Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Porównanie KW-1S i T150

mas12mix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiele osób ma problem z wyborem ścieżki po KW1 (czołg ciężki V tieru drzewka sowieckiego). Dwie ścieżki zaczynają się od KW-1S i T150.

T-150

post-465342-0-10566000-1357235201_thumb.jpg

KW-1S

post-465342-0-39389800-1357235905.jpg

Obrazki z google grafika ( na razie nie mam dostępu do WoT'a )

Przejdźmy do specyfikacji obu czołgów ( założone jest że czołg ma wszystkie najlepsze moduły ) :

KW-1S

Moc silnika - 600 szansa na spalenie ( 15% )

Gąsienice - maksymalne obciążenie 48.2

Radio - moc sygnału 440 metrów

Lufa - 122 mm D-2-5T- uszkodzenia 390/465 penetracja 175/217/61 ( koszt pocisku 1000 )

Wieża - pancerz przód 100/boki 90/tył 90 (

Główna specyfikacja ( najlepsze moduły ) :

Pancerz kadłuba - przód 82/boki 75/tył 75 ( mm ) W rzeczywistości tył jest słabszy coś koło 60 ( mm ) !!!

Maksymalna szybkość - 43 ( km/h ) może być nieco inna np. 45

Prędkość obrotu kadłuba - 30/sec ( stopni )

Prędkość obrotu wieży - 28/sec ( stopni )

Zasięg widzenia - 330m

T-150

Moc silnika - 700 szansa na spalenie ( 15% )

Gąsienice - maksymalne obciążenie 58.8

Radio - moc sygnału 440 metrów

Lufa - 107 mm ZiS-6 uszkodzenia 300/360 penetracja 167/219/54 ( koszt pocisku 300 - bardzo tanie pociski )

Wieża - pancerz przód 100/boki 100/ tył 75

Główna specyfikacja ( najlepsze moduły ) :

Pancerz kadłuba - przód 90/bok 90/tył 90 ( mm ) W rzeczywistości boki i tył są słabsze. Bok ( 75 ) Tył ( 65 ) !!!

Maksymalna szybkość - 35 ( km/h) może być nieco inna np. 37

Prędkość obrotu kadłuba - 18/sec ( stopni )

Prędkość obrotu wieży - 24/sec ( stopni )

Zasięg widzenia - 330 m

Opinia o KW-1S

Mobilny HT ( heavy tank ) niektórzy porównują go do Meda ( Medium tank ). Zaskakująca zwrotność ujawnia się po odblokowaniu drugiego ( ostatniego silnika ). Jest to

zdecydowany jego zdecydowany plus. Lufa 122mm D-2-5T jest bardzo dobra, dziurawi wszystko na poziomie V tieru ( nie wykluczam KW1 ) oraz daje rade

VI tierom, o ile dobrze się trafi. Czasami przedziurawi nawet VII tier. Obrażenia są bardzo duże ( średnio 360 ). Często brany na kompanie, często taktyka to efektywny "rush"z innymi KW-1S. Przejdźmy do jego wad. Pancerz jest średnio-słaby, od czasu do czasu coś odbije jednak podczas długich walk nie możemy stawiać tylko na ten parametr.

Pancerz wieży jest dobry ale nie powala. Czasami można wyjść na -, ponieważ jedna pestka ( pocisk ) kosztuje 1000 sreberka. Dobry czołg dla graczy preferujących mobilność, grających medami.

Perki standardowo najpierw dowódca - żarówka, reszta - naprawa. Później wedle uznania.

Opinia o T-150

Typowy HT - dobry pancerz, oraz wolna prędkość. Zastąpił on KW3 ( KW3 jest teraz na VII tierze ). Nie jest zwrotny, wręcz mozolny. Dobry cel dla arty. Często pękają mu gąski.

Ma bardzo dobry pancerz, który czasami zaskakuje odbijając pociski od swoich rówieśników. Pancerz wieży również dużo penetruje Lufa jest bardzo dobra, celna, przebija VI czasami VII tiery. Pestki są śmiesznie tanie 300 sreberków pocisk. Można na nim efektywnie zarobić. Średnio brany na kampanie ze względu na prędkość. Często służy do bronienia jakiegoś punktu na mapie ze względu na dobry pancerz. Dobry czołg dla graczy dla typowych wielbicieli Heavy Tanków. Radze brać ze sobą zestaw naprawczy. Bardzo się przyda.

Perki standardowo dowódca - żarówka, reszta - naprawa. Później wedle uznania.

Podsumowanie

KW-1S

plusy

-mobilność

-szybki obrót kadłuba

-dobry pancerz wieży

-brany na kompanie

-dobry dmg

-dobra lufa

minusy

-kadłub nie wszystko zrykoszetuje

-długi "reolad"(dłuższy niż w T150)

-niecelne działo

T150

plusy

-dobry pancerz

-dobra lufa

-celne działo

-dobry pancerz wieży

-szybki reolad (10 - 9 sec )

minusy

-mozolny

Info - nie biorę pod uwagę dalszych czołgów w drzewku

TuT zrobiony przeze mnie. Zakaz kopiowania na inne fora bez mojej zgody*

Licze na Like i odjęcie %, oraz udzielanie się w temacie :D

Opublikowano

@UP: Ja widzę w tytule PORÓWNANIE, czego kolega właśnie dokonał. Ludziom nie zdecydowanym pomoże to rozwiać wątpliwości.

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

@UP: Ja widzę w tytule PORÓWNANIE, czego kolega właśnie dokonał. Ludziom nie zdecydowanym pomoże to rozwiać wątpliwości.

Listy kilku plusów i minusów dwóch czołgów nie nazwałbym poradnikiem.

76561198001815076.png
Opublikowano

Taki poradnik już był:

http://www.mpcforum.pl/topic/721778-tutkw-1s-vs-t-150/#entry5218098

Nie radze z niego korzystać, szczególnie z zaleceń jakie moduły w jakiej kolejności badać :)

76561198001815076.png
Opublikowano

Czasami przedziurawi nawet VII tier.

Czasami? Ja tym czołgiem penetruje VIII tierowe czołgi!

Co do pancerza, można dodać, że jarzmo działa ma zaledwie 40mm grubości.

Opublikowano

3/10

Sporo przeinaczeń, brak elementów poradnika. To co wstawiłeś można sobie na papierze w grze porównać, moim zdaniem w czytelniejszej formie.

To 122mm jest wolniejszą wersją topowej lufy IS'a bez problemu penetruje 7ki.

Opublikowano

Ten "poradnik" w ogóle nie przypomina poradnika.... piszesz takie głupoty jakbyś nigdy nie grał tymi czołgami (I tak pewnie jest)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Grałem tymi czołgami. Dodam poprawki. Oraz porównanie. Przebijałem KW-1S 8 Tiery jednak poradnik jest stworzony z myślą o słabszych graczy ;)

Opublikowano

To nie jest poradnik tylko opis czy coś takiego.

Niech mod zmieni lepiej temat bo .. *,*

Co do tego nie wiem za bardzo czy komuś się przyda. ;x

Opublikowano

Listy kilku plusów i minusów dwóch czołgów nie nazwałbym poradnikiem.

Ja bym nazwał porównaniem, co jest w tytule.

9e5d547b6355b67b.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...