Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Xin Zhao.

Gość LemoN.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Xin Zhao

1.Przedstawienie postaci, bierzemy dla niego oczywiście

Ghost.pnglubflash.png

smite.png

-opis:

Moja wyobraznia widzi go w jungle, sam nim tam często gram, nie jestem profesjonalistą, więc opisze sytuację na low elo. Według mnie jest dobrym junglerem na solo q, już od pierwszych lvl'i możemy dobrze gankować linię, nasz skill pod przyciskiem jakim jest 'E', daje nam super ganki mamy jakieś 70-80% procent powodzenia, nawet jeśli osoba, z naszego teamu jest bezmózgu. Może się tutaj nie rozpisałem, ale nie jestem wybitnym pisarzem, dlatego jest krótko na temat i tylko w jungli.

-build:

mercurys-treads_64.gif lubitem_85.jpgyoumuus-ghostblade_64.giftrinity-force_64.gifranduins-omen_64.gifthe-bloodthirster_64.gifZephyr.giflubFrozen_Mallet.gif

Być może jest troche specyficzny build, ale ja z takim gram i jest dobrze. *tak na low elo*

Można zamieniać sytuacyjnie, to są itemy, które według mnie są dla niego dobre.

-skille:

Combo

three-talon-strike_20.png

Q + 3x autoatak

Zadajesz trzy mocniejsze ataki, zadają dosyć sporawy dmg.

battle-cry_20.pngthree-talon-strike_20.png

W + Q + autoatak

Podstawowa kombinacja dla xin-zhao_20.pngXin Zhao.

audacious-charge_20.pngbattle-cry_20.pngthree-talon-strike_20.png

E + W + Q + autoatak

Tym sposobem zdajesz duże obrażenia w krótkim czasie.

battle-cry_20.pngthree-talon-strike_20.pngaudacious-charge_20.png

W + Q + autoatak + E

Tym combo wskakujesz, gdy gankujesz, przeciwnik nie ma prawa uciec, chyba, że to jest magik z 999 flashami.

-statystyki:

HEALTH 445 (+87)

ATTACK DAMAGE 52 (+3.3)

HEALTH REGEN. 7.0 (+0.7)

ATTACK SPEED 0.672 (+2.7%)

MANA 213 (+31)

ARMOR 16.2 (+3.7)

HEALTH REGEN 6.6 (+0.45)

MAGIC RESIST 30 (+1.25)

RANGE 175 M

OVEMENT SPEED 345

-skill order:

Dajemy Q, W, E. Dalej maksujemy w kolejności, Q, W, E

LUB(polecam 1 opcję)

Dajemy Q,W,E. Dalej maksujemy w kolejności, Q, E, W

2.Jungla

Startujemy z maczetą i 5 potków. Możemy zacząć wilkami prosimy mida, o pomoc szybko się zawijamy na blue i prosimy topa o pomoc, aby mid już mógł zacząc farmić. Kiedy to zrobimy, możemy dodać Q i E i gankować mid, lub Q i W, i dalej junglować, Kiedy gank się uda lecimy na wraithy i reda, bez ganka też. Kiedy skończymy gankujemy bota jeśli się uda wracamy, jeśli się nie uda wracamy na chwilę do jungli. Kupujemy latarnie i buty, bądż, same madredy i buty, buty być muszą, aby 'wreszcie' były jeszcze efektowniejsze ganki, dalszej gry nie będę opisywał, gankujemy kiedy tylko możemy, w team fightach staramy się eliminować ad carry i ap carry, dobrze rzucone ult może zdziałać cuda.

3.Słowa na koniec.

Może nie jest to build świetny, ale według mnie posiada podstawy, które mieć powinnien, starałem się, mam nim zagrane sporo gier, myślę, że go ogarnąłem, jest dobry na solo q, da się nim carrować gry, jak trzeba można go budować pod tanka, dlatego ten build, który jest podany jest przykładowy, są inne może i lepsze, poradnik wylącznie przeze mnie, zabraniam sobie kopiowania, wiem o tym, że nie jest to poradnik najlepszy, ale starałem się ; ). Były tabelki, do statystyk i skill order'u, ale nie dzialają tutaj ;<

Gość ArronBaDo
Opublikowano

Zamiast youmuu wole malmortiusa, troche mało opisu, najlepsze combo to E -> Q 1 autoatak -> W i nie ma szans na ucieczke, albo po prostu flash stracony, wystarczy odczekać i przyjebać jeszcze raz combo.

Nie ma sie więcej do czego przyczepić, poza tym, że nie opisałeś faz gry, rozumiem że build jest po kolei robiony, ja wole zrobić szybciej lodowy, bo wtedy jest slow, później BT, triforce i reszta

Opublikowano

To znaczy, co do buildu, podałem przykładowy, wiadomo różnie ludzie składają raz sytuacyjnie raz układają się pod team, poradnik będę udoskonalał, tylko proszę krytykę, abym wiedział co poprawić :)

BTW. co do combo chodzi mi oto, aby Q,W, włączyć przed gankiem wtedy, zastosujesz wszystko nie zmarnujesz, ani jednego uderzenia, bo jeśli wskakujemy z pierwszym e z rozkojarzenia może się zdarzyć zapomnieć, a jak użyjemy q,w, nie zapomnimy i możemy gościa dogonić, jeśli ucieka z low hp :).

Znowu, co do tego yoummu składam je, bo zauważyłem ze xinowi nawet nie potrzeba ad, ale walić solidne kryty, a ten item nam je udostępnia no i do tego przebicie oczywiście, ale malmortius też dobre rozwiązanie, jesli w przeciwnej są solidni ap.

Gość ArronBaDo
Opublikowano

Wg mnie Xin nie musi mieć krytyków, poza tym jako zamiennik można dać jeszcze GA, Xin z W jest wystarczająco szybki żeby zrobić x3Q więc nie ma potrzeby robić youmuu

Opublikowano

@upp

No właśnie, x3Q, dodajmy do tego, niech walnie 1, 2 kryty dmg powiedziałbym dwukrotnie większy i ładnie łaczy się z jego "pasywką i użyciem "W", ładne szybkie kryty

Opublikowano

Polowe tego poradnika zajmuje zbedne gowno, takie jak skiny, skille(co to ma kurwa byc, wchodze na forum po poradnik po porady a nie przeczytac skille ;o), i historia(kto wpadl na pomysl aby dodawac to do poradnikow?).

Jedyna informacja, ktora jest rzadko widywana, a zarazem bardzo przydatna to como.

btw. build z dupy.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

@up

napisałem build przykładowy, nie każdemu musi się podobać ja z takim gram i gra mi się dobrze.

Opublikowano

Skiny? Gdzie jest komandos xin zhao? Jak dajesz skiny, to chociaż wszystkie. ;o

http://www.leagueoflegendsskins.com/images/champions/small/XinZhao_1.jpg

Mało opisane, do tego zamiast flasha można ew. wziąść ghosta, ofc. nie napisane. Większość tut'a to jakaś historia, która jest zbędna.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

@up

nie nie można ghosta, w tym poradniku, jest opisany build jaki stosuje ja, nie jest to build perfekcyjny dla każdego, ja tak gram i jest dobrze, ghost jest na xina raczej nie potrzebny, co do skina dziękuje, będę starał się udoskonalać ten poradnik : )

BTW. krytyka krytyką, ale jak krytykujecie to piszcie, co poprawić czego wam brakuje : )

Opublikowano
Możemy zacząć wilkami prosimy mida, o pomoc szybko się zawijamy na blue i prosimy topa o pomoc, aby mid już mógł zacząc farmić.

czytaj az zrozumiesz co napisales

Kiedy to zrobimy, możemy dodać Q i E

czyli blue robimy bez skilla dodanego?

generalnie skill order to q>e>w, jesli by sie uprzec to q>w>e ale przeciez twoj poradnik zawiera informacje o "ciaglym meczeniu" wroga gankami

Kupujemy latarnie i buty, bądż, same madredy i buty, buty być muszą

butybutybutybutybuty

aby 'wreszcie' były jeszcze efektowniejsze ganki

skladnia ;_;

dalszej gry nie będę opisywał, gankujemy kiedy tylko możemy, w team fightach staramy się eliminować ad carry i ap carry, dobrze rzucone ult może zdziałać cuda.

a jednak opisales :D;D
Opublikowano

@up

co masz ze skilla 'e' bo nie rozumiem tons of damage z przelicznika pod ap ok.

Zdanie, z wilkami rozumiem, prosimy mida o pomoc w wilkach, on sobie idzie juz farmic na mida, prosimy topa o pomoc na blue ; o

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sam Xin ma prboelm z postaciami, których obrażeniach rosną wraz z defensywą (Sion i jego W, Nasus z Q, Rammus z Passywem). Maksujemy zawsze w kolejności R>e>w>q, ponieważ większość postaci posiada w late mniej bazowego Magic Resist niz Armor-a, a zarazem spada nam CD oraz rosną obrażenia umiejętności, więc lepiej użyć 2xQ oraz 2xE niż 2xQ oraz 1xE (zapomniałem że wraz poziomem slow jest mocniejszy)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...