Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Oddzielne świecenie każdej zbroi.

raV18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Moje pytanie jest takie. Czy da się zrobić dla każdej zbroi osobne świecenie? w edycji clienta jestem laikiem, więc proszę Was o pomoc. Pomoc nagrodzę lajkami

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

Tak , ale to dużo roboty przy tym jest musisz item proto edytować w root tez sie z tego co pamietam edytuje + efekty

@UP z tego co przeczytalem to to jest jak usunąc swiecenie w hwangach zeby sie nie swiecily a on chce jak dodac osobne swiecenie dla kazdej zbrojki

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

chrmgr.RegisterEffect(chrmgr.EFFECT_REFINED+18, "Bip01", "D:/ymir work/pc/common/effect/armor/dajesz nazwe swojego pliku.mse")

W playersetingmodule trzeba edytowac ten wpis MPCy . Potem w item_proto przy danej zbroji trzebe nadac socety od 4 do 13 bodajże

Pracuje niestety samodzielnie nad typowym hardem :

Mój Postęp Prac :

Pliki serwerowe : ok 80 %

Client : ok 80 %

Strona www : ok 95 %

Opublikowano

chrmgr.RegisterEffect(chrmgr.EFFECT_REFINED+18, "Bip01", "D:/ymir work/pc/common/effect/armor/dajesz nazwe swojego pliku.mse")

a można dodać np

EFFECT_REFINED+25,

czy tylko +18 musi być? na czym wgl polega ta ścieżka?

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

tak jak chcesz kolejne swiecenie to dodajesz next

Pracuje niestety samodzielnie nad typowym hardem :

Mój Postęp Prac :

Pliki serwerowe : ok 80 %

Client : ok 80 %

Strona www : ok 95 %

Opublikowano

Nie mozna sobie dawa byle ile w kolejnosi musi byc tak jak up mówi jak ostatni:

EFFECT_REFINED+18, 

to kolejny musi byc:

EFFECT_REFINED+19, 

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Wiecie może jak to obliczać tzn.

Socket_pct

przy

chrmgr.RegisterEffect(chrmgr.EFFECT_REFINED+25

jak obliczyć socket_pct

Dzieli się jakoś to czy jak?

ZA odpowiedzi lajk :D

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Nie mozna sobie dawa byle ile w kolejnosi musi byc tak jak up mówi jak ostatni:

EFFECT_REFINED+18, 

to kolejny musi byc:

EFFECT_REFINED+19, 

nie no co do kolejności to ja wiem, tylko chodzi mi czy może nawet +30 byc, i jak to potem w socket_pct ustawić.

-  A.Einstein

Opublikowano

Nie da sie obliczyc socket_pct trzeba sprawdzac i reloga ewentualnie

Da się obliczyć wpadłem na to dość dawno ale nie chciałem się dzielić tą informacją :D w wolnym czasie zrobię tuta jak się to liczy.

Ja mam do

EFFECT_REFINED+36,

Zależy ile masz świeceń każda ścieżka to inne świecenie jeżeli więc się odpowiednio to obliczy to wyjdzie nam które jest od którego .

joker%20sygnatura.jpg

Moje Wideo poradniki :

http://www.youtube.com/watch?v=GxIE_-D48Mo&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=STxO41rFQus&feature=channel&list=UL

Opublikowano

Da się obliczyć wpadłem na to dość dawno ale nie chciałem się dzielić tą informacją :D w wolnym czasie zrobię tuta jak się to liczy.

Ja mam do

EFFECT_REFINED+36,

Zależy ile masz świeceń każda ścieżka to inne świecenie jeżeli więc się odpowiednio to obliczy to wyjdzie nam które jest od którego .

czekam na tuta ;)

-  A.Einstein

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...