Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zmienić system na windows 8?

Westable12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam możliwość kupna windows 8 za 69zł.

Mimo wielu krytyk, słyszałem, że jest dobry. Metro UI (kafelki) mi się nawet podobają.

Przeczytałem w cda, że jest stabilny i, że gry które chodzą na 7, powinny pójść na 8.

Czy jest tak z programami?

Się opłaca zmienić z 7 na 8?

pewdiepie fan :3

Opublikowano

nie ten dział. ;p

Ja uważam, że się opłaca.

Z tego co słyszałem jest wydajniejszy.

Korzystałem przez moment z 8 i nie mam nic przeciwko ^^

W dziale komputery jest dużo na temat 7 i 8.

Poczytaj, warto :D

blck.png

CPU: Intel Core I7 2700k // Mobo: ASRock Fatal1ty Z68 Proffesional Gen 3 // GPU: Sapphire Radeon HD7850 1024 MB/DDR5/256b // RAM: Kingston HyperX 2x4GB 2133MHz DDR3 // Zasilacz: OCZ Fatal1ty 550W // HDD: Western

Digtal Caviar Blue, 3.5", 500GB, SATA III, 7200RPM // Obudowa: Antec Dark Fleet DF10 ATX

Opublikowano

1. Wiele programów może jeszcze nie działać na W8.

2. Jest to raczej system na dotykowe monitory etc. Jeśli obsługujesz się myszką i klawiaturą, to dno.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

jak kupił kompa/laptopa z Vistą albo w7 to tylko 69 zł uaktualnienie

nie jest systemem dotykowym, jest normalnym na desktopy . nie używałeś w życiu nie pisz bzdur

działa wszystko jak należy na LEGALNYM systemie, to że masz inny to już twój problem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jeżeli kupiło się siódemkę w przeciągu 2 czerwca 2012-31 stycznia 2013, to wtedy możesz za tyle kupić :P

Może ktoś napisać o zmianach, poza metro ui?

______

Nawet szukałem działu komputery, ale nie zorientowałem się, że został przeniesiony z pogaduszek na główną :)

Opublikowano

Windows 8 dla początkujących - #1 Windows 8 Pro start time, HDD 5400RPM

Windows 8 dla początkujących - #2 Obsługa interfejsu metro

Windows 8 dla początkujących -#3 Przypinamy do menu start

Windows 8 dla początkujących - #4 Internet Explorer 10 nowe wcielenie

Windows 8 dla początkujących - #5 Skróty klawiszowe

Windows 8 dla początkujących - #6 Fruit Ninja on Windows 8 Pro [GamePlay]

Windows 8 dla początkujących - #7 Logowanie + Bing desktop

System to dokładnie Windows 8 Pro 64bit With media center :)

Windows 8 w samym panelu czy na pulpicie nie różni się dużo ale jest różnica w wydajności :) Tutaj temat z moim tutorialem :) będą dodawał linki do tutów, możesz zasubskrybować kanał http://www.mpcforum....ch-cykl-filmow/

@UP Jeśli kupiłeś komputer z W7 po 2 czerwca Windows 8 możesz kupić za 69zł :)

@edit: Mi wszystkie programy działają... Nie mam żadnych problemów z kompatybilnością :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Raczej się nie opłaca, a gdzie masz taką możliwość za 69zł ? ;)

Jak ma oryginalna 7, to dokupuje Upgrade do 8 za 69 zł.

1. Wiele programów może jeszcze nie działać na W8.

2. Jest to raczej system na dotykowe monitory etc. Jeśli obsługujesz się myszką i klawiaturą, to dno.

Czy ja wiem czy dotykowe.

Ja sobię wszystko skonfigurowałem po siebie i byłem zadowolony.

Głupio, że startu normalnego nie ma, no ale..

A co do programów to nie spotkałem się jeszcze z niedziałającym na owym systemie.

To też zależy jak się korzysta z Kompa, do czego itd..

@ EDIT

Masz link do działu :D

http://www.mpcforum.pl/forum/439-komputery/

blck.png

CPU: Intel Core I7 2700k // Mobo: ASRock Fatal1ty Z68 Proffesional Gen 3 // GPU: Sapphire Radeon HD7850 1024 MB/DDR5/256b // RAM: Kingston HyperX 2x4GB 2133MHz DDR3 // Zasilacz: OCZ Fatal1ty 550W // HDD: Western

Digtal Caviar Blue, 3.5", 500GB, SATA III, 7200RPM // Obudowa: Antec Dark Fleet DF10 ATX

Opublikowano

@CODER_BEST

Wielkie dzięki, masz suba i lika :)

Czyli polecasz kupic?

@Krystian Jachna

Dzięki za linka :D

Możecie mi jeszcze napisać na czym polega ten upgrade?

To zamieni mi system z 7 na 8, czy będę mógł mieć dwa systemy jednocześnie na komputerze?

Opublikowano

klikasz, ściąga instalke i zamienia w7 na w8 , można nagrać na CD albo bez nagrywania

i po problemie

nie można dwóch, przecież to UPGRADE

chcesz osobny kup box albo OEM

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Prywatnie korzystam z tego systemu i co chwilę mnie zaskakuje swoją szybkością.

Jedyny minus to Metro UI z pulpitem, lecz dzięki specjalnemu programowi można kafelki zablokować.

Opublikowano

Podczas upgrade polecam czystą instalację :) Ponieważ podczas podmiany plików może coś zgubić i potem będzie się sypał Windows. Ze strony MS pobierasz asystenta aktualizacji i jak już będziesz instalował system wybierz czystą instalację, nic na kompie ci nie zostanie ale będzie lepiej dla systemu no i dla ciebie :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Od razu polecam wersję 64bit :) Tak na przyszłość :) I zaraz po instalacji jeśli będziesz miał wersję pro do 31 stycznia można za darmo zainstalować Windows Media Center :)http://windows.micro...8/feature-packs

I najlepiej od razu założyć sobie konto na stronie http://live.com :) Konto jest darmowe :) Masz dostęp wtedy do wszystkich usług Microsoftu no i masz synchronizację komputera, czyli zalogujesz się u kolegi, który ma W8 i od razu pobierze twoje aplikacje z Metro (jeśli będziesz chciał ) Zsynchronizuje zakładki z IE10, ustawi awatar kolor całą kompozycję :) Oczywiście w ustawieniach możesz wybrać co ma się synchronizować :)

Opublikowano

x64 na 100% wezme, bo mam 8gb ramu.

@robem

Ta wersja jest na 90 dni?

Jeżeli kupię upgrade, to będę musiał on nowa instalować system, czy to mi się przestawi na pełną wersję?

@CODER_BEST

Żeby zainstalować na czysto, to mogę sformatować tylko tą partycję, na której jest siódemka?

PS.: Jak zdobyć PRO?

@UP

Konto mam :)

Opublikowano

Wersja Pro chyba 129zł w tym menedżerze aktualizacji powinno być :) I tak wiem że to głupie ale wersji 90 dniowej nie da się aktywować do pełnej wersji tylko trzeba od nowa wszystko instalować... Tak po prostu MS zrobił nie wiem dlaczego... Także możesz tą 90dniową zainstalować ale nie zadomawiaj się na niej za długo tylko jak ci się spodoba to od razu kupuj full wersję :) Instalator zrobi to za ciebie, z formatuje partycje na której jest aktualny system, czyli pewnie C :) I ty się nie musi martwić instalacją.... Użytkownik nie robi nic poza klikaniem OK :) potem tylko jakieś drobne ustawienia i tyle nic nadzwyczajnego :)

Opublikowano

Nie chce zakładać nowego tematu, żeby nie robić spamu.

Jak się zainstaluje W8 to sterowniki są od razu ?

Bo pamiętam jak zainstalowałem, to tylko od dźwięku nie miałem.

Reszta działała ^^

Dzięki wielkie wszystkim za pomoc :)

Myślę, że się skuszę :)

Obraz pliku wersji 90-dniowej muszę wypalić na płycie?

Możesz też na pendrive :D

blck.png

Opublikowano

x64 na 100% wezme, bo mam 8gb ramu.

@robem

Ta wersja jest na 90 dni?

Jeżeli kupię upgrade, to będę musiał on nowa instalować system, czy to mi się przestawi na pełną wersję?

Od nowa. Musi wykryć 7 odpaloną i dopiero jest możliwość upgrade.

@CODER_BEST

Żeby zainstalować na czysto, to mogę sformatować tylko tą partycję, na której jest siódemka?

Tak.

PS.: Jak zdobyć PRO?

Coś trzeba dokupić... zdzierca microshit.

@UP

Konto mam :)

Nie chce zakładać nowego tematu, żeby nie robić spamu.

Jak się zainstaluje W8 to sterowniki są od razu ?

Bo pamiętam jak zainstalowałem, to tylko od dźwięku nie miałem.

Reszta działała ^^

Są, tak jak w Win 7, aczkolwiek niektórych nie ma jeszcze z tego co mi wiadomo.

Przykładowo, jak RTM latał po sieci to nie było kompatybilnych sterowników do win 8 dla mojej grafy.

Możesz też na pendrive :D

Tylko trzeba pamiętać o zmienieniu bootowania w biosie.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

2@UP

Obraz będzie pewnie w ISO więc możesz zrobić to na dwa sposoby :)

1. Wypalanie botowalnej płytki

2. Zainstaluj Deamon Tools zrób wirtualny dysk wrzuć do niego to ISO i instalacja sama ruszy :)

@UP

Ja w W8 sterowników do niczego nie instalowałem wszystko samo z Windows Update się pobrało :)

Opublikowano

lepsza płytka, choć instalacja z pod systemu szybsza

nawet montować nie trzeba, wystarczy rarem czy zipem rozpakować iso i setup ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Admin Cienia
Opublikowano

Cześć.

Mam możliwość kupna windows 8 za 69zł.

Mimo wielu krytyk, słyszałem, że jest dobry. Metro UI (kafelki) mi się nawet podobają.

Przeczytałem w cda, że jest stabilny i, że gry które chodzą na 7, powinny pójść na 8.

Czy jest tak z programami?

Się opłaca zmienić z 7 na 8?

Jest za 69pln ale gdy kupisz ten system z laptopem :D

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

@UP

Ja w W8 sterowników do niczego nie instalowałem wszystko samo z Windows Update się pobrało :)

Ok bardzo dzięki za pomoc.

Obejrzałem wszystkie twoje filmiki.

Naprawdę fajne. Jak założe konto na YT to subne.

^^

blck.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...