Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Java dodawanie do ścieżki głównej i dodawanie katalogu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ostatnio kupiłem sobie Java 2 podstawy i nie moge sobie poradzić z pewnym krokiem: Wpisanie do konsoli c:\jdk(tak bylo napisane więc domyslam się, że do CMD bo mam windows).Wszytsko zrobilem przedtem jak było trzeba czyli: Zaintsalowałem Java SDK, Dodałem do głownej ścieżki dostepu/odczytu (czyli:komputer>własciwosci>ustawienia>zaawansowane>zmienne środowiskowe>odszukuje w drugim okienku Path i wpisuje: c:\jdk\bin).Po wykonaniu tej operacji sprawdziłem czy zaszły zmiany wpisujac w cmd java -version i wszytsko sie zgadzalo. Ale nie moge przejsc poprzez cmd do katalogu jdk... Proszę o pomoc nwm co zle zrobilem (aha dla pewnosci wczesniej jeszcze zrobilem w cmd: SET PATH=c:\jdk\bin;%PATH% oraz zmienilem nazwe z jdk1.3 na jdk, ale i tak zadna roznica tak i tak nie dzialalo)

Opublikowano

Bo chce coś umieścić w nim poprzez skorzystanie z lini poleceń jest to trudniejszy sposób więc chce się nauczyć :)

umm? po co chcesz coś tam umieszczać?

Ty uczysz się programować czy kombinujesz :>?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...