Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blad systemu

Minecraftowiecx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema , mam problem poniewaz , czasem w malo oczekiwanym momencie np. gra w metka wyskakuje mi taki blad :

http://www.google.pl...:93&tx=60&ty=80

Cos podobnego, i potem komp sie wlacza do nowa i normalnie dziala , kiedys dzialo sie to malo a nawet wogole , ale teraz to sie nasililo dzieje sie tak w tygodniu ze 3 razy zazwyczaj [nie liczylem strzelam] wie ktos czym to moze byc spowodowane?

Parametry Komputera:

Procesor: Pentium Dual-core CPU E5300 2.60ghz

Ram: 2gb

Service Pack 1

Windows 7 ultimate

Klasyfikacja 3.0

Karta graficzna intel G33/g31 express chipset family

Komputer z procesorem x86 obslugujacy interfejs ACPI

I karta sieciowa chociaz raczej sie nie przyda , Ayheros AR8131

Monioter Rodzajowy monitor PnP

Jesli cos jeszcze potrzebne pisac , ze wzgledu na to ze moze to byc powiazane z kazdym czynnikiem komputera wypisalem to wszystko , aczkolwiek jak cos trzeba pisac :)

1341833700-U255743.jpg
Opublikowano

reinstal, zmiana sterowników, a których to się dowiesz jak przestanie wyłączać czyli wszystkich na poczatek

najczęściej to problemy z dźwiękiem, dyskiem albo pamięcią, czasem to po prostu objaw starości i uszkodzeń części komputera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

aktualnie stare części to nawet roczne części , taka technologia zwłaszcza jak masz noname producentów

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

spróbuj zaktualizować stery karty dźwiękowej. Możesz je sprawdzić na stronie producenta, albo jakimś programem.

Opublikowano

nie slychac zadnego halasu jak jest wlaczony?

np: glosny wentylator czy cos pogobnego?

ja mialem z tym problem, bo mi urwalo paletke z wentylatora.

Opublikowano

Edit.

Sprawdzalem stery , all sa dobre ...

Nie nie ma zadnego halasu komputer dziala cicho , zauwazylem ze teraz mniej sie to dzieje .

1341833700-U255743.jpg
Opublikowano

a tak wogule.

trzesie sie biorko lub stolik gdzie masz kompa?

bo ja zmontowalem starego kopma pukne go i blue screen a potem nie chce sie wlaczyc.

Opublikowano

Nie komputer siedzi wbudowany w biurku wiec nie ma tam zadnego ruchu ani nic , rowniez mysle ze jutro postaram sie go rozebrac i odkurzyc od srodka moze to cos pomoze.

1341833700-U255743.jpg
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

jesli czyszczenie nie pomoglo to moze masz uszkodzone cos typu jak myszka czy klawiatura czy cos innego co jest zewnetrzne ale to na 10%.

Opublikowano

To nie jest od sterowników tak jak mu piszecie i żeby sobie system nowy zainstalował to nic mu nie da , miałem taki sam problem ... Teraz miałem nie dawno przy laptopie a dawniej miałem przy kompie ... Takie coś się dzieje tylko i wyłącznie przez duże natężenie czyli masz np włączone 2 gry lub coś co pożera procka i ramy (pożera w takim sensie że używa więcej ramów i procka ) ..

Nic mu nie da że sobie zainstaluje nowe sterowniki czy nowy system tak będzie się działo też .. Lub jest inna też wada może się coś w nim kopcić jakaś część się palić i będzie się wyłączał .. Ale tak jak pisałem nic autorowi nie da że zainstaluje nowe sterowniki czy nowy system będzie się działo tak samo ...

Jeśli mi nie wierzysz sprawdz sobie sam włącz 2 lub 3 gry i zobaczysz że komp się wyłączy .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...