Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pykanie / trzeszczenie w słuchawkach

Aerosik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio kupiłem nowe słuchawki na USB i mam taki problem iż w niektórych sytuacjach zaczynają mi trzeszczeć / pykać. Z tego co się dowiedziałem to wina mojej płyty głównej gdyż jest już za stara (słuchawki na USB omijają kartę muzyczną z płyty głównej). Pytanie do was brzmi, czy ktoś miał ten problem i jakoś go naprawił ;P? Nie chodzi mi o kupno nowego sprzętu albo inne materialne rozwiązania.

Z góry Dziękuje :)

Opublikowano

Podpinasz na froncie czy z tyłu ? spróbuj z tyłu, ew. zakup nowe wejścia na froncie budy.

Podpinałem pod każde wejście USB jakie mam w budzie ;p. Spróbuje ogarnąć przedłużkę.

Niestety przedłużka jak i rozgałęźnik nic nie dały.

Opublikowano

Działają na innym kompie ? Jak tak to może USB za stare (nowy sprzęt wymaga conajmniej 2.0 czy tam 2.1)

Na innym kompie normalnie działają, czyli to tylko i wyłącznie wina starego wejścia USB a nie płyty głównej ? Jak bym dokupił nowe wejście USB do tej płyty to by działało ?
Opublikowano

Nie, bo płyta obsługuje tylko stary format pewnie

chyba ze chodzi o samo zasilanie, to mozesz dokupic HUB usb z zewnetrznym zasilaniem

Opublikowano

Płyta pewnie ma zwichrowane wejścia USB lub stare USB 1.1. Kupienie Tego HUB'a albo słuchawek na mini jacka jest lepszym wyjściem

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Mój HUB niestety ma USB 2.0 a pewnie słuchawki które posiadam potrzebują 2.1 + czyli kupie 3.0 i napisze czy problem został rozwiązany :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...