Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jem Kromala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo!!! Właśnie zgłodniałem i nie wiem co zrobić na kolacje ;D

Zawartość mojej lodówki:

-20 jajek

-szczypior

-szynka

-kiełbasa

-ser gouda

-ser topiony

-masło

-papryka

-paroofki B) 93% mięsa yhy

-kaszanka

-bigos ze świąt (ponoć bigos może stać rok)

-pasta z łososia kupiona w biedro ;D

-filety z makreli w puszce

Opublikowano

Bardzo mnie urzekła twoje historia dlatego dam ci przepis... nie nie na goffry ale na... babkę

* 1 opakowanie cukru waniliowego 16g

* 1 i 1/2 łyżki proszku do pieczenia

* 500 g mąki

* 350 g cukru

* 250 g masła

* 4 jaja

* niepełna szklanka mleka lub śmietany

* cukier puder do posypania ciasta

* tłuszcz do wysmarowania formy

1. Żółtka oddzielić od białek. Mąkę przesiec, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami, dodać mleko, i mąkę z proszkiem. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem.

2. podłużną formę (może być też w formie baby) wysmarować tłuszczem, wysypać mąką. Masę wyłożyć do przygotowanej formy.

3. piec 60-70 min w 180`c. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub udekorować polewą do ciasta.

Smacznego!

A jak nie to zawsze pozostaje do wyboru bułka z chlebem

* bułka

* chleb

Wrzucasz chleb do bułki, jak żeś rozrzutny to gruzu możesz dosypać i gotowe.

Opublikowano

ja bym se na twym miejscu zrobił wyborną jajecznice z kaszanką ; ) MMM!!! PYCHA

Opublikowano

Zanim ci ktoś poda fajny przepis i je zanalizujesz , będzie północ.

Ja na twoim miejscu bym sobie zagotował parówki.

Posmarował pieczywo masłem i dał plasterki sera.

Włala ^^ Smacznego :D

Ewentualnie odgrzał BIGOOS :P

blck.png

CPU: Intel Core I7 2700k // Mobo: ASRock Fatal1ty Z68 Proffesional Gen 3 // GPU: Sapphire Radeon HD7850 1024 MB/DDR5/256b // RAM: Kingston HyperX 2x4GB 2133MHz DDR3 // Zasilacz: OCZ Fatal1ty 550W // HDD: Western

Digtal Caviar Blue, 3.5", 500GB, SATA III, 7200RPM // Obudowa: Antec Dark Fleet DF10 ATX

Opublikowano

dobra bierzesz toster albo w mikrofali :

pierw dajesz kromkę, na to masło spod spodu żeby się nie przypaliło za bardzo ;) . Bach na to ser , potem dobry sos DUŻO SOSU ,na to szyneczkę , kiełbaskę , szczypior , paprykę , znowu Ser i znowu sos , potem szynka potem kromka posmarowana od góry masłem .

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

kolejny durny temat do spamowania..

Spamem to jest tu właśnie twoja odpowiedz....

Nie którzy po prostu nie mają pomysłu co sobie zrobić do jedzenia...

blck.png

CPU: Intel Core I7 2700k // Mobo: ASRock Fatal1ty Z68 Proffesional Gen 3 // GPU: Sapphire Radeon HD7850 1024 MB/DDR5/256b // RAM: Kingston HyperX 2x4GB 2133MHz DDR3 // Zasilacz: OCZ Fatal1ty 550W // HDD: Western

Digtal Caviar Blue, 3.5", 500GB, SATA III, 7200RPM // Obudowa: Antec Dark Fleet DF10 ATX

Opublikowano

Zrób jajecznicę ze szczypiorkiem z 5 jajek , do tego chleb . Ew parówki z keczupem . Nie podoba się ? Z puszki wpier*alaj ;p .

Nie znasz jego parametrów to nie podawaj z ilu ma jajek zrobić,jak ma 20 niech pierdolnie z 20.

Opublikowano

Nie znasz jego parametrów to nie podawaj z ilu ma jajek zrobić,jak ma 20 niech pierdolnie z 20.

Napisał 20 to niech zrobi z 50. Jak z 20 zrobi to będzie musiał to potem wpychać przez 2 inne dziurki ...

21515.jpg

Opublikowano

Jajko, cukier kogiel mogel ! :D

Zrób jajecznice z szczypiorkiem a do tego usmaż kaszanke + kanapka z papryką/grzanki z serem lub z szynką + ketchup. Życzę smacznego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...