Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PORADNIK] - Proste projektowanie/edytowanie w języku HTML.

mewatra779

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ten mini poradnik kieruję do użytkowników którzy nie wiedzą jak zrobić swoją pierwszą stronę, i dla profesjonalistów, jako program który podgląda to co zostało wykonane.

Więc zaczynajmy!

Najpierw ściągamy program NVU. Możemy go znaleźć na dobreprogramy.pl, lub wyszukać w google.

Gdy już go ściągniesz, i uruchomisz możesz robić co chcesz! - Możesz napisać dowolny tekst, zapisać go i wrzucić na hosting, zmieniać tło, dodawać odnośniki i to bez znajomości tego języka! - Te wszystkie opcję znajdziesz u góry, w tabelce "Format".

W edytorze tekstu możesz zmienić czcionkę, pogrubić ją, zmniejszać i powiększać! Także, jeżeli masz swój szablon strony internetowej, a nie umiesz go edytować, to możesz zrobić to także w tym programie! - Wystarczy, że wejdziesz w "File" - "Open File" i dodasz plik główny twojej strony. (index.html) Później po zapisie wrzuć ją ponownie na hosting, i można cieszyć się zmianami! - Jest to też dobry program do podglądu napisanej ręcznie strony w HTML. Żeby to zrobić trzeba wejść w "Source" i wkleić wykonany przez siebie kod, a później przejść do "Preview" - Plus tego programu jest taki, że łatwo się z nim obeznać.

Myślę, że co niektórym pomogłem, i zasługuje na plusika, i na usunięcie mi warna od Paradisia.

Pozdrawiam!

0e148c50be52.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...