Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam/Pomoc] Bot gladiatus i tut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem w autoicie kompletnie zielony, postanowiłem że jako pierwszy bot/cheat czy jak to inaczej nazwaćdo gladiatusa.

Teraz szukam najlepszego tuta, który by mi wszystko wyjaśnił bo przeczytałem wszystko kompletnie skupiony i nie za bardzo rozumiem od np. czego mam zacząć, dlatego proszę podać link do najlepszego dla zielonych tuta.

I teraz czy mógłby mi ktoś pokazać kod/skrypt/bibliotekę, bo nie wiem < co to jest, do dowolnej gry, żebym zobaczył jak to gra, najlepiej do Gladiatusa, najłatwiejszy chociażby tylko chodził na misje i zbierał bonus dnia <tyle żeby mi pokazać jak pisać te akcje/skrypt.

Opublikowano

Pobierz bibliotekę FF.au3 (Wymagany firefox) i tutaj - http://www.mpcforum.pl/topic/168651-tutfirefox-autologin-ffau3/ masz poradnik na autologin do gry prisonwars na podstawie, którego ogarniesz funkcje i będziesz mógł napisać swojego bota. Uczyłem się na podstawie tego poradnika, moim celem też jest gladiatus i powiem Ci, że trudne to to nie jest. Musisz wiedzieć po prostu co chcesz zrobić, a po opis wszystkich funkcji zapraszam tu http://english.documentation.ff-au3.thorsten-willert.de/

Opublikowano

A co to jest GUI, znaczy wiem co to jest, tylko gdzie/jakim programem go zrobić? Bo miałem kiedyś program co się tworzyło GUI (login, hasło, serwer) i jak to mam zrobic?

PS. ta gra już nie działa, Prmis...wars.

Postanowiłem że najpierw będę pisał do gry: smoki.nightwood.net czy gladiatus; wydaje mi się to najłatwiejsze

Opublikowano

GUI zrobisz w SciTE za pomocą Koda (Alt + m). Myślę, że nie powinieneś mieć z tym problemu.

Nie sprawdzałem nawet czy gra do której był ten poradnik działa, chodziło tylko o poznanie funkcji.

To zależy od Ciebie, którą grę wybierzesz. Obie są bardzo podobne (chociaż wydaje mi się, że te smoki są bardziej rozbudowane) i jeżeli ogarniesz funkcje to nie będziesz mieć większych problemów.

Jednak najpierw polecam Ci zapoznanie się z normalnymi funkcjami AutoIT, bo po pierwszym pytaniu stwierdzam, że może być Ci ciężko... :P

Opublikowano

Szczerze nie wiem co zrobić, włączyłem to SciTE i mam takie samo coś, jak w edytorze do skryptow. Naciskam alt+m i nic nie mam :/

Gdzie moge znaleźć podstawowe komendy/czy coś takiego:

While 1
$result = PixelSearch(840,497,874,518,0x5CCBA1)
If 1 then
MouseClick("left",858, 508)
MouseMove(1058, 708)
Sleep (5000)
Else
MsgBox(64,"tak","tako")
Exitloop
Endif
WEnd

^^^ tego typu wytłumaczone?

Opublikowano

nie wiem czemu ale nic mi się nie wyświetla po wciśnięciu F1. Tak jak też mi ktoś mówił żeby wcisnąć alt + m i też niec sięnie dzieje? wtf? co mam zrobić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...