Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] | MoB Arena | Wszystko opisane |

domin3p

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MoB Arena

59521933.png

Plugin " MoB Arena " , dodaje do naszego serwera , możliwość walki razem z przyjaciółmi przeciwko potworom , jest kilka poziomów , jeżeli przejdziemy dość wysoko to możemy otrzymać bardzo fajne nagrody . Wszystko można ustawiać w plikach pluginu .

Na wstępie powiem co musimy stworzyć i co będzie potrzebne do zrobienia MobAreny . Więc potrzebujemy budynku 40x40 i ogrodzonego na załóżmy 20 w górę . Usuwamy na 10 klocków w dół całą ziemie/kamień czy co tam jest i na samej górze wypełniamy szkłem żeby do niej nie wpadać , tylko np. patrzeć na walkę innych graczy . W arenie będzie jeszcze potrzebne pomieszczenie przygotowawcze załóżmy 8x8 , gdzie ustawimy tabliczki i blok żelaza (wszystko opisane poniżej) .

1. Ustawiamy miejsca spawnu potworów ( najlepiej w każdym rogu areny ) , wpisujemy kolejno komendy w rogach naszej areny :

/ma addspawn s1

przechodzimy w inne miejsce ...

/ma addspawn s2

/ma addspawn s3

/ma addspawn s4

2. Stojąc na środku areny ( lub w miejscu którym mają pojawiać się gracze ) , wpisujemy :

/ma setwarp arena

3. Gdy znajdujemy się w naszym pomieszczeniu przygotowań wpisujemy :

/ma setwarp lobby

4. I obojętnie gdzie (może być np. przed areną ) , wpisujemy :

/ma setwarp spectator

5. W naszym pomieszczeniu przygotowawczym robimy 5 tabliczek każdą z innym napisem :

Tank

Knight

Archer

Oddjob

Chemist

oraz umieszczamy blok żelaza .

6. Na koniec przywołujemy "siekierę" wpisujemy :

//wand

7. Teraz zaznaczamy przekątne rogi naszej areny , lewym przyciskiem jeden i wpisujemy :

/ma setregion p1

potem drugi róg prawym przyciskiem myszy i wpisujemy :

/ma setregion p2

Potem kolejno wpisujemy komendy :

//expand 100 down
//expand 100 up
/region define arena [Nasz Nick]

Download :

http://dev.bukkit.org/server-mods/mobarena/

ChangeLog :

4 stycznia 2013 - powstanie poradnika

4 stycznia 2013 - dodanie downloadu

6 stycznia 2013 - dodanie nazwy graficznej

To mój pierwszy poradnik . Będę go edytował i ulepszał , ;) . Jeżeli ktoś zauważy błąd , w co wątpię , to proszę o zgłoszenie mi tego .

Opublikowano

O ss , pomyślę :) , chciałem zrobić przejrzysty poradnik pisemny bez żadnych filmików czy ss . Ale jeśli będzie więcej takich komentarzy to postaram się dodać .

Opublikowano

Wzbogać ten poradnik, napisz na wstępie na czym polega ten plugin. Napisaleś w nazwie tematu MoB Arena Wszystko opisane i wprowadziłeś mnie w błąd, ponieważ ja myślałem że tu jest jednak wszystko. Ale budowa tej areny jest, więc ujdzie poradnik. Jak się postarasz i go ulepszysz to będzie ok :)

challenger.png

Opublikowano
Opublikowano

Dzięki :D , możesz także podziękować lajkiem , wczoraj ich trochę tut dostał , ale cofka była :/

Opublikowano

spoko, jak wrócę do domu biorę się do roboty, szukałem jakiegoś sposobu na dodanie nowej rozrywki na mój serwer dla znajomych :-)

Dobrze by było jakbyś dodał jakieś SS, bo ja sobie z tym poradzę, jednak niektórzy mogą mieć z tym problem, a z grafiką wyglądać to będzie lepiej.

Z mojej strony leci lajk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...