Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Która postać najlepiej wybrać na początku gry.

Yogi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od dzisiaj jestem graczem d3. Chciałem się zapytać którą postacią najlepiej zacząć grę. W d2 zawsze zaczynałem od SoS gdyż była bardzo dobra na MF, a później standardowo paladyn z enigmą :)

Zastanawiam się nad 3 postaciami:

Demon Hunter / Łowca demonów - Widzę że bardzo dużo osób gra tą klasą postaci dlatego chyba musi być dobra ale czy na początek to nie wiem

Szaman - No ta postać akurat mi się podoba na początku dobry nawet na DMG w porównaniu do DH.

Czarodziej - Widziałem jak grają nim ludzie i powiem szczerze nie miałem żadnych szans w grupie wszystko wymiatali.

I tutaj nasuwa się pytanie która postać wybrać, czy się opłaca robić tak jak w d2 2 postacie. 1 postać żeby można było odszukać jakieś magiczne przedmioty do 2 postaci czy po prostu od razu ciągnąć 1 postać do samego końca. Prosze o szybką odpowiedz na ten temat i proszę mi nie odpowiadać typu każda postać jest dobra tylko na swój sposób itp. własnie chce znać po co jaka postać jest lub jak można podajcie linka żebym mógł się edukować.

Opublikowano

DH - jest super, mam 2 takie postaci (1. bot i 1. legal), postać wymiata ale na jakieś dobre itemki to trzeba przeznaczyć fortunę.

Szaman - wydawał mi się fajny na początku, wbiłem 60[15] i usunąłem bo mnie totalnie nudziła i wcale taka rewelacyjna nie była.

Czarodziej (Wiz) - nie miałem 60[+] to nie powiem jak się gra, ale często na multi jak widzę jak kolesie popierdzielają do przodu zostawiając za sobą tylko zwłoki moobków to aż miło.

Szkoda tylko że itemki są bardzo drogie (ale tańsze niż DH).

Barb - idealny dla początkującego w D3, uważany trochę za OP ale co się dziwić jak tankuje wszystko jak leci, a itemki są śmiesznie tanie w porównaniu z DH.

Dobry żeby zarobić kasę na kolejną postać (DH/Wiz).

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

DH - jest super, mam 2 takie postaci (1. bot i 1. legal), postać wymiata ale na jakieś dobre itemki to trzeba przeznaczyć fortunę.

Szaman - wydawał mi się fajny na początku, wbiłem 60[15] i usunąłem bo mnie totalnie nudziła i wcale taka rewelacyjna nie była.

Czarodziej (Wiz) - nie miałem 60[+] to nie powiem jak się gra, ale często na multi jak widzę jak kolesie popierdzielają do przodu zostawiając za sobą tylko zwłoki moobków to aż miło.

Szkoda tylko że itemki są bardzo drogie (ale tańsze niż DH).

Barb - idealny dla początkującego w D3, uważany trochę za OP ale co się dziwić jak tankuje wszystko jak leci, a itemki są śmiesznie tanie w porównaniu z DH.

Dobry żeby zarobić kasę na kolejną postać (DH/Wiz).

Aha rozumiem, no dobra dziękuje Ci bardzo za rzetelną odpowiedz i wezmę to pod uwagę. Jeszcze niech parę osób się wypowie wtedy będę mógł bardziej podjąć decyzję. Jak na razie mam 14 poziom Szamana :) 10 DH i 4 chyba wizza.

Opublikowano

DH trzeba się trochę namęczyć by zdobyć dobre itemki które bywają bardzo drogie i trzeba już trochę umieć grać.

Jeżeli na początek to mnich lub barbarzyńca. Otrzymują o 30% mniejsze dmg od stworów i mają dobre dmg :-)

Opublikowano

Niestety Barb jest o wiele lepszy od mojego DH :(

Ja mam to samo tyle, ze barb jest lepszy od mojego wiza ;(

Opublikowano

dla mnie barb jest nudny wole DH wymiata tyle ze przy 700-800 ressow 45k pz i 120k dps ,szaman na poczatku mi sie podobal dy wbilem 60 znudzil sie to samo monk 15+paragon nuda wizza jeszcze nie testwoalem

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

True.

Ale lepiej już zainwestować w większy DPS kosztem ALL RES (za taką samą kasę itemki - wiadomo że jak się dołoży to można mieć i to i to xD).

160-180k DPS przy 450-500 ALL RES i ok. 40k HP sprawuje się wyśmienicie, w szczególności DH Wizek i Barb.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

700-800ressistów to zdecydowanie za dużo ;] ~400-450 w zupełności wystarczy , a te 300-400ressistów przeznaczyć na +DPS. Tzn jeżeli chodzi o DH ^^

1373369406-U138092.png

Opublikowano

przeliczcie sobie jaka jest roznica w redukcji obrazen miedzy 450 a 800 allres :)

tak na oko max 10%... dlatego warto zainwestowac w dps EWENTUALNIE w pancerz ktory daje tez redukcje obrazen ;) (jak juz chcemy byc tacy tankowaci)

Opublikowano

przeliczcie sobie jaka jest roznica w redukcji obrazen miedzy 450 a 800 allres :)

tak na oko max 10%... dlatego warto zainwestowac w dps EWENTUALNIE w pancerz ktory daje tez redukcje obrazen ;) (jak juz chcemy byc tacy tankowaci)

no więc właśnie mówię ;] bez sensu jest dawać tyle ressi. a lepiej dać Dps . ja np zmieniając gear zmniejszyłem z ~404 ressow gear na ~370 ;d ale boostnalem sobie 40-50k dps ;d

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Na początek, tak żeby się wkręcić - Barbarzyńca, nie musisz za bardzo myśleć jakie skille sobie wybrać itd. wszystko intuicja EQ, da rade kupić za normalną cene, no i w sumie siekasz siekasz siekasz i siekasz.

DH jest o tyle fajny, że jest postacią dynamiczną, a przynajmniej bardziej dynamiczną niż barbarzyńca :P

no escape from the mass mind rape

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...