Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]czy zasilacz da radę?

natan1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam pytanie czy Moj zasilacz:be quiet! BN181 Pure Power L8 530W Modular Power Supply (PSU)

Starczy do zestawu

I5 2500k oc do 3.8ghz

Asus directcu ll v2 top

Ram 8gb kingston (dokładnie nie pamietam bo nie jestem przy kompie)

Fractal design core 3000

asus p8z77-v lx

No i nie wiem coś jeszcze

Pytam sie bo na karcie pisze ze min 550w a jak coś dopóki jestem w Polsce jak bym musiał to bym kupił zasilacz inny bo są tańsze niż w Anglii

Opublikowano

Jak zamierzasz dopiero kupić zasilacz to lepiej Thermaltake SMART 530W, trochę tańszy a to to samo praktycznie. Ale ten BQ oczywiscie dobry

Opublikowano

TF, co się tak na tego thermalejka uparłeś? natan napisał że już ma tego BC. I jest to na prawdę dobry zasilacz, stawiam że lepszy od tego thermalake'a smarta.

@Temat

Oczywiście, tylko jak zrobisz duże OC to może się dusić.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Anoizm dobrze xD zapomniałem dodać to hd 7870 oc jest już zrobione ale mam zamiar robić własne

A co do oc to jakie będę wiedział ze zrobiłem za duże i sie dusi?

Opublikowano

Spokojnie, te podzespoły zużywają max 450W pewnie (HD7850 + phenom 965 tyle zużywają, ten intel pewnie mniej) natężenie i napięcia ma w porządku więc jest dobry

Opublikowano

Aha musiałem sie upewnić bo na recommnded spec pisze 550w :D no ale jak all jest ok to thx

Btw nie wiecie czy można brać karty graficzne do samolotu :D?

Opublikowano

Male pytanie czy moge wiatrak od karty podolaczyc do kompa tzn np mobo lub dokupic cos tam... Bo wlasnie zauwazylem ze jest tylko jeden wiatrak podlaczony na karcie a 2 jest odlaczony I nie ma 2 wejscia na karcie zeby go podlaczyc :x

Opublikowano

A jak mozna cos kupic zeby przedluzyc kabel czy cos? Bo jak dobrze pamientam tez blisko wejscia nie mam tam gdzie bedzie karta a kabel jest za krotki zeby podlaczyc do jakiegos wejscia

Opublikowano

Do płyty nie podepniesz, to jest całkiem inne wejście. Na 100% masz 2 wentylatory podpięte, może są 2 kable tak o, nie mam pojęcia (pozostaje wytestować)

Opublikowano

Jutro zrobie Zdjecie I dam znac tera za ciemno pokazac ze 1nie jest podlaczony :D

imagedxn.jpg

Nie wiem czy widać ale powinno jak nie to pisać. Sorry za jakość ale zdjecie z ipada ale nie jest tak złe

Opublikowano

Tak fota zrobiona że mi wygląda na białe gniazdo + wpięty do niego kabel :x Skołuj lepszy aparat i całą kartę sfotografuj :P

Opublikowano

Bo dobra zrobię pad światłem wtedy lepiej wyglada nie wiem czemu xD

imagevrr.jpg

imagelep.jpg

I chodzi mi ze 1 jest podpiete (2 zdjecie z prawej) a 2 kabel idzie pad cooler i tam nie ma żadnego wejścia jak ten 1 jest padpiety :x

Sorki znowu za jakość ale aparat został w Anglii :x

Opublikowano

No wiesz jest błąd na opakowaniu więc nigdy nie wiesz a powiedzmy ze sie nie kręci (sprawdze u kumpla )to co wtedy dokupić?

Opublikowano

Kręci się na 100%, bo tego nie produkują debile :D

Jak się nie kręci (w co wątpę) to szukaj przejściówek typu 3 pin gpu to 3 pin fan lub coś takiego

Opublikowano

Też mam DCIIT (nie w wersji V2, ale tutaj tylko układ radiatora jest inny) i też w pierwszej chwili myślałem, że jest nie podłączony. To co widzisz tam to jest 4 pin, które po chwili rozgałęzia się na 2x2 pin, którymi są podłączone wentyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...