Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

RedHaven 2D MMORPG ENGINE

EdzioSkarpeta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was serdecznie! Chciałbym tutaj opisać zmodyfikowany przez mnie silnik gry MMORPG 2D (serwer+klient) napisany w VisualBasic.

Zdjęcie serwera

1357236075-U663642.jpg

Zdjęcia klienta

1357236328-U663642.jpg

1357236567-U663642.jpg

Silnik zawiera wbudowany edytor stworzony na wzór tego z RPG Makera, oferuje tworzenie:

• map
  • npc
  • potworów
  • przedmiotów
  • umiejętności z animacjami
  • eventów
  • questów
  • i całej masy innych rzeczy

Do silnika załączam kod, zatem można silnik dodatkowo edytować pod własne potrzeby. Został on spolszczony w 90% (serwer-klient), pozostałe 10% to komunikaty w konsoli serwera - ale te są proste i zrozumiałe. Dodatkowo zostało do spolszczenia kilka grafik przycisków (widać na zdjęciach). RedHaven jest pełnowartościowym zmorednizowanym. Wykorzystałem grafiki dostępne w internecie, ze stron innych takich projektów - całość prezentuje się całkiem nieźle.

Jeśli byłby ktoś chętny założyć swoją własną grę, proszę udać się do kontaktu poniżej. Osoba godna mojej pracy zrobi swoją grę :) W tym temacie będę na bieżąco pisał o pracach, chodź te są już u końca.

xxx

Opublikowano

Zapodasz linka do storonki głównej tego silnika?

Opublikowano

Zapodasz linka do storonki głównej tego silnika?

RedHaven nie ma swojej strony, przepisałem go sam bo miałem zajawkę na grę. Samemu jednak ciężko ogarnąć wszystko (nawet nie od strony technicznej, tylko mapki, stworki, itemki itd.). Dlatego jeśli ktoś chce kopię dla swojej gry, może się kontaktować ;)

Opublikowano

No no, KidMod ;) Gratuluję forum takiego teamu... Za darmo otrzymać może tylko osoba która jest tego godna, inni zostaną zniechęceni "ceną". Po co mam marnować czas, udostępniając kod, grafikę itp. jeśli większość z osób które do mnie piszą nawet nie wiedzą co to VB... No ludzie..

Nowa wersja, poprawka językowa.

Opublikowano

@UP

Jest taka zasada, że jeśli coś nie jest twoje, to nie możesz tego sprzedawać. Nawet, jeśli coś w to "coś" wprowadziłeś, to i tak są prawa autorskie.

@DOWN

Ale czy ma to już inna sprawa :) Bo użytkownik potwierdził, że sprzedaje to (a handel na forum zabroniony) i nie opublikował, kto jest twórcą tego silnika.

4770714280454741315510.png
Opublikowano

Mylisz się, jeśli ma zezwolenie to może.

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

po 1 sprzedajesz

po 2 grafika jest własnościa http://www.garmory.pl/, nawet jeżeli ktoś napisał na tej grafice, to też złamał prawo, no chyba że dostał pozwolenie na użycie ich w projekcie open source, lecz twoje grafiki są na sprzedanie LOL

zdjęcia nie znalazłem z jaskini, ale na oko widać że to te same grafy

http://www.margonem..../?task=art&id=4

po 3 nie dałeś wzmianki o autorze silnika, pomimo iż jest na screenie, nie znosze takiego chamstwa, ponieważ sporo ludzi się podpisuje pod moje prace, i na górze wiele osób spytało cię o autora, to miałeś go totalnie w dupie, i takie osoby nie czytające ze zrozumieniem mogły uznać że sam napisałeś go

RedHaven nie ma swojej strony, przepisałem go sam bo miałem zajawkę na grę

za pierwsze 2 bym ci odpuścił, lecz za to 3 nie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...