Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co teraz robić, gram Bladerem i potrzebuje paru rad?

HotName

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak: Wczoraj zacząłem grę w Cabal Online i wybrałem Bladera. Teraz mam 40 lv ale teraz nie wiem jak expić gdzie expić jak rozdawać w skille i staty itp. wgl. nie wiem o co chodzi w tej grze. Czy moglibyście mi powiedzieć co mam teraz zacząć robić żeby wbić np. 80 lv i mieć dobre eq ?

OQZWz.png
Opublikowano

staty bijesz patrząc na mocniejsze bronie , zbroje możesz popatrzeć na aukcjach . Expisz tylko na misjach , najwyżej doexpiasz na potworkach które masz na pomarańczowo albo czerwono (jak im dajesz rade oczywiście )

BUMP

Opublikowano

Rób questy - dobry exp i na początek najlepszy zarobek (zbieraj cash by później eq kupić). Co do rozdawania statów, skilli itp. to poczytaj poradniki dot. bladera. W poradnikach podają jak powinien wyglądać build klasy (czasem różne opcje) oraz ekwipunek docelowy. Pod ten docelowy ekwipunek rozdawaj staty, a potem idź zgodnie z buildem.

PS: parę lat minęło od czasu, gdy miałam level <100 i mogło się coś zmienić, ale potem, w okolicach 80lvl dobrze mi się expiło na ruina station (respiące się ciągle byczki na arenie) :P

#don't care

Opublikowano

Ogólnie ziomuś powiem Ci że w tej grze (co w niej uwielbiam) expi się na misjach a nie jak w innych idziesz i przez 3h bijesz moby.. a co do eq to do 80lvl oszczędzać kasę szczególnie że to jest Blader i potrzebuje on 2 katan lub bladów ;) osobiście polecam Ci katany gdyż są one tańsze a praktycznie niczym się nie różnią a jeżeli chodzi konkretnie o rodzaj wyposażenia to tak jak mówiłem oszczędzasz do 80lvl i kupujesz eq Osmium. Nie kupuj Red Osmium gdyż nie opyla się. A jak już będziesz kupował eq z Osmium to najlepiej takie +6 lub więcej i dodane bony najlepiej Crit. Rate i Crit. DMG. To tak najważniejsze ;) Potem raczej sobie sam poradzisz ;) Jeżeli będziesz miał jeszcze jakieś pytania pisz PW ;) A co do expienia to jeszcze dodam że po ostatnim up-dacie jest zwiększony Lvl mobów przez co są trudniejsze i zmniejszone ilości wynagrodzenia za misję wiec może się zdarzyć tak że będziesz musiał dobijać lvl samemu ale raczej sobie z tym poradzisz ;)

AAA własnie jeszcze o skille się pytałeś ;D otóż ogólnie zapamiętaj jedno. Skille kupuj u Agent Shop-a bo masz tam taniusieńko a do skillowania używaj tych które maja jak najmniejszy Colldown oraz zużycie many lecz maja dobry Skill exp. Do skillowania używaj też przedmiotów które maja bon na dodatkowe % Skill expa i używając bony z tytułów które otrzymuje się po zrobieniu Dungeonów. Jak dobrze pamiętam to takie tytuły są jak się naciśnie Ctrl+C ale nie jestem pewien ;DD a własnie najlepiej rób tak że przy skillowaniu używaj skilli z magi czyli tam np. Canony, Blasty itp. nie do końca pamiętam jakie tam były nazwy.

Co do statystyk. Nad statami czyli STR. INT. i DEX. masz taką malutką tabelkę z punktami jakie musisz mieć do poziomu określonego (on jest tam napisany obok). Polecam używać przycisku automatycznego rozdawania i jak już komputer sam rozda do odpowiedniego poziomu to co Ci zostanie sam możesz sobie rozdać ;) Pamiętaj też żeby rozważnie rozdawać punkty i patrzeć na eq bo każda lepsza zbroja, miecz itp. ma inne wymagania oraz każde ulepszenie broni na wyższy poziom dodaje przedmiotowi większe wymagania Statystyk ;)

To tyle ;) Życzę powodzenia i miłego expienia ;D

PS. Tak jak mówiłem jak będziesz miał jakieś pytania pisz ;)

OWSLA-530x200.jpg

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...