Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Windows8] Proszę o pomoc ! Zanim usuniecie poczekajcie troche.

DelmaN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Nie ma nigdzie na tym forum żadnego działu z Windows 8 dlatego napisałem temat tu. Jak dla mnie jest to najlepsze forum i mam nadzieje , że ktoś jest mi w stanie pomóc ( zapewne temat zostanie usunięty ale proszę chwilę poczekać może ktoś mi pomoże , może ktoś miał podobny problem , a ja tego nie mogę nigdzie znaleść) Chodzi o to , że gdy próbuję włączyć jakiś program typu GG/ Skype / Sklep Windows 8 cokolwiek wyskakuje mi okienko " Nie można otworzyć tej aplikacji kiedy kontrola konta użytkownika jest wyłączona" niżej pojawia się odnośnik do przestawienia jej włączenia/wyłączenia , przestawiałem na wszystkie możliwe sposoby i nic . Ten problem wystąpił u mnie niedawno , teraz nawet menedzera zadań nie mogę włączyć ;/ Proszę o pomoc i zaczekanie z usunięciem tego tematu.

Opublikowano

Padłeś ostatnio ofiarą jakiegoś trojana czy coś w tym stylu? Ja nie dawno miałem podobny problem ale na Windows XP. Nie mogłem otworzyć menadżera zadań ani Panelu sterowania. Zrobiłem formata i jest ok..

Opublikowano

Panel sterowania > Konta i bezpieczeństwo rodzinne > Konta użytkowników > (wybierz swoje konto jeśli trzeba) > Zmień ustawienia funkcji Kontrola konta użytkownika > przestaw suwak na 2 od góry lub pierwszy.

Jak nie pomaga to format.

@EDIT Jeszcze tutaj coś jest, ale to chyba to samo http://support.microsoft.com/kb/2736601/pl

Opublikowano

Ale to że co mam formatować dysk? Troche lipa bo nie mam systemu nigdzie na płycie ani nic , lapka kupiłem odrazu z Windows 8 ;/

Dobra zmieniłem ten pasek na drugi od góry i resnąłem kompa i programy itp ładnie chodzą , nie wiem dlaczego wcześniej to nie zadziałało ale okey. Tylko teraz menedzer zadań gdy go uruchamiam wyskakuje błąd " Menedzer zadań został wyłączony przez administratora" Jak włączyć?

Opublikowano

Masz lapka, to powinieneś mieć jakiegoś kruczka do przywrócenia stanu fabrycznego po odpaleniu kompa... u mnie w Asusie (EEE PC) jest taka opcja, klikasz F8 bodajże i robi formata C: i przywraca system do stanu sklepowego.

Poczytaj, poszukaj, może i taka opcja jest u ciebie.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

W windows 8 jest coś takiego:

myszka w prawy dolny róg, klikasz na ikonę zębatki, zmień ustawienia komputera, zakładka Ogólne i znajdź usuwanie wszystkich plików i ponowna instalacja windowsa czy coś takiego.

Nie próbowałem tego, bo ja zawsze wolę z płytki.

Jak nie masz płytki to ściągnij odpowiednią wersję win 8 z torrentów, nagraj na płytę i przy instalacji podaj swój klucz (powinien być na spodzie laptopa). Wszystko jest w ten sposób legalne. MS nie interesuje skąd masz kopię windowsa. Ich interesuje tylko klucz. Na nalepce z kluczem powinno pisać jaką masz wersję windowsa.

W ten sposób masz również czystego windowsa - bez crapu który domyślnie instaluje producent.

Opublikowano

W windows 8 jest coś takiego:

myszka w prawy dolny róg, klikasz na ikonę zębatki, zmień ustawienia komputera, zakładka Ogólne i znajdź usuwanie wszystkich plików i ponowna instalacja windowsa czy coś takiego.

Nie próbowałem tego, bo ja zawsze wolę z płytki.

Jak nie masz płytki to ściągnij odpowiednią wersję win 8 z torrentów, nagraj na płytę i przy instalacji podaj swój klucz (powinien być na spodzie laptopa). Wszystko jest w ten sposób legalne. MS nie interesuje skąd masz kopię windowsa. Ich interesuje tylko klucz. Na nalepce z kluczem powinno pisać jaką masz wersję windowsa.

W ten sposób masz również czystego windowsa - bez crapu który domyślnie instaluje producent.

Odbiegając od tematu,

Czy microsoft nie mógłby udostępnić win do pobrania ze swoich serwerów? Wtedy byłaby pewność, że jest to czysty system nie jakiś zmodyfikowany albo zawirusowany...

Dlaczego podczas kupna komputera nie dają płytki z windowsem ? :O Przecież skoro ten system jest zainstalowany na komputerze, to znaczy że był instalowany z płyty :O..

Czy jeżeli przegram system od kolegi ale będę używał swojego klucza po instalacji to czy będzie to legalne?

I to mnie dręczy najbardziej...:

Jeżeli komputer się zepsuje na którym miałem zainstalowany system a ja kupie nowy komputer, lecz wgram ten sam system - jest to legalne?

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano
-Shogun- jeżeli masz SWÓJ klucz to wszystko jest legalne. Robiłem tak już i bez problemu poszło. Ważne jest, aby pobrać dobrą wersję windowsa, tzn. jeśli masz licencje na win 8 pro 32 bit to musisz taką samą wersję na płytce posiadać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...