Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Opinie] [VPS] Ultimathost.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

serwer z 8gb ramu: http://ultimahost.pl/vps

Co sądzicie o tym hoscie i czy utrzyma mi 80 slotów MineCraft oczywiście z pluginami + teamspeak3 50 slotów?

Maszyna wytrzyma bez lagów przy 80os. online na serwerze i 50 online na ts'ie?

PS. Do tego oczywiście jakiś serwer www

_______________________________________________________________________________________________

Przy 100mb na jednego gracza:

80*100mb=8gb - wychodzi na styk a czytałem że niemożna całego ramu dawać ale nie zawsze będzie zużywało po 100mb na gracza.

Ile ramu poświęcić na MineCraft'a i ile zostawić ogółem wolnego na vps'ie?

33lmtki.png
Opublikowano

serwer z 8gb ramu: http://ultimahost.pl/vps

Co sądzicie o tym hoscie i czy utrzyma mi 80 slotów MineCraft oczywiście z pluginami + teamspeak3 50 slotów?

Maszyna wytrzyma bez lagów przy 80os. online na serwerze i 50 online na ts'ie?

PS. Do tego oczywiście jakiś serwer www

_______________________________________________________________________________________________

Przy 100mb na jednego gracza:

80*100mb=8gb - wychodzi na styk a czytałem że niemożna całego ramu dawać ale nie zawsze będzie zużywało po 100mb na gracza.

Ile ramu poświęcić na MineCraft'a i ile zostawić ogółem wolnego na vps'ie?

Powiem ci tak, ja akurat mam tam VPS 8gb i jeszcze przez dłuugo bd miał :P jeśli są jakiekolwiek lagi itp. to piszę do nich itd.. to dają promocje jakieś itp. mam na tym vps postawione z 6 tsów, 5x serwer cod i minecraft 60 slotów będzie - startuje z nim w niedziele :) i nie narzekam

3pyxxt.jpg

Moim zdaniem tanio i wygodnie.

A tak po za tym, to nigdy nie będzie tak że równe 100mb będzie na 1 gracza, zawsze ktoś ma mniej i więcej.

Opublikowano

Nigdy nie mialem z ta firma do czynienia, ale na pierwszy rzut oka wyglada oki. Jednak ja od siebie polecam slaskdatacenter.pl. Tanio, szybko i super oferta.

Member | Mentor Minecraft

nothing else.

Opublikowano

Nie polecam, miałem tam serwer 50 slotów, 20 pluginów i przy 10 osobach były straszne lagi.

Za 100zł już lepiej kupić na kimsufi 4gb. ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...