Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak zarobić na serwerach typu SkyBlock?

razzeY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

skyblockz.png

Jak zarobić na serwerach typu SkyBlock?
Uwaga : Ja odnoszę się do serwera SkyBlock, lecz można tak robić na każdym serwerze. Na skyblock’u jednak jest to najlepszy sposób na zarobek, bez kupywania vipa czy innych bajerów. Pewnie od dawna zastanawialiście się jak zdobyć wielką fortunę na skyblock’u i zbudować może i nawet twierdzę z jednej małej wysepki. Otóż da się tak! Może i jest to czasochłonny sposób, ale warto – przynajmniej nie musisz no-lifić przy serwerze, tylko spokojnie możesz zagrać meczyk w League Of Legends, poexpić w Metin2 czy próbować przetrwać w Dayz. To już twoja sprawa, jak spędzisz ten czas! ;)
Sposób polega na generowaniu cobbla, przy użyciu Nodusa/innego hacked client'a posiadającego Auto Mine.

~ Wymagane :
- Nodus/WeepCraft (Auto Mine.)
- Sporo czasu i cierpliwości.
- Dobry komputer (jeśli chcesz „pracować” na kilku kontach.)

~ Plusy :
- Można sporo zarobić.
- Nie musisz zajmować się serwerem.

~ Minusy :
- Jest to czasochłonne.
- Wymaga użycia cheata.

Na czym polega ten sposób? Jest to bardzo proste, lecz postaram się to wyjaśnić w najprostszy sposób, jako krótką instrukcję ze screenami. Zaczynajmy! :D

1. Zaczynamy od instalacji Nodusa, nie będę jej opisywał ponieważ na dole podam link do tematu, w którym można wszystko znaleźć. Kolejną rzeczą jest znalezienie odpowiedniego serwera, najlepiej bez no-cheat.

2. Teraz wystarczy zbudować generator cobbla, który wygląda tak :

punkt2.png

Nie jest to jakieś arcydzieło, ale tyle wystarczy aby zarabiać. Zajmuje to sporo miejsca, więc warto zaopatrzyć się w trochę dirtu. Za jakiś czas się to nam zwróci :D

3. Następnie należy wcisnąć klawisz „Y” (zakładając że nodus jest już zainstalowany), po czym otworzy Ci się tzw. panel nodusa, gdzie możesz włączać nowe funkcje. Nas interesuje tylko to co znajduje się w ramce „Building”, a mianowicie „AutoMine”.

3punkt.png

4. Ostatni krok będzie trochę trudniejszy dla niektórych, ponieważ teraz trzeba to wszystko złączyć w całość :

Ustawiamy się przed cobble, który już został wygenerowany. Ważne aby to było ustawione tak jak na screenie, żeby dodatkowo nie zniszczyć dirtu za cobblem (kursor myszy ma być przy samej górnej końcówce cobbla). Ważne też jest by stać możliwie blisko generatora, aby cobbel zamiast się palić w lawie wpadał nam do eq. Kursor myszy zakreślę czerwonym kolorkiem :

punkt41.png

Gdy już wszystko jest gotowe, ustawiliśmy się – włączamy nasz „AutoMine”, który będzie pracował za nas. Aby pracował dalej, jeśli wychodzisz na pulpit lub gdzie indziej – trzeba włączyć ekwipunek i teraz wystarczy zminimalizować, aby nasz nowy sposób zarabiał dalej na nasz nowy dom. Brawo! Jesteś gotowy na przygodę w skyblocku!

~ Uwagi :
- Warto zaopatrzyć się w kilka kilofów (przynajmniej kamiennych), jeśli planujesz odejść od komputera.
- Jeśli uważasz że ten sposób to za mało, możesz otworzyć trzy konta i użyć tego samego sposobu.
- Wraz z „AutoMine”, warto włączyć także funkcję „AutoTool”, która automatycznie zmienia nam kilofy, gdy poprzedni się skończy.

Ten poradnik jest napisowany całkowicie przeze mnie, sposób znam od długiego czasu a ponieważ nie gram na żadnym skyblock’u udostępniam wam go. Nodusa użyłem tylko do tego poradnika, więc proszę nie pisać że „niszczę serwer, jestem botem, nie umiem grać”. Takie komentarze zachowaj dla siebie, ten poradnik piszę przede wszystkim dla tych, którym brak czasu na Minecraft. Sposób działa, przynajmniej na większości serwerów. Nie podaję konkretnego serwera, lecz działał na najlepszym polskim skyblock’u. Ten sposób jest dla was, nie przeciw wam :)

~ Jeśli pomogłem, zostaw lajka! Ty nic nie stracisz, a ja mam motywację by znaleźć więcej takich sposobów.

challenger.png

Opublikowano

Patrząc cenowo z reguły nie jest to najbardziej opłacalny sposób, jeżeli jest możliwość (nie znam się na tej modyfikacji), to można więcej wyłuskać siejąc marchew lub ziemniaki, używać na niej kostki, niszcząc i tak w kółko. Robiłem tak z kolegą, mieliśmy 4 rzędy po 30 kratek marchwi, i całkiem opłacalnie i najważniejsze - szybko ;).

Opublikowano

Wiesz, mi chodziło raczej o te początki na skyblock'u, potem można sadzić co tam się chce. Grałem na tym typie serwera wiele razy i wiem że na początku jest to jedyne opłacalne wyjście. No chyba że były inne, prócz sadzenia i zbieranie drzewa razem z sadzonkami (a także inne mniejsze czynności).

challenger.png

Opublikowano

Refresh.

challenger.png

Opublikowano

Refresh.

challenger.png

Opublikowano

Mało opłacalne. Cobla się sprzedaje po takiej cenie że aż płakać.

Aby 1 cobel odpowiadał 1 diamentowi to byś musiał mieć kompa 24h on :/ nieopłacalne.

Ale taki pomysł chyba miał każdy kto gra w skyblock i ma nodusa

Licze na Like !

Masz jakieś pytanie? Napisz mi na PW.

Opublikowano

Ehhh , nie oplacalne .

Ja mam sposob na zarabianie latwiejszy =

4 Drzewka Junglowe !

MobGrinder - Kosci - Maczka kostna

Robisz wielkie drzewo junglowe iiii

Tniesz sprzedajesz tu gdzie gram ja 10 drewna junglowego za 30 $

Opublikowano

- Kto ma diamenty na początku gry na SkyBlock'u? Ma ktoś?

- Komu chce się siedzieć 12 godzin przy drzewach junglowych, jak można użyć tego sposobu i iść oglądać film?

- Nie na każdym serwerze są takie same ceny, ale na tych co ja tam grałem, cobbel to było opłacalny sposób na początku.

challenger.png

Opublikowano

Refresh.

challenger.png

Opublikowano

Ale zauważ, że na niektórych serwerach za AFK wyrzuca...

Ale sposób dobry.

Pozdrawiam Pucza

Opublikowano

@up

A gdy kopiesz wywala Cię za afk? Hmm? ;)

challenger.png

Opublikowano

dobry sposób

no ale denerwują mnie osoby które piszą nodus SĄ TEŻ INNE CHEATY Z AUTOMINE ALBO AUTOTOOL a wszyscy nodus jakby nie mogli napisać cheat z auto tool czy cos takiego..

zpot.png

Opublikowano

@up

No to podaj jakiś :D

Nodus to jest ten podstawowy, podobno najpopularniejszy i zawierający najwięcej funkcji, więc zrobiłem to na nim. Poza tym na innych nie próbowałem ;d

challenger.png

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...