Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Elise - useless?

Gryfek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o Elisie? Ja uważam że wielu ludzi po prostu nie potrafi wykorzystać jej potencjału, dlatego mówią, że jest useless. Powiem, że postać nie jest silna: jest zajebiście mocna. Mocny harass, duże AoE dmg z pająka, szybkie pushowanie lane'a, strasznie szybkie rozwalanie turretów jak na APC, ogromne obrażenia w postaci pająka gdy wróg ma mało hp, często można tym zrobić mu niemiłą niespodziankę kiedy myśli, że jest w stanie nas rozwalić. A w TF wali (w postaci człowieka) Q, ew. W jeśli nikt nie zasłania w ADC i nie ma pół hp a potem na pająku robi doskok i go dobija. Ma też niezły escape, zawsze można doskoczyć do wraithów. Na high elo nawet często jest banowana.

No i jest kontrą na tą zajebistą wszechmogącą oPe Katarinę. Gram nią często na PBE, a niedługo pewnie ją kupie na EUNE. Co sądzicie o niej?

Opublikowano

Jeden z niewielu championów którzy dobrze zagrani potrafią zgwałcić irelię.

Ona jest broken w laning phase, ale na topie, nie na midzie, tf ma przeciętne.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Pod AP, AD czy pod Tanka jak ją robi Hotshot?

Na mida rzeczywiście jest wiele lepszych picków od niej ale traci na escapie.

Opublikowano

Nigdy nią nie grałem, ale to jedna z postaci przy której myszka leciała w prawy górny róg ekranu gdy carrowałem elohell katariną.

W chuj mocny dmg, doskoki, untargetable, przy tym mega tanky.

Opublikowano

Na 1800 elo jest prawie w każdym meczu, elise jest kosą na wszystko, dobry off tank.

Opublikowano

Katarinę kontruje prawie każdy champion.

@top.

Elise nie jest taka słaba, ma łatwą farmę i denerwującego stuna, system ucieczki i jest dobra na solo jak i na midzie. (kolejny champion, który miał być na junglę, a pasuje do innych linii)

Opublikowano

Postac jest bardzo ciezka jedna z najtrudniejszych w grze wiec nie dziwcie sie ze zadko kto umie nia grac. W early jest chyba najlepsza, byla by op gdyby miala jakiegos aoe skila.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

No i jest kontrą na tą zajebistą wszechmogącą oPe Katarinę.

Kata nie jest wszechmogącą i jest dużo champów, którzy ją kontrują i ogólnie jest bardzo łatwa do skontrowania :)

Wg. mnie jak ktoś ogarnia Elise to jest to całkiem dobry champ, np. ciężko ją zdive'ować pod turretem gdy ma low :>

E6c9g1v.gif

Opublikowano

elise pod ap to nuker, dziala na zasadzie branda i gragasa, wywali kombo, untargetable oraz skillset robi z niej dobrego topa/mida/junglera przy czym jest jest tanky championem, nie mowiac o tym ze moze byc rangem, na dodatek q to skill ktory zjada % hp

Opublikowano

Postac jest bardzo ciezka jedna z najtrudniejszych w grze wiec nie dziwcie sie ze zadko kto umie nia grac. W early jest chyba najlepsza, byla by op gdyby miala jakiegos aoe skila.

Gdyby miała? Jej skill W w postaci człowieka jest AoE...

Opublikowano

Według mnie, ludzie, którzy mówią że elise jest słaba, jest ścierwem czy nawet useless, to gracze z brakiem skilla. Po prostu nie ogarniają postaci, chociaż jest boska.

Zazwyczaj kazda moja gra jest wygrana, posiada stun'a, dobry escape, nawet ma lifesteala na w w formie pająka. Do tego ma ogromny dmg, i łatwo może wyeliminować carry/apc z tf'a.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Na topce elise jest jednym z must banów. Nie wiem dlaczego, ale mają tam swoje powody.

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Osobiście nigdy nią nie grałem, ale jak będzie okazja to zagram. Nie mam opinii o tym championie bo rzadko widuje, ale jak już widuje to feeduje. PS: Nie czuje jak rymuje

Opublikowano

Jest bardzo dobra, ale lepiej ją wysłać na topa. Jej Q gwałci prawie wszystkie postacie, do tego budowana pod tanky ap radzi sobie w tf'ach lepiej niż większość postaci tier 1. Ciekawy escape pozwala doskoczyć do carry lub po prostu uciec z tf'a. Ale nie ma idealnych postaci, Elise jest dość trudną postacią i nie polecam jej nowym graczom.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...