Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak grac, kogo wybrac etc. Przedstawienie postaci/gry

rexio22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was w tym o to poradniku

Jak grać, jaką klasę wybrać, co kupić

1.Jaką klasę wybrać i jak grać?

A więc w Battlefield Heroes mamy do wyboru 3 klasy i wszystkie je tutaj przedstawię po części.

a ) Commando - mando to klasa którą możemy grać na kilka sposobów. Sniper , Dual lr (long rage) pistol, knifer. Snipera nie muszę chyba opisywać sama nazwa mówi.

Dual lr pistol. Mandos grający na 2 pistolety na daleki zasięg (np. Armata harrego i gerthard, albo odpowiedniki)

sam osobiście tak gram i szczerze mówiąc wg mnie jest to najlepszy wybór, no chyba że lubimy "campic" i biegać z nożem.

Knifer - Mandos grający na 2 noże (albo nóż i pistolet, zależy od upodobania) grałem tak i średnio mi się to podobało, ponieważ trzeba blisko podejść do oponenta i jest to ryzykowne (np. sold nas z blasta i lecimy)

b ) Soldier - soldier jest to klasa tj. wspomagająca i defensywna ale i także ofensywna. Soldier powinien trzymać się z kimś, wtedy jest to najlepsze połączenie. Soldem można grać na 2 sposoby. Dual lr sg (dual long rage shootgun = podwójne shotguny na daleki zasięg) albo na SMG+lr pistol (albo lr SMG).

c ) Gunner - Gunner to taki typowy tank. Wolny i dobrze uzbrojony. Jako jedyna klasa może mieć "bazooke" i skutecznie niszczyć wrogie pojazdy. Gunnerem możemy grać również na kilka sposobów. Dual lr sg (tak samo jak u solda). Dual MG (MG na krótki i daleki) oraz na MG na krótki + sg na daleki.

2.Co kupić i co rozwijać?

W zależności od klasy którą chcemy grac potrzebne nam będą odpowiednie bronie i skille

Commando

*Knifer - 2 noże, najlepiej Super Nóż Royal i Uber Nóz Konrada albo nóz i pistolet. Najlepiej będzie Super Ręczna Armata Harreg'o i Super Nów Royal ( u natio Uber Faworyt Gertharda + Uber Nóż Konrada) Rozwijamy przedewszystkm Niewidzialność na 5 + Elixir na 5 i ew trop trap na 2, Zatrute ostrze 2 i Zaznaczanie na 1 (to tylko moje sugestie)

*Sniper - tu mamy do wyboru 2 rodzaje sniperek. Szybka ale mniejsze dmg, albo wolniejsza ale większe dmg. Wedle upodobań wybieramy odpowiednią dla siebie snajperke

Wolne ale większe dmg Super Pukawka Pipsqueaka/Uber Snajperka Stefana

Szybkie ale mniejsze dmg Super Rusznica Rodericka/Glebołamacz

do całego zestawu jako drugą broń dajemy pistolet albo nóz.

Przebijający strzał 5 Niewidzialność 5 Elixir 5 Zaznaczanie 1

*Pistols - wg mnie najlepszy wybór, bo nie jest monotonnie jak u snipera czy zbyt ryzykownie jak u knifera. Najlepiej jest kupić Super Ręczna Armata Harreg'o i Uber Faworyt Gertharda (bądź tańsze odpowiedniki)

Krycie sie 5 Elixir 5 Trop Trap 5 Zaznaczanie 1

Soldier

*Dual LR SG - tutaj mamy 2 shootguny na daleki Uber Przesilenie Uwego i Super Łamignat. Początki z 2 shootgunami sa trudne i wiem to po sobie, ale idzie się tego nauczyć jak wszystkiego ;)

Jak rozdawać skille? Wszystko poza Płonącymi Pociskami

(mogę mylić nazwy skilli ponieważ gram po ang, a chce dawać polskie nazwy i pisze z pamięci)

Leczenie 5 Odpychanie 5 Kupa granatów 5 Sensor 1

*SMG+ lr pistol (lr smg)- standardowy i wybierany przez największą ilość graczystyl gry soldierem.

Uzbrojenie jakie powinniśmy wybrac to smg na krótki dystans (Super Maszyna do Pisania Tomka/Uber Ratunek Rudolfa) i pistoler na daleki czyli standardowo to co podałem przy mandosie (albo smg na daleki czyli

Super Śliska Giwera Grega/Uber Pokręcony Karabin Maszynowy)

Leczenie 5 Odpychanie 5 Kupa Granatow 3 Płonące Pociski 2 Sensor 1 (moje sugestie)

Gunner

*Dual LR SG - Te same bronie co w przypadku soldiera. Do gunnera obowiązkowo kupujemy "bazooke"

(Pogromca Czołgów/Panzerpięść Fausta) Nie opłaca się brać Super/Uber bo nie różnią się praktycznie niczym, a są o wiele droższe. Co ze skillami? Tutaj rozdajemy nieco inaczej.

Ruchy 5 Pożeram granaty 5 Wybuchowa Beczka 5 Tarcza 1

*Dual MG - Teraz już rzadko kto tak gra, nie wiem dlaczego. Ogólnie rzecz biorąc wg. mnie najłatwiej sie tak gra.

Bronie jakie będziemy potrzebować to Super Szwajcar/Uber Plecodrap (MG na bliski)

i Super Gnatogryz Berniego/Uber Wspaniałość Wolfganga

Szaleńczy ostrzał 5 Ruchy 5 Pożeram granaty 3 Beczka 2 Tarcza 1

*MG+SG - Obecnie większość ludzi tak gra. Sam przyznam, że od czasu do czasu tak pogrywam, ale jakoś bardziej przypadło mi do gustu gra na dual MG :)

Skille takie same jak przy Dual MG

3.Przedstawienie rozgrywki

Tutaj niestety nie mam jak opisać takową rozgrywkę więc będę posiłkował się filmikami/montażami.

Na razie dodaje filmik z moim Mandosem :P

Mando

Gunner

Poradnik/tutorial napisany przeze mnie od podstaw, wzorowałem się na własnym doświadczeniu, przeżyciami i obserwacjami z gry. Wszelkie błędy zgłaszać poniżej bądź na PW. Co do filmików umieszczę jeszcze 2 z rozgrywki Soldierem i Gunnerem, ale potrzebuje czasu, ponieważ rendering na takim kompie trochę trwa :) Wyrozumiałości i cierpliwości. Pozdrawiam Rexio22

Zastrzegam sobie prawa do kopiowania i rozpowszechniania tego tutoriala/poradnika na innych forach/portalach bez zgody autora

W tworzeniu poradnika pomógł mi użytkownik vinerix2444

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

świetna robota proponuje podkleić ten temat jeżeli autorzy się zgodzą http://www.mpcforum....zegolnych-klas/

są tam także filmy przedstawiające poszczególne style

Nie mam nic przeciwgo zeby podpiac ten temat. Jak bede mial jtr czas to dodam te filmiki i troche go zmodernizuje ;>

Opublikowano

jestem za przypięciem go na główną, pozwoli na uniknięcie tematów "kim grać" :) z filmami każdy będzie mógł sobie sam sprawdzić co jak wygląda i jak kto sie zachowuje.

Wiem że nie wolno polecać kanałów na YT ale znam pewnego youtubera który nagrywa/ma zmamiar nagrywać tuty do styli gry(jak ustawić przyciski by wygodnie strzelać z duali itd). Wystarczy poszukać:)

Opublikowano

Naucz się zmieniać SG i nie tonickuj boli w oczy... A i ruchaj mandosów ze snajpami :DD

Cicho. Nie gralem na dual lr sg od.. 2 miechow? Wiesz jak ciezko xD poza tym sukces ze wgl je zmienialem xD. A jak mam inaczej sie leczyc? Podczas walki uzylem raz tonika jak wyskoczylo na mnie 3 -.^

@UP.

Pomozesz mi nagrac filmik z soldem :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kurawa bo to takie trudne ustawic klawisze... Kruszakus gra pod scrollem i jaki masz problem z ustawieniem tak?

Twoja wypowiedz nie odnosi sie do tego tematu to raz. Po drugie nie jestem "Kruszakus" i gram wedle swojego upodobania i tak jak mi jest wygodnie ;) Bez spiny chlopie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...