Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej to mój problem jest taki chciałbym zrobić program który uruchamia grę.

Program powinien mieć grafikę.

Czy mogę dostać jakiś gotowy skrypt? bo dopiero co zacząłem zabawę z autoit i samemu nie dam rady :) a jeszcze jak by mi ktoś wytłumaczył jak to działa to by było super :D

Za pomoc oczywiście nagroda 20 like :)

Opublikowano

Kurwa, zrozumcie wreszcie że każdy się uczył jak coś zrobić, więc ty też możesz się nauczyć do kurwy nędzy...

Opublikowano

Ogarnij się -_- omg co złego jest w tym że szukam pomocy a poco mam to ogarniać godzinami lub nawet dniami jak może pomóc mi osoba która się już na tym zna ( Nie wszyscy są jak ty)

Opublikowano

jak wyżej, masz tutorial zacznij od niego bo nawet nie przeczytałeś a jest temat o GUI

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

ale mi chodzi jak to zrobic graficznie a nie takie coś :P chcesz że przy włączeniu programu uruchamia się okno graficzne z np logowanie i wejście do gry jak mają lautchery w minecraft -_-

Opublikowano

Nie napisałeś do czego logowanie, więc nawet gdybym chciał to ci nie mogę pomóc :P Opisz dokładnie problem to postaram się pomóc, jeśli się nie zajmujesz Autoitem i nie zamierzasz go wykorzystywać to faktycznie raczej nie ma sensu żebyś się go uczył, jak będę mógł to postaram się pomóc :P

userbar.png
Opublikowano

a po co skoro ma gotowe, jakby przynajmniej przeglądał forum to ma kilkanaście lancherów do gier z kodami, ja za niego nie będę ich szukał bo mi nie potrzebne

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

to sobie znajdź gotowy i edytuj do woli

nie wiesz nawet jak uruchomić grę za pomocą skryptu autoita , a wcale to nie takie łatwe zwłaszcza logowanie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

KODA, KODA I JESZCZE RAZ KODA.

Czy wszyscy niektórzy są już takimi leniami że nie chce im się przejrzeć jakie można wstawić obiekty???!!!Dajesz picture'a na całe okno. Do tego inne picture'y, OnEvent albo zamiast tego Buttony, do tego inputy. I poczytaj se o komendzie Run.

PS: Launcher do minecrafta(nie przeczytałem)... to już ciężki kawałek chleba. Tak ciężki że nie uniesiesz.

Opublikowano

ja czytałem na forach i ja tego koda nie mam wg ubogie mam narzędzia a autoit ( a ten lautcher może być piracki :) )

to sobie znajdź gotowy i edytuj do woli

nie wiesz nawet jak uruchomić grę za pomocą skryptu autoita , a wcale to nie takie łatwe zwłaszcza logowanie

Jest to nie legalne !!

Opublikowano

ja czytałem na forach i ja tego koda nie mam wg ubogie mam narzędzia a autoit ( a ten lautcher może być piracki :) )

Jest to nie legalne !!

Alt + m, albo Tools > Koda(FormDesigner).

A jeśli i SciTE nie masz to odsyłam do tutoriala(jest podpięty w dziale).

Powstają takie launchery. Twierdzenie że to jest nielegalne, to tak jakby nielegalne było wchodznenie na MPC za pomocą IE.

Opublikowano

Jakim prawem nielegalne, jak szablonów w internecie jest mnóstwo... a jak masz problem z legalnością to kupujesz albo prosisz o prawa do użycia danego launchera, albo sam piszesz.

Mogę ci w ramach dnia dziecka podać funkcję która odpala minecrafta (nawet z obsługą Win7, bo tam jest inny folder AppData!):

If @OSVersion = "WIN_7" Then
_RunDos('java -Xincgc -Xmx1024m -cp "%APPDATA%\.craftox\bin\minecraft.jar;%APPDATA%\.craftox\bin\lwjgl.jar;%APPDATA%\.craftox\bin\lwjgl_util.jar;%APPDATA%\.craftox\bin\jinput.jar" -Djava.library.path="%APPDATA%\.craftox\bin\natives" net.minecraft.client.Minecraft '&$Nick&'')
Else
_RunDos('java -Xincgc -Xmx1024m -cp "%APPDATA%\.craftox\bin\minecraft.jar;%APPDATA%\.craftox\bin\lwjgl.jar;%APPDATA%\.craftox\bin\lwjgl_util.jar;%APPDATA%\.craftox\bin\jinput.jar" -Djava.library.path="%APPDATA%\.craftox\bin\natives" net.minecraft.client.Minecraft '&$Nick&'')
EndIf

pod $Nick sobie postaw GUICtrlRead z inputa w GUI i voila.

Tylko zmień ścieżkę bo na tej nie pójdzie.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

ale po co to if jak i tak coś zrobi, a wpisane to samo...

no i trzeba zaincludować Process.au3

no i mi to nie działa

Opublikowano

Else

EndIf

Nie działa

LUDZIE od wczoraj próbuje to ogarnąć i wiem już jak to zrobić lecz problem jest taki z tą grafiką i nickiem do do minecraft trzeba nick wpisać -_- a 2 problem to ta kora ogarnolem czemu jej nie mam musiałem biblioteczkę zainstalować ^_^ ale jak na tej korze zrobię projekt graficzny to jak potem przypisać dany przycisk to jakiegoś działania HELP!!!

Opublikowano

logowanie działa bo jest częścią innego lanchera do tej gry

jak ty z głupim uruchomieniem gry sobie nie radzisz teraz to jak możesz sobie poradzić z logowaniami które są o wiele bardziej skomplikowane ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

KODA byc może nie masz bo masz okrojoną wersję SciTe, pobierz na stronie AutoIta z zakładki SciTe zamiast AutoIt, powinno tam byc jeśli dobrze pamiętam. Co do logowania to nie możesz tego zrobic tak, żeby się launcher łączył z serwerami Mojangu, ch najwyżej taki nick będziesz miał w grze oraz skórkę do tego nicku, ale zalogowany nie będziesz, więc nie będziesz też mógł wchodzic na serwery premium. KODA jest na prawdę prosty w obsłudze, jak będziesz miał problemy to napisz, postaram się pomóc.

Else
EndIf

Co do tego to w nazwach lokacji zamiast ".craftox" powinno byc ".minecraft", nie wiem skąd ci się to wzięło. Tam gdzie jest fragment z nickiem musi byc zmienna "Nick" przechowująca nazwę gracza z okienka w launcherze. Np.:

(okienko)

Podaj nazwę gracza: kwojt

(kod)

$Nick = GuiCtrlRead($nazwagracza) ;czyta nazwę z pola do wprowadzania

userbar.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...