Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Jak zrobić taką stronę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazłem taki szablon

http://i44.tinypic.com/m524p.png

i mam pytanie jak wgrać i co zrobić by móc normalnie posługiwać się stroną. Dokładnie chodzi mi o to, że mam konto na cba i jak zrobić by po wgraniu tego szablonu móc normalnie zmieniać tekst itp z poziomu strony. Czy trzeba wgrać jakiś silnik(mybb itp)?

Opublikowano

To nie jest silnik forum :)

Jest napisany w php+html/css/javascript + grafika :)

PS. Zmieniam prefix.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Takiego czegoś nie zrobisz na mybb. Mylisz pojęcie portalu z forum. To co innego.

Możesz oczywiście zrobić styl na forum o takiej grafice, lecz nie wiem czy to nie będzie plagiatu, a to jest zabronione według prawa Polskiego.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Widzę, że zielony jesteś w tych sprawach, a więc możesz wykorzystać gotowy silnik WordPress. Do niego są szablony podobne pod tego :)

A czysto naukowo coś takiego piszesz php+html/css/javascript

1368908122-U621182.png

Opublikowano

Tego szablonu nie wgrasz. Jeżeli weźmiesz grafikę z ich strony to będzie plagiat, bo podejrzewam, że robili ją na własną potrzebę, a nie dla udostępnienia innym.

Możesz co najwyżej zrobić własną i zrobić swój styl pod WordPressa.

Wtedy tak. Będzie Ci działało.

1368908122-U621182.png

Opublikowano

A to już jasna sprawa. Tą stronę masz już gotową i wgrywasz tylko na hosting i już powinna działać, choć może być wymagane połączenie z serwerem przez config.

1368908122-U621182.png

Opublikowano

Czyli (tak jestem Bardzo Zielony) jak wgram to na serwer cba to już będę mógł normalnie z niej korzystać? Bo chce z poziomu strony móc edytować ten cały tekst.

PS: Mam nadzieje, że cię nie wykończę :P

Opublikowano

Ja jestem od tego, aby pomagać ;)

Oczywiście. Wgrasz tą stronę na hosting cba i po prostu jak masz skrypty (czyli te pliki z rozszerzeniem .php), a większość znajdziesz w index.php edytujesz sobie w edytorze tekstowym. Wszystko powinno działać.

1368908122-U621182.png

Opublikowano

No to piszę Ci przecież, że ten tekst ze strony możesz zedytować w ten sposób ten, iż otwierasz dany skrypt (większość znajduje się w index.php) i szukasz linijki tam gdzie chcesz edytować i edytujesz.

1368908122-U621182.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...