Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer

Jimmson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż w komputerach jestem zielony i chciałbym żebyście polecili mi jakiś dobry komputer. Chciałbym taki pod gry, żeby ładnie chodziły te nowe :) no i wiecie żeby mi posłużył te dobre parę lat :D

Opublikowano

A ile kasy?? bez limitu??

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Napisałem w pierwszym poście że jestem zielony i to baaardzo :D więc mógłbyś jaśniej wytłumaczyć co to jest o/c lub cooler ? Lub gdybyś był miły to mógłbyś mi wysłać na PW lub tutaj wstawić jakieś linki do poradników o komputerach itp :) pis joł

Opublikowano

o/c to podkręcenie procesora np z 3.0 MHz na 3.8 MHz ogólnie będzie ci lepiej chodził komputer

Cooler to chłodzenie do procesora taki wiatraczek

#########################################################

Jak to pisałem nie było jeszcze tego komentarza wyżej

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

I <3 Node.js

Opublikowano

OC - podkrecanie procesora (wiekszenie wydajnosci procesora)

Cooler - chlodzenie na procesor.

Jak sie nie zna to lepiej nie pakowac zestawu do OC, mozna jakas i5 zapakowac tansza na plycie b75. Wyjdzie podobnie cenowo a wydajnosciowo bedzie lepiej.

#EDIT

Tak, trzeci komentarz z tym samym...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...