Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno Radeona HD4870

Gagusek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam zamiar kupić kartę graficzną Radeon HD4870 do mojego kompa i mam pytanie czy w ogóle mogę ją kupić,tutaj macie specyfikacje techniczne mojego komputera:

System operacyjny: Windows 7 Professional 64-bit Service Pack 1

Procesor: AMD Athlon II X2 270 dwurdzeniowy 3.4Ghz

Ilość RAM: 4GB

Karta graficzna: Radeon HD6450

Zasilacz: Anyca 450V

Płyta główna to jakaś z MSI ale dokładnie niepamiętam.

Opublikowano

Zasilacz najpierw do wymiany na np. XFX 550W, Thermaltake Smart 530W, Deus 500W.

@Up drugi xD

No bez przesady :D. ~450w powinno wystarczyć, Thermaltake Smart 430w/XFX 450w, ew. można kupić Thermaltake'a 530 na kolejną konfigurację, ale to i tak dosyć spora moc.

Opublikowano

Tak bo inaczej moze wybuchnac komp I moze spalix ci ta nowa grafe I tak twój procek ogranicza ta karte

To jaką grafę do 300zł mogę kupić żeby procek jej nie ograniczał i żeby zasilacz starczał?

Chciałbym sobie zagrać w battlefield bad company 2 :rolleyes:

Opublikowano

To jaką grafę do 300zł mogę kupić żeby procek jej nie ograniczał i żeby zasilacz starczał?

Chciałbym sobie zagrać w battlefield bad company 2 :rolleyes:

Nie opłaca się kupić takiej karty, ponieważ ten procesor będzie ograniczał większość lepszych kart. Podaj swój maksymalny budżet i coś się postaramy zrobić.

19.png

Opublikowano

Weź sobie jakiś zestaw z ostatniego konkursu, do BC2 Multi wystarczy, w przyszłości będzie możliwa sensowna rozbudowa.

Zależy jeszcze, czy masz dobry dysk pod SATA, obudowę, napęd pod SATA. Wtedy będzie można dołożyć do lepszego MOBO/ kupić lepszy procesor (w zależności od zestawu).

Opublikowano

Nie opłaca się kupić takiej karty, ponieważ ten procesor będzie ograniczał większość lepszych kart. Podaj swój maksymalny budżet i coś się postaramy zrobić.

Hmm, myślę,że 500zł mogę skołować ;)
Opublikowano

Hmm, myślę,że 500zł mogę skołować ;)

A masz to, co wymieniłem w poprzednim poście ? RAM + Procek + Płyta Główna zmieszczą się w tym budżecie, ale bez reszty podzespołów, wykluczając nowe GPU. Dozbieraj do 1000zł, wtedy da radę zmieścić się z Sapphire 7770 i G860.

Opublikowano

Gdzie się te zestawy sprawdza z ostatniego konkursu jak napisałeś?

Już wiem :P

A masz to, co wymieniłem w poprzednim poście ? RAM + Procek + Płyta Główna zmieszczą się w tym budżecie, ale bez reszty podzespołów, wykluczając nowe GPU. Dozbieraj do 1000zł, wtedy da radę zmieścić się z Sapphire 7770 i G860.

Sorry ale żadnego zestawu nie wybrałem, poza tym nie chcę wydać całej mojej kasy na kompa.Napisałem, że max.500zł,zaproponuj coś konkretnego.
Opublikowano

Gdzie się te zestawy sprawdza z ostatniego konkursu jak napisałeś?

Już wiem :P

Sorry ale żadnego zestawu nie wybrałem, poza tym nie chcę wydać całej mojej kasy na kompa.Napisałem, że max.500zł,zaproponuj coś konkretnego.

G550 - 150zł

Tanie MOBO z h61 - 150zł

RAMy - 70zł

Aerocool 450w - 130zł

Do tego dochodzi GPU, polecam Ci kupić używkę, ale wątpię, czy dasz radę zmieścić się z czymś sensownym, na razie możesz zakupić takie podzespoły, tylko pamiętaj, że wymagany będzie dysk pod SATA ! MINIMUM 700zł

A, na coś trzeba wydać kasę, polecam CI właśnie kilka budżetowych części, aby komputer dało się użytkować.

Opublikowano

Na tym zestawie gościu grał w battlefield 3 na ustawieniu LOW i w rozdziałce 1920x1080:

Intel Quad Q6600 @ 2.40GHz <<<<<<< czy ten procek jest lepszy od mojego?

NVIDIA GeForce GTX 260

4 GB RAM

Ma od 50 do 65fps

A gdybym kupił kartę....pasowała by?

Opublikowano

Nie, nie pasi, bo jest pod socket 1155...

Chcesz zestaw na jakiś czas, który starczy do rozbudowy ?

Celeron g550

Sapphire Radeon 7770

MSI B75MA - P45

Aerocool 450w

+ Ramy (70zł).

Wymieniasz Celka na i5 i GPU nadal będzie dobrze chodzić (g860 już lekko ogranicza) ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...