Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno MC.

MFireFighterC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko a więc już przedstawiam mój problem chciałem sobie kupić minecrafta (premium) ze strony minecraft.net lecz gdy oglądałem filmy na youtubie jak to się robi to teraz jest zupełnie innaczej ponieważ jest troche inny wygląd tak jakby strony czy cos takiego rejestracja innaczej wygląda i zamiast Username mam swój adres email i nie wiem jak zrobic żeby był username ponieważ tak nie kupie gift coda:/

2 problem gdy jestem na mym koncie na minecraft.net mam zakładke profile i tam był link i jak sie klikło to było okno w którym sie wpisuje GIFT CODE a teraz w zakładce profile nic takiego nie widze

Prosze o pomoc z tymi 2 problemami

Dziękuje i pozdrawiam

Fire :)

Opublikowano

Odświeżasz minimum co 24h.

Username masz swój adres e-mail, ponieważ w złe okienko wpisałeś. Username = login = nick. Klikasz rejestracja, e-mail to swój e-mail podajesz, następnie podajesz hasło i je ponownie wpisujesz dla potwierdzenia. Potem wypełniasz swoje imię i nazwisko oraz datę urodzenia następnie odpowiadasz na 3 zadania potwierdzasz regulamin i rejestrujesz się.

@EDIT

Na stronie głównej klikasz Buy Now potem wybierasz metodę płatności.

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

kwojt wchodze w ten link i co tam wpisze gift code a na jaki nick on będzie ??

Wiem że logowanie przez meila gram ale w grze na jaki nick ten gift code bedzie ??

Soryy nie ogarniam prosze o pomoc :/

Liczmy zamowilem gift coda doszedl mi gift cod na email na ktory jest konto i potem wchodze w ten link

http://minecraft.net/user/redeem

I potem klikam Reedem gift code or prepaid card i co dalej ?? tam wpisuje gift coda i co potem na jaki nick ten gift code będzie nie ogarniam :/

Opublikowano

Hmm, tego nie wiem, najprawdopodobniej nazwę profilu wybierzesz sobie po kupieniu Minecrafta. Sprawdź to na razie tak: wejdź na jakiś serwer na MC classic i napisz coś na czacie, wtedy wyświetli się twój nick. Nie wiem jak będzie wyglądał, ale może to byc wskazówka. Trochę się naszukałem po interntach i nigdzie tego nie ma więc prawdopodobnie naprawdę nick wybierzesz po kupieniu. Ja nie wiem czemu ale nie mogę wejśc na serwer classic.

userbar.png
Opublikowano

Dobra to liczmy mam to konto na minecraft.net i jednoczesnie na mojang.com i zakupie sobie gift code (podobno jak ktos zaamowil to nie doszlo bo mial polski email czy cos takiego) dojdzie mi liczmy gift code kopiuje go wchodze na mojang.com aktywuje tam gift code i tam powinno być miejsce na login tak??

Opublikowano

Teoretycznie tak, ja kupowałem jeszcze za czasów Bety i normalnych kont więc nie wiem :/

Co do Minecraft Classic to jest to jedna z pierwszych wersji Minecraft, obecnie można w nią grac za darmo, na stronie minecraft.net ("Looking for Minecraft Classic?") lub za pomocą różnych klientów, takich jak na przykład ten: http://www.worldofminecraft.com/

userbar.png
Opublikowano

Ok a jeszcze sorry ze tak truje ale co by się stalo gdybym kupil odrazu przez minecraft.net premium zamiast gift coda juz bym nie musial aktywowac ale teraz problem co z loginem

Opublikowano

Komandosek widze nie ogarniasz jest teraz tak że nie ma usernamu tylko zamiast tego jest email więc wlasnie nie wiem gdzie ten nick z gry wpisać czy po aktywowaniu gifta bedzie kratka na nick czy jak bo premium sie raczej nie da kupic na email ... bo tam nicku nie da sie wpisac

• 1 rok później...
Opublikowano

Odpowiedź:

>> Jeśli wpisałeś swój kod z tzn. Gift Code, to musisz uruchomić Minecraft Classic. (play in demo)

>> Napisz coś na chacie (Klawisz T) i piszesz np.: bllbblblblblablblbl jestem admin blblblblbl.

>> I możesz otrzymać np nick.... hmm sam nwm może Kotek52 i logujesz się nim.

>> Jeśli nie otrzymasz nicku no to musisz wcisnąć zakładke Profil czy tam Profile, i tam powinno być coś o nicku jeśli jest to wciskasz to i ustawiasz np mozesz se ustawić ZiomalPC

>> Ciesz się grą!

Opublikowano

Po pierwsze wchodzisz na stronę minecraft.net i klikasz wielki przycisk "Get Minecraft". Następnie tworzysz konto Mojang, wpisujesz informacje. Następnie wybierasz sobie nick i opcję płatności. Po wykonaniu płatności pobierasz launcher. Zależy czym kupisz, ale jak kartą to powinieneś dostać dostęp do gry w ciągu kilku minut. :)

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...