyście zrobiony może komuś sie przyda. Like.

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Szkoda tylko że na west musicie kupić 2 karty za 20zł żeby kupić RP za 20 zł xD Przykre ale prawdziwe.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Szkoda tylko że na west musicie kupić 2 karty za 20zł żeby kupić RP za 20 zł xD Przykre ale prawdziwe.

Jak ty kupujesz na wescie za złotówki ? ;o

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś wie czy w Żabce są dostępne takie doładowania ? Tak z Ciekawosci pytam , kumpel Mi mówił że mogą być ale nie ma ich w punktach sprzedaży na tej mapce

Opublikowano

Czy ktoś wie czy w Żabce są dostępne takie doładowania ? Tak z Ciekawosci pytam , kumpel Mi mówił że mogą być ale nie ma ich w punktach sprzedaży na tej mapce

Tak trudno ruszyc dupe do sklepu ?

Opublikowano

Nie mam żabki pod nosem ... Tak trudno normalnie napisać TAK LUB NIE ?

Że tak powiem " wypier*alaj z forum " jak masz dogadywać wszystkim którzy poprostu szukają odpowiedzi na banalne pytanie . Chyba łatwiej odpowiedzieć ?

Opublikowano

Ehhh kilometr ode mnie najbliższy ... choć mieszkam w dużym mieście w dużej dziwlnicy to i tak u mnie nie ma punktu sprzedarzy ...

Ale i tak dzięki bo przynajmniej się dowiedziałem gdzie są takie miejsca ;)

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawy poradnik jednak ja nie korzystam z RP :) wolę grać na oryginalnych postaciach :D.

Proszę kogoś z administracji o obniżeniu mi tych kilka % ^.^

Tak bardzo się staram : >

454a5886f91016240dd3363a9e601117.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...