Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Napisany w ... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hello kitty!

Mam do was pytanko. W jakim języku może być napisana gra Air Rivals? Jakie biblioteki mogły być wykorzystane? Ponieważ mam pewną chrabkę na tworzenie gier, PHP umiem bardzo dobrze więc postanowiłem zwiększyć swoje zdolności ucząc się programowania pod względem gier komputerowych. Wchodząc bardziej w temat jestem w stanie załatwić sobie nauczyciela i książki - pytanie - Tylko czego się uczyć?

Liczę na odpowiedź do pierwszego pytanka. :)

Pozdrawiam, kitty!

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Weteran
Opublikowano

Z tego co widzę na wiki, to została ona napisana z wykorzystaniem biblioteki Directx. Na początek naucz się c++.

Opublikowano

Okey. Dzięki za informacje.

Możecie mi jeszcze podesłać jakieś linki do tutoriali directx lub opengl? (darmowe, ew. płatne) Tak na przyszłość. :) C++ Staram uczę się od kilku dni, chyba w miarę szybko poznaję nowe elementy i bez problemu je przyswajam - jest bardzo podobny do PHP co mnie cieszy. :)

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

Kolekcjonuje + :)

Cokolwiek mi dasz dzięki za poświęceni mi czasu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...