Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Pliki by Kociol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pobrałem pliki by kocioł wypakowałem, właczyłem, skonfigurowałem , wgrałem game , mój kolega wbił i logowanie padło postacie się zbugowały i cała zakładka player w navicacie . Powie mi ktoś co zrobić żeby te pliki się tak nie psuły ??

#JebacSygnatury

Opublikowano

Ja mam rozwiazanie , ale troche drastyczne musisz sciagnax inne pliki najlepsze sa Terenza, Takiego_niesmialego i mój faworyt juz od bardzo dawna Badara

Pliki badara sa dosyc dobre i sie nic nie buguje , tylko user jest walniety trzeba w

/var/db/mysql/mysql

nowego usera wgrac

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

@up Ehhh.... Kolejny błąd Wpisuje w navicacie moje ip 25.185.125.100 root mpcforum.pl i wyskakuje takie coś : 1045 - Access denied for user 'root'@'25.185.125.88; (using password Yes) wIE Ktoś jak to rozwiązać ?

Edit : Nawet jak w konsoli wpisze mysql to wyskakuje ten błąd ;/

#JebacSygnatury

Opublikowano

Już po całej instalacji (mysql, pliki serwerowe, liby, itp.), wpisz:

mysql -u root

I teraz:

CREATE USER 'jakis_login_inny_niz_ten_przy_tworzeniu_serwera'@'%' IDENTIFIED BY 'haslomysql';

GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'login_ktory_podales_wyzej'@'%' IDENTIFIED BY 'haslomysql' WITH GRANT OPTION;

Następnie podobnie jak w sposobie 1:

flush privileges;

I:

quit

2 sposób

GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'%' [ENTER]

IDENTIFIED BY 'haslomysql' WITH GRANT OPTION; [ENTER]

Przed:

quit

Wpisz jeszcze:

flush privileges;

Dzięki temu nadamy prawa użytkownikowi root, co zachowa jego umiejętność odnośnie łączenia sie z mysql.

zródło: http://www.mpcforum.pl/topic/313518-tutorial-jak-pozbyc-sie-bledu-1045-access-denied-for-user-roottwojeip/

Mi wyskoczyl ten blad ostatnio wgralem nowego usera + wpisalem /etc/rc.d/mysql-server restart - komenda od restartu mysql

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...