Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Kupno myszki.

uwotm9.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Po świętach wpadło trochę kasy i mam zamiar kupić sobie jakąś dobrą, fajną myszkę pod rękę gracza. Budżet jaki mam to 100-170 zł. A drugie pytanie, czy podkładka ma jakieś znaczenie w 'pracy myszki' czy nie? ; )

he?

Opublikowano

http://www.purepc.pl/klawiatury_i_myszki/wielki_test_myszek_dla_graczy_jaki_model_do_170_zlotych

Jak masz laser dobry to bez znaczenia, same wykrywają powierzchnie odpowiednio się dostosowując

Opublikowano

http://www.purepc.pl/klawiatury_i_myszki/wielki_test_myszek_dla_graczy_jaki_model_do_170_zlotych

Jak masz laser dobry to bez znaczenia, same wykrywają powierzchnie odpowiednio się dostosowując

oprócz tego ślizgacze ścierają się szybciej i niszczysz sobie biurko ^^

a żeby podkładka dawała coś myszy to musi być lepsza niż taka za kilkanaście zł.

i jeśli masz rozdzielczość sensora <2000 DPI to podkładka nie pomoże w niczym :)

Hejo

Opublikowano

Jeżeli masz mozliwość wydania tych pieniędzy, lecz chcesz jednak wydać mniej, to polecam A4Tech x747 z linku niżej. Na PurePC jest artykuł, do którego link podesłał ci her0es, jest tam odpowiednik tej myszki, różni się wyglądem, wagą (ta myszka co podałem ma ciężarki na spodzie do regulowania wagi, jak dobrze pamiętam ma 7 ciężarków po 1,4g) bardzo dobrze leży w dłoni i ma bardzo wygodną powierzchnie. Miałem ten model co w teście, lecz oddałem go po 3-4 dniach, nie pasował mi zbytnio do dłoni. Ale tą myszkę mam już ponad pół roku, żadnego problemu nie miałem z nią.

Przed tym a4tech'em miałem też myszkę gigabyte, nie pamiętam dokładnego modelu lecz kosztowała koło 200zł, jednak w porównaniu do tej, gdyby były w tej samej cenie, zdecydowanie wziąłbym a4tech.

http://www.morele.net/search/ffinder/0/1/0/?q=a4tech+x747

Są 2 myszki, różnią się tylko malunkiem

@jeśli masz możliwość to w jedź sprawdź w sklepach jak mysz ci leży w dłoni, wtedy łatwiej jest wybrać coś dobrego. Przy zamówieniach z internetu można zwrócić produkt w ciągu 10 dni, ale czasem lepiej jest sprawdzić wcześniej.

Opublikowano

Rozmawiałem z kumple i mówił, że właśnie ma tą myszkę. Mówił też, że jest zajebista ;D Aktualnie używam Logitech'a M90, więc chyba z ułożeniem w dłoni nie będzie problemu. Poza tym, gdybym brał tą myszkę, to tam na dole są też podkładki. Czym różni się ta pierwsza od drugiej oraz czy jak zamówię podkładkę i myszkę do wychodzi 1 koszt przesyłki ?

he?

Opublikowano

Koszt przesyłki wyjdzie oczywiście jednorazowy. Wyobrażasz sobie zamawiając wszystkie części do kompa płacąc za przesyłke za każdą z osobna? :]

kurierem z płatnością przelewem przesyłka 11 albo 13zł kosztuje.

Co do podkładek różnią sie wielkością, pierwsza ma 250x200x3 mm druga 437x400x3 mm

Ja osobiście używam na blacie, żadnej podkładki nie stosuje, wygodniej jest tak dla mnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...