Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia] Poddział iOS w platformy mobilne.

Desret

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Neutral - platforma nie jest tak rozwinięta jak android, tylko urządzenia od apple (czyli drogie badziewia) działają na owym systemie, przez co stracił już dawno tak ogromną popularność.

Dlaczego neutral ? Bo co to szkodzi podpiąć taki dział do platform mobilnych ?

Co do tabletów - "Platformy Mobilne" - żadna różnica - nadal większość oparta jest o androida ;).

Opublikowano

Neutral - platforma nie jest tak rozwinięta jak android, tylko urządzenia od apple (czyli drogie badziewia) działają na owym systemie, przez co stracił już dawno tak ogromną popularność.

Dlaczego neutral ? Bo co to szkodzi podpiąć taki dział do platform mobilnych ?

Co do tabletów - "Platformy Mobilne" - żadna różnica - nadal większość oparta jest o androida ;).

Dlaczego drogie badziewia? Porównuję sobię mojego starego szajsunga do moje iPhona, nie ma tu o czym gadać.

Opublikowano

Ale są posiadacze ajfonów i ajpadów, bo iOS to najstabilniejszy system i appki i gry są robione pod konkretne telefony, a więc personalizacja i wydajność przykładowo dwóch rdzeni 1.0Ghz jest większa niż wydajność dwóch rdzeni 1.2-1.5 Ghz na Andku,

Na tak.

Opublikowano

Sam napisałeś, że "starego szajsunga". Teraz za ~1200zł można dostać smartphone dużo wydajniejszy od Iphone'a 5, którego można niekiedy spotkać w cenie 2,5-3 kafli.

Po tym jak mi się ścinał ten android, to ja już do niego nie wrócę.

Np jaki smartphone?

Opublikowano

Ale są posiadacze ajfonów i ajpadów, bo iOS to najstabilniejszy system i appki i gry są robione pod konkretne telefony, a więc personalizacja i wydajność przykładowo dwóch rdzeni 1.0Ghz jest większa niż wydajność dwóch rdzeni 1.2-1.5 Ghz na Andku,

Na tak.

Mylisz się, to aplikacje optymalizowane są pod system, nie pod ilość rdzeni ;). Procesory apple'a są słabe i nie mają się co równać ze Snapdragonami, Tegrą itd....

Po tym jak mi się ścinał ten android, to ja już do niego nie wrócę.

Np jaki smartphone?

Bo kupiłeś budżetową kupę typu Galaxy Pocket/Mini i zapewne nie podkręciłeś go.

Jakie ?

Xperia S

Xperia U

Galaxy S

Galaxy S2

Galaxy S3

Xperia Play

Xperia LWW

Xperia Neo V

Xperia Arc

Xperia Arc S

Xperia Neo

LG 4XHD

LG l7

Wszystkie Nexusy

i dziesiątki innych modeli, podałem tylko przykłady bo nie chce mi się ich wypisywać.

Urzędzenia apple nie są tak rozchwytywane ze względu na cenę, dlatego w dziale mało co się będzie dziać.

Opublikowano

Właśnie to napisałem, że to system i to, że appki są dedykowane wyłącznie produktom apple sprawia, że przy słabszym sprzęcie apple ma większą wydajność niż coś z tym samym sprzętem na andku....

Opublikowano

Robiłem już taką sugestie, lecz została odrzucona.

Lecz nadal jestem na tak, aktualnie posiadam najnowszy model iphona, a taki dział, bardzo by mi pomógł, gdybym miał problemy.

Tak

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...