Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Problem z płynnością gry

szatan123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegos czasu mam problem z gra, mianowicie kiedy latając helikopterem kogoś zabije na środku ekranu zaczynają sie pokazywać informacje o zabiciach(takie białe, powiększające sie napisy) i dokładnie w tym samym momencie łapie straszliwe lagi ( kiedy jest wieksze combo to jeszcze dłużej . Gram na high detalach i próbując zmieniać na mniejsze jest jeszcze gorzej :O. Nie wiem o co chodzi da sie to jakoś wyłączyć czy coś?? Proszę o pomoc! :)

Opublikowano

Witam, od jakiegos czasu mam problem z gra, mianowicie kiedy latając helikopterem kogoś zabije na środku ekranu zaczynają sie pokazywać informacje o zabiciach(takie białe, powiększające sie napisy) i dokładnie w tym samym momencie łapie straszliwe lagi ( kiedy jest wieksze combo to jeszcze dłużej . Gram na high detalach i próbując zmieniać na mniejsze jest jeszcze gorzej :O. Nie wiem o co chodzi da sie to jakoś wyłączyć czy coś?? Proszę o pomoc! :)

Usuń grę ściągnij jeszcze raz, może system mocno zaśmiecony zrób porządki.

Opublikowano

reinstal nic nie pomógł system dosyć zaśmiecony tzn. zajęta połowa miejsca dysku, wiec nie powinno byc problemu. CCleaner odpalany raz w tyg.

Intel dualcore e5200 2,5Ghz

GF 9500GT

2 GB ram

Win 7 64bit

Opublikowano

Za mało ramu jak na Win 7, 64 bity nic ci nie dadzą, bo BF chodzi na 32, ponad 1GB ramu na start systemu pożera Win 7

Poza tym Win 7 64 jest dla osób, które mają 4GB ramu i więcej. Włącz Menażera zadań i zobacz ile ci ramu zżera, jaka jest wydajność procesora, włącz grę i zobacz jaka jest wydajność procka i ile masz wolnego ramu podczas gry.

Opublikowano

chyba ze jest się informatykiem i zrobi się tak ze na start ciągnie 600 :) Wolnego ramu podczas gry jest 300-400 MB! ok. 80% zużycia,a procesor nie przekracza 70. Najczęściej jest 60. To juz wszystko sprawdzałem i nie mam żadnego pomysłu.

edit@

Ok, zrobiłem porządki na dysku systemowym, myślałem tez o karcie pamięci z readyboost(taka opcja co teoretycznie ma zwiększać pamieć ram, nie zaszkodzi) i ustawieniu priorytetu wysokiego oraz pobiorę nowe sterowniki do grafiki bo widze ze jakies nowe wyszły :P jak skończę to napisze co i jak :D

Opublikowano

Zmień komputer !

Masz za słaby procesor i k.graficzną,

do tego za mało pamięci ram

P.S nie aktualizuj sterowników gdyż masz starą i bardzo słabą kartę graficzną.

Nowe sterowniki są dla nowych k.graficznych.

Opublikowano

Zmień komputer !

Masz za słaby procesor i k.graficzną,

do tego za mało pamięci ram

Ta gra ma małe wymagania i według mnie powinna chodzić nawet na jednym rdzeniu. Problem to optymalizacja tej gry, ja mam 8gb ram i 1gb graficzną i muszę grać na średnich bo na wysokich tnie.

Opublikowano

No widzisz... ja na high mam 60 klatek stabilne... tylko jak kogoś zabijam to zaczyna ciąć

PS

Zapomniałem dodać, komputer po delikatnym OC

2x UP

• Operating system: Windows XP or Windows Vista
  • CPU: Intel Pentium 4 1.7 GHz
  • RAM: 512 MB (1 GB on Windows Vista)
  • Video card: 256 MB, Pixel shader 2.0, DirectX 9.0c
  • Sound Card: DirectX 9.0c compatible
  • Hard Drive space: 2,5 GB
  • Internet connection: 256 kbit

Bez jaj, ok??

@DOWN

Cieszymy sie...

Opublikowano

2gb ram i system win7 64bit sorry przy tylu ilości ramu to tylko win 8,a tak to tylko granie na jakiś średni detalach i wiem co mówie bo sam na początku miałem tylko 2gb przy win64 i mnie ścinało na medium.Poza tym mając 4gb i win7 w dalszym ciągu miewałem dalej śmieszne dziwne lagi czy na detalach high czy medium i nie mówiąc już o wczytywaniu przy respawnie te z deczka lagi zaczeły mnie irytować bo to wina systemu 7 tak ,tak żadne cleanery i utrzymywanie porządku nie pomagały nie mówiąc już o necie 20mb który pięknie działa i te obsmarowania na windows 8 że jest szajs to gówno prawda przez pseudo pro userów bo w rzeczywistości to win8 lepiej działa niż 7 no,ale cóż lepiej mieć oryg. system więc przejdźmy do rzeczy pozbawiłem się lagów i na 7 wyłączając nie używany aero shake oraz dałem edita w rejestrze na defragmentacje rozruchu sys(A) + wyłączyłem pamięć wirtualną w końcu mogłem sobie na to pozwolić gdyż obecnie mam już 4gb ram oraz w sterach od nvidii przy procesie bf wyłączyłem synchronizacje pionową i wyczyściłem katalog prefetch zostawiając tylko laylout.ini bo tego nie można usuwać oraz wywaliłem możliwość pomocy zdalnej i nie wierzyłem zero lagów nawet przy wczytywaniu osób po dedzie nie laguje i teraz śmigam na high i naprawdę żadnej ścinki i odczuwam lepszą płynność i to na rozdziałce 1440x900 myślałem na początku,że to serwery jakieś muszą być odciążone,ale otóż nie ^^

Opublikowano

Intel Core G630 2x2,7GHz

4GB RAM Goodram 1333MHz

Radeon 5450HD silent series (ten słabszy 64 bit 1gb ddr3)

Windows 7 64 bit

Chodzi na high. Ścina mi delikatnie na sharqi rush.

No właśnie najbardziej tnie mi na mapach sharqi i karkand rush. Ale nie lubię za bardzo tych przekaźników wolę szturm, a tam ścina bardzo żadko.

Opublikowano

Internet za słaby ;x

Możesz zwiększyć ping poprzez np CfosSpeed

domineses.jpg

Antix Najlepszy GM MPC

Lord Makin Najlepszy Administrator i opiekun MPC

Opublikowano

@UP

Zwiększyć? Zdecydowanie odradzam, na lagi to raczej nie pomoże :P

Tak na serio to ten program niezbyt pomaga, w moim przypadku ping nie zmalał ani trochę.

Co do tematu - nie musi to być wina łącza, tym bardziej, że na mniejszych detalach jeszcze gorzej się tnie. Nie przegrzewa Ci się procek?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Polecam czyszczenie CCleanerem, defragmentacje dysków, aktualizacja sterowników do karty graficznej.

Jeśli to nie pomoże to może spróbuj dokupić 2GB ram.

Powodzenia i pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...