Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT]Sylwester w Minecraft

Scyzor Kielecki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już dzisiaj Sylwester. Niewychodzicie z domu z powdu choroby ? Nic Straconego !

Napisze wam jak zrobić wirtualną zabawe Sylwestrową w MineCraft a więc do dzieła !!

Pierwszą rzecz którą możemy wykorzystać to Fajerwerek.

Można ustawić jego kolor, wysokość lotu, kształt oraz efekty. Otrzymujemy go z prochu, papieru i gwiazdki pirotechnicznej lub samego papieru i prochu (lecz nie otrzymamy danego kształu w przypadku prochu i papieru) . Dodawanie większej ilośći prochu strzelniczego zwiększa ciąg rakiety W ekwipunku wyświetla nam się długość lotu rakiety

1 sztuka prochu 12-20 bloków

2 sztuki prochu 23-38 bloków

3 sztuki prochu 40-57 bloków

Używano czerowonych gwiazd pirotechnicznych z domyślnym kształtem eksplozji. A teraz przedstawie wam efekty kształtów:

- Duża ognista kula daje efekt kulisty

- Samorodek złota daje efekt w kształcie gwiazdki

- Głowa eksplozja w kształcie głowy Creepera

- Pióro daje rozproszony kształt

- Jasnopył daje iskrzenie

- Diament powoduje smuge. Jeszcze inne rzeczy które możemy wykorzystać na noc Sylwestrową w MC :

- TNT - efekt petardy

- Zrobić ciasto i placek dyniowy

- Ozdoby z wefny

- Napis z wełny 2013, a 2012 wysadzić TNT

- Zaprosić Creepera :)

- Zaprosić też Wiedźme a by w was porzucała miksturami ;)

- Podpalić drzewka

- Zrobić teleport (daje kolor fioletowy)

- Poustawiać Lampy i pochodnie. I to będzie na tyle a teraz mi napiszcie kto z was tak zrobi :-D (chyba nikt xD) Komentujcie i dawajcie Lubie to :-P

Opublikowano

Nawet nie pisze jak taką fajerwerkę craftować, podałeś tylko jaki efekt dodaje jakiś przedmiot.

Jak dla mnie słaby poradnik i robiony na szybko.

Poza tym, kto by nie wyszedł w sylwestra? Chociaż na chwilę, albo patrzył przez okno.

Granie w minecrafta w sylwestra to nic fajnego moim zdaniem.

Proszę, droga administracjo o zdjęcie kilku %. Bardzo się staram :)

Opublikowano

Shaviq troche racji tam masz... Co do craftingu to wpisujesz w google Fajerwerek i wyskakuje :D

Shaviq troche racji tam masz... Co do craftingu to wpisujesz w google Fajerwerek i wyskakuje :D

Opublikowano

Że opisałeś te fajerwerki to fajnie :) Tylko nie wiem po co to "Jeszcze inne rzeczy które możemy wykorzystać na noc Sylwestrową w MC".

Chyba ci sie nudziło.

Pomogłem? Daj Lubię to!

Posty w większości piszę na moim smartfonie, więc przepraszam za ewentualne błędy, itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...