Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wiatraczek Karty Graficznej

Z44

Rekomendowane odpowiedzi

Budowniczy
Opublikowano

Cześć. Tydzień temu po włączeniu komputera po około 2min wiatraczek z karty graficznej zaczął tak jakoś nierównomiernie chodzić, jakby był elipsą a nie kołem, spowalniał i przyspieszał.

Po wyczyszczeniu komputera i wentylatora odpalając go (nie był do niczego podłączony tylko zasilanie) wszystko było ok. Lecz później po podłączeniu już na swoim miejscu znwou po 2min zaczął tak nierównomiernie chodzić a sprawdzając programem GPU po około 7min pracy komputera, nic nie robiłem był tylko ten program włączony, temperatura wynosiła już 65 stopni.

Dałem go do naprawy ale jak go odebrałem to znowu to samo po 2min od włączenia komputera. Gościu z serwisu powiedział że nasmarował go tylko.

Nie wiem co robić. Wymienić wiatraczek czy całe chłodzenie karty graficznej?

Pozdrawiam.

P.S. Nie wiem czy to może mieć jakieś znaczenie ale jak go sam odpalałem po wyczyszczeniu od razu to był w pozycji leżącej a jak połączyłem go to był w pozycji pionowej.

Opublikowano

Proszę Cię nie wiatraczek tylko WENTYLATOR!

Wymień najlepiej chłodzenie GPU na takie - http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga.html

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

2x256GB Samsung 830 Raid 0

Budowniczy
Opublikowano

Ok dzięki tylko najlepsze jest to że teraz już normalnie chodzi jak go uruchomiłem więc nie wiem od czego to zależy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...