Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na moim serwie wystepuje taki problem, ze jak jestem np. na katakumbach to wszystkie kanaly to tak jakby 1 ch, mam 4 ch w grze, i niezaleznie od tego na jaki ch wejde to widze sie z graczami na 1 ch, wiec to tak jakby 1 ch i nie wazne na ktorym jestem... chociaz w grze pisze ze jestem na ch 2,3,4 itp.

Ktos wie w czym rzecz?

Opublikowano

Ktos wie w czym rzecz?

Emm z tego co przeczytałem widzę , że masz 4 kanały , lecz na każdy kanał jest taki sam port

rozpakuj plik root serverinfo w ch1 ustaw port :13001

Na resztę kanałów , Ch2 : 11003

Ch3 : 13003

Ch4 : 13004

inne pytania ? zapraszam na pw.

1357070109-U588260.png

| exModerator Metin2 | MPC Media Team | Pro User | Expert Metin2 |

Opublikowano

Mam tam ustawione inne porty :| , to nie to... Myślę, ze to wina game99 ponieważ w game99_CH2, CH3, CH4 w pliku CONFIG mam chyba złą linijkę CHANNEL - wie ktoś jak tam powinno byc? Bo w game99 mam CHANNEL 99 a w game99_CH2 mam CHANNEL 2....

Opublikowano

Ktos wie w czym rzecz?

Emm z tego co przeczytałem widzę , że masz 4 kanały , lecz na każdy kanał jest taki sam port

rozpakuj plik root serverinfo w ch1 ustaw port :13001

Na resztę kanałów , Ch2 : 11003

Ch3 : 13003

Ch4 : 13004

inne pytania ? zapraszam na pw.

Co Ty pierdolisz vito?

Game99 to game wspólne dla map takich jak ox.

Z configu game'a 99 wywal index mapy katakumb i wstaw do configów ch1, ch2 itp.

Opublikowano

Co Ty pierdolisz vito?

Game99 to game wspólne dla map takich jak ox.

Z configu game'a 99 wywal index mapy katakumb i wstaw do configów ch1, ch2 itp.

ty głupia kurwo szacunku troche!!

w ch1 ch2 jest LIMIT map i gdy dodam tam nowe indexy to nie moge wejsc na te mapki!!!!!!!!!!

Opublikowano

To co to za problem podzielić pliki aby np Ch1 miało 3 game? podzielisz na 3 to zamiast mieć np 32 to 96 map ? Proste

Pozatym jak byś wiedział to jak jesteś na ch99 to po wywaleniu czy cos standardowo jesteś na ch1

Invoriabanenr.png

Opublikowano

Jak nie rozumiesz to odpuść sobie Priv_srv Lajku

A co to jest Priv_srv? Gadasz jakimś dziwnym slangiem, który sam sobie wymyśliłeś widzę. Próbujesz zgrywać jakiegoś cwaniaka tępa cioto, tylko niezbyt Ci to wychodzi.. powiedziałeś mu że ma podzielić ch1 na 3 game, co jest oczywiście znowu zwykłym pierdoleniem z Twojej strony, a sztuki tłumaczenia już chyba uczyli w podstawówce. Jak idioto chcesz podzielić 1 channel na 3 procesy(game)? Być debilem i tłumaczyć innym ludziom swoje debilizmy...

Aha, jak mi będziesz odpisywał to najpierw przeczytaj słownik poprawnej polszczyzny, bo jebiesz wielbłądami w środku zdania, a to poziom przedszkola (-;.

:D:D:D
Opublikowano

Jak idioto chcesz podzielić 1 channel na 3 procesy(game)? Być debilem i tłumaczyć innym ludziom swoje debilizmy...

Wyjebałeś jak Filip z konopi gówno wiedząc ;)

@Top Albo wyjeb niepotrzebne mapy, albo diff na więcej niż 32 mapy w configu

Opublikowano

Wyjebałeś jak Filip z konopi gówno wiedząc ;)

@Top Albo wyjeb niepotrzebne mapy, albo diff na więcej niż 32 mapy w configu

Dojebałaś jak Tusk w podatek ;)

Twoje rady sa tak gówno warte, że aż mi się srać zachciało. Wyjebać mapy... a może nie ma niepotrzebnych? diff... ten diff:

a) Nie działa,

B) Pierdoli performance,

c) Po to mapy mają limit, żeby taki tempak jak Ty przypadkiem nie wpadł na taki cudowny pomysł na jaki wpadłeś teraz ;). Jest to NIESTABILNE.

Dajesz ludziom rady, a tak naprawdę przez swoją niewiedzę wbijasz im kolejny gwóźdź do trumny, za taką pomoc podziękujemy.

Opublikowano

tworzysz nowe game dla nowych map i masz, wiec skonczcie tu jezdzić. BaalCadar ma racje z tym dodaniem nowego game i do tego dawac nowe mapy, wtedy ch nie masz zaje****** mapami

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

tworzysz nowe game dla nowych map i masz, wiec skonczcie tu jezdzić. BaalCadar ma racje z tym dodaniem nowego game i do tego dawac nowe mapy, wtedy ch nie masz zaje****** mapami

Tak, ale stworzenie nowego game to nic innego jak stworzenie nowego CH - chyba, że czegoś nie rozumiem, a jesli tak to mógłbys to bardziej dogłębnie wytłumaczyć. Jeśli mam rację i tworzymy nowe CH to niezbyt nam coś to da, bo tam tez trzeba będzie upchać te mapy co mamy np. na ch1, żeby jednak gracze mogli tam wejść...

Pozdrawiam

Opublikowano

zrób game podobne do game99 (zależy jakie pliki serwerowe, channel99) poustawiaj porty aby nie były podobne do portów channeli, nadaj chmody, zrób skróty takie jak w normalnym ch (share, locale, nie pamiętam dokładnie jakie tam sa) dodaj do start.sh komende żeby startowało... mam nadzieje że łapiesz ocb..

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

No tak mam ale co to daje? Dodaje tam mapki w CONFIG, startuje, a i tak w grze obojętnie na który CH wejdę to i tak wszyscy gracze sie widzą. :/

Opublikowano

odpowiadam do autora tematu, pisał ze ma limit indexów map i jak doda nowe mapy to nie może na nie wejść, wiec pisze żeby stworzył nowy game dla nowych map.. a jeśli to konto _______________ i pompex to, to samo to gz multikonta

-  A.Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...