Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Karta pamięci MicroSD 8/16GB.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w zakupie karty pamięci do Nokii 500. Planuję przechowywać na niej wyłącznie muzykę, a moja aktualna 4GB dźwiga jedynie ok. 650 co mnie nie zadowala. Chciałbym zapytać konkretnie:

- Czy odczuwalna jest różnica w użytkowaniu na telefonie kart class 4 i class 10?

- Czy ww. Nokia 500 nie będzie miała problemów z kartą 16GB?

Skłaniam się ku karcie 8GB class 10 bądź 16GB class 4. Są to rozsądne wybory?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

| | | | | taniecgitara basowa

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

Nokia 500 domyślnie powinna obsługiwać karty do 32 GB, jak jest w praktyce to Ci nie powiem. Ale myślę, że z 16-tką pociągnie spokojnie. :)

Co do kart. Im wyższa klasa tym szybsza minimalna prędkość odczytu i zapisu. Więc teoretycznie 8GB klasa 10 będzie wydajniejsze niż 16GB klasy 4. ;)

Więc może rozważ kupno lepszej ósemki, bo na niej i tak zmieścisz ogrom muzyki.

Opublikowano

10 warto jak chcesz mieć dwukrotnie szybszy transfer , aktualnie ceny tak niewiele sie różnią że warto dopłacić te kilka zł

jak tylko muzyka w sumie 4 wystarczy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nokia 500 domyślnie powinna obsługiwać karty do 32 GB, jak jest w praktyce to Ci nie powiem. Ale myślę, że z 16-tką pociągnie

Miejmy nadzieję, że jak wrzucę ok 10GB nie zacznie mulić bądź gubić się.

Więc może rozważ kupno lepszej ósemki, bo na niej i tak zmieścisz ogrom muzyki.

Tylko, że aktualnie mam przygotowane ok. 2000 tysięcy utworów o wadze ~10GB.

Poczekam jeszcze do poniedziałku, jeśli będzie jakaś okazja to może kupię 16GB class 10, a jak nie to 8GB class 10 by móc bez problemu z niej korzystać.

Jakby ktoś miał jeszcze informacje na temat tego jak działają te większe karty, byłbym wdzięczny.

| | | | | taniecgitara basowa

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...